این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۴۰۲، شماره ۴۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی جداسازی، شناسایی و کشت سلول‎های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی مرغ تخم‎گذار
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: امروزه شدت و سرعت تولید در صنعت مرغان تخم گذار باعث بروز مشکلاتی از جمله مشکلات استخوانی و اسکلتی ‌شده است که موجب تحمیل هزینه‌های زیادی می‌گردد. مطالعه بر روی سلول‌های بنیادی استحصال شده از مرغان تخم گذار می‌تواند باعث بهبود شناخت و درک ما از مکانیسم‌های تمایزی و مولکولی سلول‌های پرنده شود. به همین منظور هدف از این مطالعه، استحصال سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی مرغان تخم گذار و کشت این سلول‌ها در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد.
مواد و روش: در این تحقیق، سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی احشایی مرغان تخم گذار سویۀ هایلاین w-36 طی شرایط استریل در محیط آزمایشگاه و به وسیله هود لامینار کلاسII جداسازی شد. سپس در شرایط استاندارد سلول‌های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی به وسیله آنزیم کلاژناز از سایر سلول‌ها جدا گردید و پس از چند‌بار سانتریفیوژ کردن و خالص سازی، سلول‌ها کشت شدند. کشت سلولی با محیط کشت (DMEM-F12) و سرم جنین گاوی 10% (FBS) کشت شدند. در طول 21 روز، برای ارزیابی عملکرد سلول‌های جدا شده و توانایی رشد و تکثیر سلولی، روند رشد سلولها (PDT) و آزمون تشکیل کلنی سلولی انجام شد.
یافته ها:  بعد از کشت سلو‌لها، از حدود 3 الی 4 روز بعد، سلول‌های چسبیده 70 - 80 درصد فلاسک را پر کردند. سلول‌ها تا 14 بار با مورفولوژی طبیعی پاساژ داده شدند. برای بررسی سرعت رشد سلول‌ها این آزمون در پاساژهای 2، 4 و 8 تکرار شد تا کاهش توانایی رشد سلول‌ها با افزایش سن، مورد بررسی قرار گیرد. میانگین روند رشد سلولها (PDT) برای پاساژ 2، 4 و 8 به ترتیب برابر 03/37 و 92/60 و 42/101 می‌باشد که نشان دهنده ارتباط، توانایی تکثیر و خود نوسازی سلول‌های بنیادی با سن آن­ها می‌باشد. سلول‌های پاساژ 2 و 5 با غلظت‌های 175، 350 و 520 سلول در هر سانتی متر مربع پلیت 6 خانه کشت شدند و بعد از گذشت 9 روز به ترتیب 22، 62 و 84 کلونی تشکیل شد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سلول‌های بنیادی مزانشیمی استحصال شده از بافت چربی مرغان تخم گذار، توانایی حفظ خصوصیات بنیادی خود در طی تقسیمات سلولی متعدد را دارند و می توانند مورفولوژی و خصوصیات خاص مربوط به خود را حفظ نمایند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بافت چربی، سلول بنیادی مزانشیمی، کشت سلولی، مرغ تخم‎گذار

عنوان انگلیسی Isolation, identification and cultivation of mesenchymal stem cells derived from adipose tissue of laying hens.
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Today, the intensity and speed of production in the laying hen industry causes problems such as bone problems. Studying stem cells obtained from laying hens can improve our knowledge and understanding of the differentiation and molecular mechanisms of bird cells. For this reason, the aim of this study is to extract mesenchymal stem cells from the fat tissue of laying hens and culture these cells in laboratory conditions.
Material and Methods: In this research, mesenchymal stem cells were isolated from laying hens of Hy-Line strain under sterile conditions in a laboratory environment using a class II laminar hood. Then they were cultured in standard cell culture conditions with culture medium (DMEM-F12) and 10% fetal bovine serum (FBS). During 21 days, cell growth process (PDT) and cell colony formation test were performed to evaluate the performance of isolated cells and the ability of cell growth and proliferation.
Results: After culturing the cells, from about 3 to 4 days later, the adherent cells filled 70-80% of the flask. Cells were passaged up to 14 times with normal morphology. To check the speed of cell growth, this test was repeated in passages 2, 4, and 8 in order to investigate the decrease in the ability of cells to grow with increasing age. The average cell growth rate (PDT) for passages 2, 4, and 8 is 37.03, 60.92, and 101.42, respectively, which indicates the relationship between stem cells' ability to reproduce and self-renew with their age. Passage 2 and 5 cells were cultured with concentrations of 175, 350, and 520 cells per 2 cm in 6-well plates, and after 9 days, 22, 62, and 84 colonies were formed, respectively.
Conclusion: The results of this research showed that mesenchymal stem cells extracted from the fat tissue of laying hens have the ability to maintain their basic characteristics during multiple cell divisions and can maintain their morphology and specific characteristics.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bone differentiation, mesenchymal stem cell, genistein, laying hen

نویسندگان مقاله فرهنگ احمدیان | Farhang Ahnadian
Qaemshar Azad University
دانشگاه آزاد قائم شهر

مهرداد ایرانی | Mehrdad Irani
Qaemshar Azad University
دانشگاه آزاد واحد قائم شهر

عبدالله محمدی سنگ چشمه | Abdollah Mohammadi Sangcheshmeh
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1778-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات