این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۷، شماره ۳، صفحات ۵۶-۶۸

عنوان فارسی اثر تمرین هوازی همراه با دارچین بر مسیر FNDC۵ / Irisin / UCP۱ بافت چربی احشایی موشهای مقاوم به انسولین
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بافت چربی قهوه‌ای (BAT) به دلیل توانایی آن در اتلاف انرژی به صورت گرما و بهبود هموستاز گلوکز، به عنوان یک بافت ضد دیابت مورد توجه قرار گرفته است. احتمالاً برخی از مزایای سلامتی فعالیت ورزشی از طریق «قهوه‌ای شدن» بافت چربی سفید (WAT) تعدیل می‌شود. برخی گیاهان نیز سبب افزایش فعالیت BAT می‌شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی همراه با دارچین بر شاخص‌های مؤثر بر قهوه‌ای شدن بافت چربی احشایی (VAT) در موشهای مقاوم به انسولین بود.
روش کار: در این تحقیق تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار مقاوم به انسولین در چهار گروه کنترل (IRC)، تمرین (IRT)، عصاره دارچین (IRCi) و تمرین - عصاره دارچین (IRTCi) قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت هشت هفته و هر هفته پنج روز با شدت 80-75 درصد VO2max اجرا شد. به       گروه­های IRCi و IRTCi، روزانهml / kg 200 عصاره دارچین تزریق شد. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا­داری 05/0 p < تحلیل شد.
یافتهها: افزایش معنا‌داری در بیان FNDC5، UCP1 و میزان آیریزین در گروه‌های IRT (به ترتیب 033/0P= ، 92 درصد؛ 027/0P= ، 85 درصد و 040/0P= ؛ 34 درصد) و IRTCi (به ترتیب 0001/0P= ، 188 درصد؛ 0001/0P= ، 171 درصد و 0001/0P= ، 68 درصد) نسبت به گروه IRC مشاهده شد. همچنین افزایش بیان UCP1 در گروه IRCi (041/0P= ، 80 درصد) نسبت به گروه IRC معنا‌دار شد. افزایش FNDC5، UCP1 و آیریزین در گروه IRTCi نسبت به گروه‌های IRT و IRCi نیز معنا‌دار شد (05/0P <).
نتیجهگیری: تمرین هوازی و ترکیب تمرین با دارچین سبب افزایش شاخص‌های مؤثر بر قهوه‌ای شدن VAT شد. با این وجود اثر دارچین به تنهایی نیاز به پژوهش‌های بیشتری دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ورزشی، دارچین، FNDC5، آیریزین، مقاومت به انسولین

عنوان انگلیسی The Effects of Combining Aerobic Exercise with Cinnamon on FNDC5 / Irisin / UCP1 Pathway in Visceral Adipose Tissue of Insulin Resistant Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Brown adipose tissue (BAT) has attracted interest as an antidiabetic tissue owing to its ability to dissipate energy as heat and improve glucose homeostasis. Possibly, mediating some exercise health benefits via ‘browning’ of white adipose tissue. Some plants also increase the activity of BAT. The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with cinnamon on the effective indicators in the browning of visceral adipose tissue (VAT) in insulin - resistant rats.
Methods: In this experimental study, 32insulin - resistant male Wistar rats were divided into four groups: Insulin Control (IRC), Training (IRT), Cinnamon (IRCi), and Training - extract - Cinnamon (IRTCi) were placed. The training protocol was performed for 8 weeks and 5 days a week with 75-80% VO2max. IRCi and IRTCi groups were injected with 200 ml / kg / day cinnamon extract. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey's post hoc test at the significant level p < 0.05.
Results: A significant increase in the expression of FNDC5, UCP1, and the amount of irisin was observed in the IRT (P= 0.033, 92 percent; P= 0.027, 85 percent; and P= 0.040, 34 percent; respectively) and IRTCi (P= 0.0001, 188 percent; P= 0.0001, 171 percent; and P= 0.0001, 68 percent; respectively) groups compared to the IRC group. The expression of UCP1 in the IRCi group (P= 0.041, 80 percent) significantly increased compared to the IRC group. The increase of FNDC5, UCP1, and irisin was also significant in the IRTCi group compared to the IRT and IRCi groups     (P < 0.05).
Conclusion: Aerobic training and the combination of aerobic training with cinnamon increased the indicators affecting VAT browning. However, the effect of cinnamon alone needs more research.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Exercise, cinnamon, FNDC5, Irisin, Insulin Resistance

نویسندگان مقاله معصومه السادات میرشفاهی | Masoomeh Alsadat Mirshafaei
Department of Sport Physiology, Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.

فاطمه نوری | Fatemeh Noori
Department of Sport Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

احمد عبدی | Ahmad Abdi
Department of Sport Physiology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4273-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی )
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات