این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۴۰، صفحات ۱۲۷-۱۳۸
عنوان فارسی
ااثر کومبوچای ملاس بر روی عملکرد، ریختشناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه اثر کومبوچای ملاس در آب آشامیدنی، بر عملکرد، ریختشناسی روده و جمعیت میکروبی روده کور تعداد 320 قطعه جوجهگوشتی نر سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصــادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر تکرار، در دورههای آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل آب حاوی: 1) بدون کومبوچا، 2) کومبوچا 15 در هزار و 3 در هزار به ترتیب در دوره آغازین و رشد، 3) کومبوچا 15 در هزار، 3 در هزار و 3 در هزار سه روز در هفته بهترتیب در دوره آغازین، رشد و پایانی، 4) کومبوچا 15 در هزار در دوره آغازین و 3 در هزار سه روز در هفته در دوره رشد و پایانی و 5) کومبوچا 15 در هزار در دوره آغازین و رشد و 3 در هزار سه روز در هفته در دوره پایانی، بود. تیمارهایآزمایشی متوسط افزایش وزن روزانه بیشتری از گروه شاهد داشتند (05/0>P). در دورههای پایانی و کل دوره، غیر از تیمار 2 آزمایش، کومبوچای ملاس موجب کاهش و بهبود معنیدار ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). در میزان ارتفاع و عرضپرز در ژژنوم و ایلئوم، تیمار 5 افزایش معنیدار نسبت به سایرگروهها داشت (05/0>P). مصرف کومبوچای ملاس باعث افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس و کاهش شمارش کلی میکروبی در روده کور شد (05/0>P). در نتیجه، کومبوچا 15 در هزار در دورههای آغازین و رشد و 3 در هزار سه روز در هفته در دوره پایانی، میتواند باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، عملکرد، کومبوچای ملاس، ریخت شناسی روده، میکروبیوم روده،
عنوان انگلیسی
Effect of molasses kombucha on performance, morphology and intestinal microbial population of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the effect of molasses kombucha on performance, intestinal morphology and intestinal microbial population on 320 Ross male broiler chickens in a completely randomized design in 5 treatments and 4 replicate with 16 chickens in each replicate, in the starter (1-10 days old), growth (11-24), the final (25-42) and whole period (1-42). Experimental treatments include drinking water containing: 1) tap water with no kombucha, 2) 0.015 and 0.003 kombucha, respectively, during the starter and growth period, 3) 0.015, 0.003 kombucha and 0.003 three days a week, respectively during the starter, growth and finisher period 4) 0.015 Kombucha during starter and 0.003 kombucha three days a week during growth and finisher period 5) 0.015 Kombucha during starter and growth period and 0.003 kombucha three days a week during finisher. All experimental treatments had a higher body weight gain than the control group (P < 0.05). During the starter and whole periods, except for treatment 2, addition of molasses kombucha significantly improved the feed conversion ratio (P<0.05). There was a significant increase in the villus surface area of the treatments compared to the control group (P<0.05). Molasses kombucha caused a significant increase in the Lactobacillus population and decreased the total coliforms in the cecum environment (P<0.05). In conclusion, 0.015 Kombucha during starter and growth period and 0.003 kombucha three days a week during finisher can improve the performance of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجه گوشتی, عملکرد, کومبوچای ملاس, ریخت شناسی روده, میکروبیوم روده
نویسندگان مقاله
صالح صالحی |
دانش آموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
امیر علی صادقی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
احمد کریمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_130516_7bfc82e7344b163369241a4a322faab1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات