این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۲۷۳-۲۹۰

عنوان فارسی مطالعۀ رفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانی‌شده با نشاستۀ ذرت با آمیلوز بالا در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان و حین نگهداری و بهینه‌یابی ویژگی‌های ریزکپسول‌ها با روش پایش پارامتری
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، ابتدا امکان پایدارسازی سینامالدهید به‌واسطۀ ریزپوشانی آن با نشاسته و استفاده از فرایند فراصوت در افزایش پایداری آن موردبررسی قرار گرفته است. فرایند ریزپوشانی با استفاده از فراصوت منجربه‌تولید ریزکپسول‌های با قطر متوسط 59/042±636/36 نانومتر شد. میزان کارایی به‌دام‌اندازی سینامالدهید برابر با1/29±53/44 درصد بود که طی 28 روز نگهداری تنها 3 درصد کاهش یافت. سپس رهایش سینامالدهید در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان ازجمله دما، ترکیب بزاق و تنش برشی توسط روش SPME-GC-MS بررسی‌ شد و در ادامه مدل‌سازی تحلیلی با استفاده از برخی مدل‌های سینتیکی نشان داد که مدل‌های درجۀ صفر، کورسمیر-پپاس و ماکوئید بانکر در شرایط دهان و مدل کراسمر-پپاس در طول مدت‌ زمان نگهداری بهتر از سایرین می‌توانند سینتیک رهایش را ارزیابی کنند. برای شبیه‌سازی فرایند رهایش یک مدل دوبُعدی مخزنی با منبع ثابت با استفاده از نرم‌افزار کامسول مالتی‌فیزیکس توسعه‌داده و حل شد. آنالیز استقلال مش، 0/997=R2 و 6-10×1/78=RMSE بیانگر این مسئله است که مدل رهایش سینامالدهید در شرایط واقعی را به‌خوبی پیش‌بینی کرده است. پس از معتبرسازی مدل، پایش پارامترهای فیزیولوژیک و ویژگی‌های ریزکپسول‌ها انجام شد که نشان‌دهندۀ تأثیر مهم‌تر پارامترهای فیزیولوژیک نسبت به ویژگی‌های ریزکپسول‌ها بود. همچنین با استفاده از روش بهینه‌سازی اسنوپت مقادیر بهینۀ این پارامترها ارزیابی گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بهینه‌سازی، ریزپوشانی، سینامالدهید، مدل‌سازی سینتیکی، نشاسته با آمیلوز بالا،

عنوان انگلیسی Studying Release Kinetic of Cinnamaldehyde Microencapsulated with High Amylose Corn Starch in Simulated Mouth Conditions and During Storage and Optimizing Microcapsules Properties using Parametric Sweep
چکیده انگلیسی مقاله In this research, the possibility of cinnamaldehyde encapsulating with high amylose starch using ultrasound treatment was studied. The resulting microcapsules had an average size of 636.36±59.041 nm. The included cinnamaldehyde was 53.44±1.29, which only increased by 3 percent during 28 days of storage. Also, cinnamaldehyde release was investigated under simulated mouth conditions including temperature, saliva composition, and shear stress, using SPME-GC-MS, which was followed by analytical modeling. Among analytical kinetic models, zero-degree, Korsmeyer-Peppas, and Makoid-Banakar models during in-mouth release, and Korsmeyer-Peppas model during storage had the greatest agreements with release profiles. Using the results a  3 phase, 2D, constant source , reservoir model was simulated and solved using Comsol Multiphysics 5.6. Mesh independence analysis and low RMSE (1.78×10-6) alongside high R2 (0.997) indicated the model’s success in predicting the release of cinnamaldehyde in simulated mouth conditions. Investigating the role of physiological factors and microcapsules properties revealed that interpersonal differences play a more important role in determining the release behavior of cinnamaldehyde from high amylose starch capsules. Model parameters were also optimized using the SNOPT algorithm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بهینه‌سازی, ریزپوشانی, سینامالدهید, مدل‌سازی سینتیکی, نشاسته با آمیلوز بالا

نویسندگان مقاله نرگس سامانیان |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محبت محبی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سیدمحمدعلی رضوی |
قطب علمی هیدروکلوئیدهای طبیعی بومی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مهدی وریدی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

جواد ابوالفضلی اصفهانی |
گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_147909_1b3ea28cc08e2891fa1222eda0886d5e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات