این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
کارآفرینی در کشاورزی
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۷۹-۱۹۶
عنوان فارسی
توسعه کارآفرینی از طریق بهبود بهرهوری نیروی کار (مطالعه نظامهای مختلف تولید چغندرقند استان گلستان)
چکیده فارسی مقاله
امروزه با توجه به کمیابی منابع و عوامل تولید، ارتقای بهرهوری بهعنوان بهترین و ﻣﺆﺛﺮﺗﺮﻳﻦ روش جهت دستیابی به رشد بخش کشاورزی، بسیار مهم و ضروری است. در بین عوامل تولید نیز کمیت و کیفیت نیرویکار در مراحل مختلف تولید اهمیت بهسزایی دارد. لذا، اندازهگیری بهرهوری نیرویکار و بررسی عوامل مؤثر بر آن، موجب بهبود وضعیت کلی سیستم تولید میشود. بر این اساس در این مطالعه به تعیین بهرهوری نیرویکار در تولید محصول چغندرقند استان گلستان، همچنین بررسی عوامل مؤثر بر آن از طریق فرمهای تابعی مختلف پرداخته شد. اطلاعات موردنیاز از طریق تکمیل تعداد 166 پرسشنامه به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای در سال زراعی 1400-1399 جمعآوری گردید. نتایج نشان داد میانگین بهرهوری جزئی نیرویکار در تولید چغندرقند استان گلستان در نظامهای مختلف خرده مالک، متوسط و عمده مالک به ترتیب معادل 6/3، 1/4 و 7/4 کیلوگرم به ازای هر نفر روزکار میباشد. همچنین نتایج نشان داد متغیرهای سطح زیرکشت، هزینه کل ماشینآلات و هزینه کل نیرویکار تأثیر مثبت و معنیداری بر بهرهوری نیرویکار و متغیر تحصیلات با اثر منفی، رابطه معنیداری با بهرهوری نیرویکار ندارد. افزایش هزینه نیروی-کار زمانی منجر به افزایش بهرهوری میگردد که ناشی از افزایش دستمزد در ازای افزایش کیفیت نیرویکار نظیر استفاده از نیروی-کار با مهارت بالا، خلاق و کارآفرین باشد. بنابراین پیشنهاد میگردد شرایط مناسب جهت بهکارگیری نیرویکار با مهارت بالا، خلاق و کارآفرین در فرایند تولید بخش کشاورزی فراهم گردد تا ضمن توسعه کارآفرینی، افزایش بهرهوری نیرویکار را نیز به همراه داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهرهوری نیروی کار، کارآفرینی، فرم تابعی، چغندرقند، استان گلستان،
عنوان انگلیسی
Entrepreneurship development through improving labor productivity (Study of different sugar beet production systems in Golestan province)
چکیده انگلیسی مقاله
Today, productivity is the best and most effective way to achieve economic growth. Among the factors of production, the quantity and quality of the labor force in different stages of production is very important. Therefore, measuring the productivity of the labor force and investigating the factors affecting it will improve the overall situation of the production system, so this study, conduct the determination the productivity of the labor force in the production of sugar beet in Golestan province. The required information was collected by completing 166 questionnaires in the 2020-2021 crop years. The results showed that the average physical productivity of sugar beet production in Golestan province in small-owner, medium-owner, and major-owner systems is equivalent to 3.6, 4.1, and 4.7 kg per man-day, respectively. The results also showed that cultivated area, total cost of machinery and total cost of labor have a positive and significant effect, and education has a negative and significant effect on labor productivity. When the increase in labor costs leads to an increase in productivity, which is caused by an increase in the quality of labor, such as the use of highly skilled, creative and entrepreneurial labor. Therefore, it is suggested to provide suitable conditions for the use of creative and entrepreneurial labor in the production process of the agricultural sector, so as to increase the productivity of the labor force in addition to the development of entrepreneurship.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بهرهوری نیروی کار, کارآفرینی, فرم تابعی, چغندرقند, استان گلستان
نویسندگان مقاله
آتنا ارباب زایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی کرامت زاده |
عضو هئیت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرشید اشراقی |
استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرهاد شیرانی بید آبادی |
استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://jead.gau.ac.ir/article_6649_03f68a6c8b89ffa55d4d7bf3a698dd7d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات