این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۳۸-۵۲

عنوان فارسی جداسازی، شناسایی و ارزیابی فعالیت باکتریوسینی باکتری های اسید لاکتیک از فلور باکتریایی روده ماهی گاریز Planiliza klunzingeri( Day, ۱۸۸۸)
چکیده فارسی مقاله
باکتریوسین ها پپتید های ضد باکتریایی می باشند که توسط برخی از گونه های باکتری های اسید لاکتیک تولید می شوند. در پژوهش حاضر ۱۸ باکتری اسید لاکتیک از روده ماهی گاریز (Planiliza klunzingeri ) جداسازی شدند و از نظر تولید باکتریوسین با قابلیت مهار کنندگی پاتوژن های شاخص مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. باکتریوسین خام حاصل از ۷ جدایه اسید لاکتیک با استفاده از روش لکه گذاری آگار، قادر به مهار پاتوژن های شاخص مواد غذایی بودند که در این میان باکتریوسین حاصل از دو جدایه LK5 و LK12 دارای طیف مهاری وسیع تری در برابر پاتوژن های مورد مطالعه بودند. همچنین باکتریوسین های مورد مطالعه در مقابل آنزیم های پروتئولیتیک حساس بوده و کاملا تخریب شدند در صورتی که در زمان مواجهه با طیف وسیعی از دترجنت ها، تغییرات pH و حرارت، فعالیت ضد باکتریایی خود را حفظ کردند.  با تجزیه و تحلیل توالی ژن 16S rRNA ، جدایه های LK5 و LK12 با میزان تشابه به ترتیب 98.55 و 99.46 درصد، به عنوان Lactobacillus plantarum  شناسایی شدند. با توجه به اطلاعات به دست آمده از مطالعه حاضر، می توان بیان نمود که فلور باکتریایی روده ماهی گاریز مخزن زیستی مناسبی برای جداسازی باکتری های تولید کننده باکتریوسین بوده و همچنین باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری های L. Plantarum LK5 و L. Plantarum LK12  قابلیت مطالعه به عنوان نگهدارنده های زیستی در صنایع غذایی را دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری های اسید لاکتیک، باکتریوسین، خلیج فارس، Lactobacillus plantarum

عنوان انگلیسی Isolation, identification and evaluation of bacteriocin activity of lactic acid bacteria from intestinal bacterial flora of Planiliza klunzingeri (Day, 1888)
چکیده انگلیسی مقاله The study delved into bacteriocins, peptides with antibacterial properties, originating from select lactic acid bacteria. Isolating 18 such bacteria from Liza klunzingeri's intestine, their potential in bacteriocin production against food pathogens was assessed. Crude bacteriocins from 7 isolates exhibited the ability to inhibit food pathogens via an agar spot test. Notably, bacteriocins derived from LK5 and LK12 isolates displayed a broader inhibitory spectrum against the pathogens under study. Further analysis revealed that the studied bacteriocins were susceptible to proteolytic enzymes, leading to complete degradation. However, these bacteriocins retained their antibacterial potency when subjected to diverse detergents, pH variations, and temperature fluctuations. Genetic analysis via the 16S rRNA gene identified LK5 and LK12 as strains of Lactobacillus plantarum, with similarity percentages of 98.55% and 99.46%, respectively. The findings highlight L. Klunzingeri's intestinal bacterial flora as a promising source for isolating bacteriocin-producing bacteria. Specifically, bacteriocins derived from L. Plantarum LK5 and L. Plantarum LK12 showcase potential as biological preservatives within the food industry, warranting further exploration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacteriocin, Lactic acid bacteria, Lactobacillus plantarum, Persian Gulf

نویسندگان مقاله فاطمه شایسته | Fatemeh Shayesteh
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-859-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات