این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۳۲۲-۳۳۴

عنوان فارسی اثرات عصاره سیر (Allium sativum) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در سیستم بازگردشی آب: عملکرد رشد، پاسخ ایمنی و کیفیت آب
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین اثرات عصاره سیر به عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت تنش آمونیاک انجام شد. تعداد کل 156 قطعه ماهی (میانگین وزن 65/1 ±89/18 گرم و طول­کل 52/0 ±27/12 سانتی­متر) در 12 مخزن 50 لیتری به مدت 60 روز (دوره اول: ۵۰ روز تغذیه با سطوح مختلف عصاره سیر) و (دوره دوم: 10 روز تحت تنش آمونیاکی با غلظت 024/0 میلی­گرم در لیتر) پرورش داده شدند. آزمایش شامل افزودن سطوح مختلف عصاره به غذای پایه به ترتیب 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد ( به­ترتیب شاهد، A1، A2 و A3) بود. عملکرد رشد در ماهیان تغذیه شده با مکمل عصاره سیر به­طور معنی­داری بیشتر از شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی­داری داشت، به­طوری­که در تیمار A2 کمترین و در تیمار شاهد بیشترین مقدار به­دست آمد. غلظت­های پروتئین، ایمونوگلوبولین و کورتیزول به­طور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف سیر قرار گرفت. پایان دوره آزمایش، ماهی­ها در یک سیستم بازچرخش بسته آب به­مدت 24 ساعت نگهداری  شدند. نمونه­برداری از آب محیط پرورش هر 4 ساعت یکبار انجام شد. آمونیاک آب از ساعت ۱۶ تا ۲۴ آزمایش افزایش یافت. در پایان آزمایش (زمان 24) بیشترین میزان آمونیاک در تیمارA3  (43/0) بدست آمد. افزودن 1 تا 5/1 درصد عصاره سیر باعث بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان شد درحالی‌که در سیستم بازچرخشی کیفیت آب محیط پرورش در تیمار شاهد وضعیت بهتری داشت.


 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان،عصاره‌ سیر،استرس آمونیاک،سیستم بازگردشی آب

عنوان انگلیسی Effects of garlic extract (Allium sativum) in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared in the recirculating aquaculture system: growth performance, immune response and water quality
چکیده انگلیسی مقاله  This research was conducted to determine the effects of garlic extract as feed supplement on the growth performance, body content, blood indicators and culture water quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) under stress ammonia. A total number of 156 fish (Average weight 18.37±1.43g and total length 12.27±0.52cm) were reared in twelve 50-L tanks for 60 days (First period: 50 days of feeding with different levels of garlic extract) and (Second period: 10 days under ammonia stress of 0.024 mg /L). Experimental included adding different levels of extract to base food, 0, 0.5, 1 and 1.5% (control, A1, A2 and A3, respectively). The growth performance was significantly higher in fish fed garlic extract supplementation than control. There was a significant difference in feed conversion ratio between different treatments, so that was obtained the lowest in A2 and the highest in control. Protein, immunoglobulin and cortisol concentrations were significantly affected by different levels of garlic. The end of the experiment period, the fish were kept in a close recirculation system for 24 hours. Water sampling was carried out every 4 hours. Water ammonia increased from 16 to 24 hours of the test. At the end of the experiment (time 24), the highest ammonia was obtained in treatment A3 (0.43). In general, the results showed that the addition of 1 to 1.5% garlic extract improved the growth performance and immune response in rainbow trout, while in the recirculation system, the water quality of the rearing environment was better in the control treatment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Rainbow trout,Garlic extract,Ammonia stress,Water recycling system

نویسندگان مقاله سید حامد معصومی | Seyed Hamed Masoumi
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.

حسین آدینه | Hossein Adineh
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.

محمد هرسیج | Mohamad Harsij
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.

حجت الله جعفریان | Hojatollah Jafariyan
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.

حسنا قلی پور کنعانی | Hosna Gholipour Kanani
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11319-4&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات