این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
دنیای نانو
، جلد ۱۹، شماره ۷۲، صفحات ۱۰-۲۵
عنوان فارسی
مروری بر کاربرد فناوری نانو در بهبود ماندگاری و کیفیت میوهها و سبزیجات
چکیده فارسی مقاله
ماهیت فسادپذیر میوه ها و سبزیجات، سبب محدودیت نگهداریِ پس از برداشت آنها در شرایط طبیعی میگردد؛ بنابراین مدیریت پس از برداشتِ این محصولات، بهمنظور کاهش تلفات و تضمین عرضه جهانی آنها، ضروری است. فناوری نانو از تکنیکهای نوظهور نگهداری در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی بوده که تاکنون در بخشهای مختلف صنعت غذا از جمله تولید، فرآوری و بسته بندی، کاربردهای نوآورانهی گستردهای داشته است. در این مطالعه روشهای مرسوم نگهداری پس از برداشت و محدودیت های آنها مطرح شده و به کارگیری نانو فناوری هایی مانند نانوذرات، نانوپوشش، نانولمینیت، نانوحسگر و نانوزیست حسگر جهت افزایش کیفیت و انبارمانی میوه ها و سبزیجات مورد بررسی قرار گرفته است. نانوذرات، به عنوان یک سامانهی فعال، کاربرد گسترده ای داشته که از شاخصترینِ آنها می توان به خواص ضدمیکروبی اشاره کرد. پوشش نانو و نانولمینیتها با عملکرد ممانعتی خود، سبب حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی می شوند و به منظور کنترل تغییرات کیفی و تشخیص عوامل بیماریزا، سموم، آفتکشها و سایر مواد خارجی از نانوزیست و نانوزیست حسگر استفاده میشود. بنابراین، با توسعه فناوری نانو، میتوان انتظار داشت که این دانش، در مراحل ذخیرهسازی، حمل و نقل و فرآوری محصولات پس از برداشت، با ارائه قابلیتهای منحصر به فرد و مشخص نسبت به روشهای مرسوم، راه را برای رفع موانع متعدد در بخش کشاورزی هموارتر کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
افزایش انبارمانی، نانو تکنولوژی، نانومواد، نانوپوشش، نانوسنسور،
عنوان انگلیسی
Application of Nanotechnology in Improving Shelf life and Quality of Fruits and Vegetables: A Review
چکیده انگلیسی مقاله
The perishable nature of fruits and vegetables limits their postharvest storage in natural conditions; therefore, postharvest management of these products is necessary in order to reduce losses and ensure their global supply. Nanotechnology is one of the emerging preservation techniques in various industries, including the food industry, which has had extensive innovative applications in various sectors of the food industry, including production, processing, and packaging. In this study, the conventional techniques of postharvest storage and their limitations are discussed, and the use of nanotechnologies such as nanoparticles, nanocoating, nanolaminate, nanosensor and nanobiosensor to increase the quality and shelf life of fruits and vegetables is examined. Nanoparticles, as an active system, have been widely used, the most important of which are antimicrobial properties. Nanocoating and nanolaminates, with their barrier function, maintain the quality and increase the shelf life of food products, and nanosensors and nanobiosensors are used to control quality changes and detect pathogens, toxins, pesticides, and other foreign substances. Therefore, with the development of nanotechnology, we can expect that this knowledge, in the stages of postharvest storage, transportation and processing of products, by providing unique and specific capabilities compared to conventional methods, will pave the way for solving many barriers in the agricultural sector.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
افزایش انبارمانی, نانو تکنولوژی, نانومواد, نانوپوشش, نانوسنسور
نویسندگان مقاله
سیده مهدیه اکبری |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، ایران
علیرضا مهرگان نیکو |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، ایران
نشانی اینترنتی
https://donyayenano.ir/article_709771_91a0b638007a1552605e8c223d22e629.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات