این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۵۷، صفحات ۵۱-۶۸
عنوان فارسی
تأثیر محلولپاشی نانو کلات روی بر ویژگیهای عملکرد میوه، فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی گیاه توتفرنگی رقم سابرینا تحت شرایط کم محلولدهی
چکیده فارسی مقاله
با توجه به اثرات زیست محیطی کاربرد زیاد کودهای شیمیایی متداول، محلول
پاشی برگی عناصر غذایی میتواند از افزایش مصرف کودهای شیمیایی و آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی جلوگیری کند. بنابراین در پژوهش حاضر تأثیر، محلول
پاشی برگی نانو کلات روی (صفر، 1 و 5/1 گرم در لیتر) تحت شرایط کم محلول
دهی (90، 110 و 130 میلیلیتر) روی میوه توت
فرنگی رقم سابرینا در شرایط گلخانهای انجام گرفت. صفات مورد اندازهگیری شامل فعالیت آنتی
اکسیدانی، محتوی آسکوربیک اسید، فنل، فلاونوئید، آنتوسیانین کل، فعالیت آنزیمهای آنتی
اکسیدانی و محتوای عناصر آهن و روی بودند. نتایج حاصله نشان داد که کاربرد کلات روی منجر به افزایش عملکرد، محتوای آسکوربیک اسید، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با شاهد میشود.
بالاترین
عملکرد میوه (39/550 گرم) و محتوی عنصر آهن (2/289 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک) در تیمار کم محلولدهی 130 میلیلیتر و نانو کلات روی 5/1 گرم در لیتر و کمترین مقدار عملکرد (56/123 گرم) و محتوای عنصر آهن (92/123 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک) نیز در تیمار کم محلولدهی 90 میلیلیتر و نانو کلات روی صفر گرم در لیتر
مشاهده شد. همچنین بالاترین
فعالیت آنزیم کاتالاز (25/3 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار 5/1 گرم در لیتر نانو کلات روی و کم محلولدهی 90 میلیلیتر به دست آمد. به طور کلی میتوان
نتیجه گرفت که
نانو کود کلات روی در غلظت 5/1گرم در لیتر جهت بهبود عملکرد و کیفیت توت فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط کم محلولدهی مناسب است. بنابراین براساس نتایج حاصل از این مطالعه میتوان استفاده از تیمار کم محلولدهی 110 میلیلیتر را به همراه 5/1گرم در لیتر نانو کود کلات روی جهت کاهش مصرف محلول غذایی و آب برای کشت هیدروپونیک توتفرنگی پیشنهاد نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین، آنزیمهای آنتیاکسیدانی، آسکوربیک اسید، عناصرمعدنی، فنل کل
عنوان انگلیسی
Effect of nano-chelating spray on yield, phytochemical and antioxidant properties of Sabrina strawberry fruit under low solubility conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the environmental effects of the widespread use of conventional chemical fertilizers, foliar application of nutrients can prevent an increase in chemical fertilizer use and pollution of surface and groundwater. Therefore, in the present study, the effect of foliar application of nano-chelate zinc (0, 1 and 1.5 g/l) under low fertigation conditions (90, 110 and 130 ml) on strawberry fruit C.V. Sabrina was performed in greenhouse conditions. The measured traits included antioxidant activity, vitamin C content, total phenol, flavonoids, anthocyanin content, antioxidant enzymes, and the content of iron and zinc elements. The results showed that the application of zinc chelate leads to increased yield, vitamin C, phenol and flavonoid content, and antioxidant capacity compared to control. The highest fruit yield (550.39 g) and iron element content (289.2 mg/kg DW) were observed in low fertigation of 130 ml and nano chelate zinc of 1.5 g/l, whereas the lowest yield (123.56 g) and iron element content (123.92 mg/kg DW) were obtained in low fertigation of 90 ml and nano chelate zinc at 0 g/l. Also, the highest activity of catalase enzyme (3.25 units/g FW) was obtained in 1.5 g/l of nano zinc chelate and low fertigation of 90 ml treatments. In general, it can be concluded that zinc chelate nano-fertilizer at a 1.5 g/l is suitable for improving the yield and quality of Sabrina cultivar strawberries under low fertigation conditions. Therefore, based on the results of this study, it is possible to suggest the use of a low fertigation treatment of 110 ml along with 1.5 g/L of zinc chelate nano to reduce the consumption of nutrient solution and water for strawberry hydroponic cultivation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anthocyanin, Antioxidant enzymes, Ascorbic acid, Mineral elements, Total phenol
نویسندگان مقاله
پریسا صادقی | Parisa Sadeghi
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
حمید حسن پور | Hamid Hassanpour
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-712-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات