این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۵۷، صفحات ۱۹۷-۲۱۴
عنوان فارسی
بررسی اثر بسترهای مختلف محیطکشت بر میزان عناصر غذایی میوه دستنبو
چکیده فارسی مقاله
امروزه استفاده از مواد آلی و معدنی، گامی مهم در حفظ محیطزیست است و از مؤثرترین شیوههای مدیریتی برای حفظ کیفیت خاک و ارزش غذایی محصولات در سطح مطلوب محسوب میگردند. در تحقیق حاضر، تأثیر 18 بستر مختلف کشت شامل کوکوپیت +پرلایت (نسبتهای۵0-۵۰، ۷۵- ۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، پیتماس + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، ورمیکمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۷۵-۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، کمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، کوکوپیت ۱۰۰ درصد حجمی، ورمیکمپوست ۱۰۰ درصد حجمی، پیتماس ۱۰۰ درصد حجمی، پرلایت ۱۰۰ درصد حجمی، کمپوست ۱۰۰ درصد حجمی و کوکوپیت + ورمیکمپوست + کمپوست + پیت
ماس
+
پرلایت (۲۰-۲۰-۲۰-۲۰-۲۰ درصد حجمی) بر مقدار عناصر غذایی گیاه دستبو مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. بیشترین غلظت فسفر و پتاسیم در
میوههای بسترهای کشت با نسبت یکسان و ورمیکمپوست 100 درصد حجمی بود. بیشترین میزان منیزیم در میوههای گیاهان تحت تیمارهای ورمیکمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده گردید. بیشترین غلظت مس در میوههای تحت بسترهای کمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 75 + پرلایت 25 درصد حجمی حاصل شد. بیشترین غلظت عناصر روی و آهن نیز در میوههای تحت تیمار کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده شد. بالاترین میزان اسید قابل تیتراسیون و شاخص طعم به ترتیب تحت تیمارهای کوکوپیت 50 +پرلایت 50 درصد حجمی و پیتماس 100 درصد حجمی بودند. دو بستر آلی کمپوست و ورمیکمپوست 100 درصد حجمی دارای بیشترین تأثیر در افزایش غلظت عناصر در میوههای دستنبو داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزش غذایی، بستر کشت، ترکیبات آلی و معدنی، دستنبو
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of different culture media on the amount of nutrients in Cucumis melo var. dudaim (Dastanbo)
چکیده انگلیسی مقاله
Today, the use of organic and mineral substances is an important step in preserving the environment and is considered as one of the most effective management methods to maintain the quality of soil and the nutritional value of products at an optimal level. In the present study, the effect of 18 different culture media, including cocopeat + perlite (50-50, 75-25, and 25-75 %v/v), peat moss + perlite (50-50, 25-75, and 75-25 %v/v), vermicompost + perlite (50-50, 25-75, and 75-25 %v/v), compost+perlite (50-50, 75-25, and 25-75 %v/v), cocopeat 100% v/v, vermicompost 100% v/v, peatmass 100% v/v, perlite 100% v/v, compost 100% v/v and cocopeat + vermicompost + compost + peat mass + perlite (20-20-20-20-20 %v/v) on the concentration of nutrients of
Cucumis melo
var. dudaim (Dastanbo) were investigated. The pot experiment was conducted in a factorial, complete randomized block design with three replications. The results showed the highest levels of phosphorous and potassium in the fruits were related to the same ratio of all beds treatment, and 100% of vermicompost. The highest level of magnesium in the fruits was observed in 100% vermicompost and 100% compost. Additionally, the highest amounts of copper, zinc, and iron were obtained in the fruits treated with 100% compost. The highest titratable acidity (TA) and total soluble solid (TSS)/TA were under treatments of cocopeat 50% + perlite 50% and peat moss 100%, respectively. Our results suggest that two organic substrates, compost and vermicompost (100% v/v), had the greatest effect in increasing the concentration of nutrients in dudaim.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutritional value, Culture media, Organic and mineral compounds, Cucumis melo var. dudaim (Dastanbo)
نویسندگان مقاله
محمدرضا برزگر | Mohammad Reza Barzegar
Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
حسینعلی اسدی قارنه | Hossein Ali Asadi-Gharneh
Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1638-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات