این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی شاخص تغذیه سالم ، وصعیت دریافت چربی، کلسترول و سدیم در ساکنان بالای ۱۹ سال شهر یاسوج سال ۱۴۰۰
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: با توجه به رابطه قوی بین وضعیت کلی دریافت های غذایی با بیماریهای مزمن، به منظور تعیین الگوی تغذیه ساکنان شهر یاسوج، این مطالعه توصیفی با استفاده از ابزار شاخص تغذیه سالم بر 303 نفر از ساکنان شهر یاسوج انجام شد.
روش اجرا: مطالعه به صورت توصیفی بر 303 نفر از ساکنان شهریاسوج با مراجعه به منازل نمونه تصادفی انجام شد. روش جمع آوری غذای دریافتی استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 60 سئوالی بود، که توسط محققین پیشین تدوین و مورد استفاده قرار گرفته بود. شاخص تغذیه سالم با استفاده از امتیاز بندی این شاخص در ابزارشاخص تغذیه سالم 1995 محاسبه و گزارش گردید
یافته ها: در مجموع17.2 درصد و با حدود اطمینان 95 درصد 13 تا 22 درصد افراد مورد بررسی شاخص تغذیه نیازمند اصلاح داشته اند. همچنین 78.9 درصد کلسترول دریافتی روزانه بالای 300 میلی گرم، و 15.7 درصد سدیم دریافتی بالای 2300 میلی گرم و 29.3 درصد چربی بالای 30 درصد دریافت کرده بودند. بین وضعیت شاخصهای اقتصادی اجتماعی مانند سواد، شغل و مالکیت منزل با شاخص تغذیه سالم ارتباط معنی داری به دست نیامد.
نتیجه گیری: براساس اطلاعات به دست آمده، وضعیت دریافت کلسترول و سدیم در ساکنان شهر یاسوج بالا، و نیز دریافت کالری و وضعیت کلی تغذیه در بخشی از افراد مورد بررسی نامطلوب بوده است، که ضرورت توجه به وضعیت تغذیه، دریافت کالری و دریافت کلسترول و سدیم که عامل خطر بیماریهای قلب و عروق میباشند وجود دارد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص تغذیه سالم، بزرگسال، کلسترول، سدیم، چربی، کالری

عنوان انگلیسی Investigating the healthy eating index, fat, cholesterol and sodium intake levels in over 19 years residents of Yasuj city in 2020
چکیده انگلیسی مقاله Introduction and purpose: Considering the strong relationship between the status of food intake and chronic diseases, in order to determine the nutritional pattern of the residents of Yasuj city, this descriptive study was conducted using the healthy eating index tool on 303 residents of Yasouj city.
Material and method: This descriptive study was conducted on 303 residents of Yasuj city by referring to randomly selected houses. The method of collecting food intake was using a 60-items food frequency questionnaire, which was compiled and used by previous researchers. The healthy eating index was calculated and reported using the scoring of this index in the 1995 healthy eating index tool.
Findings: In total, 17.2% and with a 95% confidence level, 13 to 22% of the examined people had eating index that needed improvement. Also, 78.9% of daily cholesterol intake was above 300 mg, and 15.7% of sodium intake was above 2300 mg, and 29.3% of fat intake was above 30% calorie intake. There was no significant relationship between the status of socio-economic indicators such as literacy, job and home ownership with the healthy eating index.
Conclusion: Based on the obtained information, the state of intake of cholesterol and sodium in the residents of Yasuj is higher than advised norms, as well as the intake of calories and the general state of nutrition in some of the surveyed people was unfavorable. This require to pay attention to the state of nutrition, intake of calories and intake of cholesterol and sodium intake, the risk factors for cardiovascular diseases, among Yasujian people.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Healthy Eating Index, Cholesterol, Fat, Sodium, adults

نویسندگان مقاله جان محمد ملک زاده | Janmohamad Malekzadeh


عزیزاله پورمحمودی |



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-333-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات