این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۵، صفحات ۱-۲۲
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصارههای اتانولی استخراجی از میوه گیاه کمرگل به روش فراصوت با استفاده از مدل سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
ویژگیهای بالقوه آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی چشمگیر میباشند. انتخاب روش استخراج مناسب بر کمیت و کیفیت ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی اثرگذار است. هدف از این مطالعه، بررسی کارایی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنلی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی از میوه گیاه کمرگل بود. بهینهسازی با استفاده از روش آماری سطح پاسخ و طرح باکس بنکن با انتخاب فاکتور زمان فراصوتدهی در سه سطح (10، 25 و 40 دقیقه) و شدت امواج فراصوت در سه سطح (40، 70 و 100 درصد) و کاربرد حلال اتانول 70 درصد انجام گردید. از نتایج آزمونهای انجام شده با روش آماری سطح پاسخ، شدت
فرا
صوت به عنوان موثرترین فاکتور استخراج ترکیبات فنلی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی از میوه گیاه کمرگل شناخته شد و با افزایش زمان و شدت امواج فراصوت میزان استخراج این ترکیبات افزایش یافت. شرایط بهینه استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی از میوه گیاه کمرگل، زمان 36 دقیقه و شدت فراصوت 91 درصد تعیین گردید و در این شرایط بهینه، میزان ترکیبات فنلی کل و شاخص
IC
50
عصارههای اتانولی استخراجی از میوه گیاه به ترتیب 63/23 میلیگرم بر گرم و 30/45 میکروگرم بر میلیگرم، میزان بهینه حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتریهای
استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت
و
باسیلوس سرئوس
به ترتیب 19/0 و 07/6 میلیگرم بر میلیلیتر و میزان بهینه حداقل غلظت باکتریکشی
استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت
81/11 میلیگرم بر میلیلیتر حاصل گردید. همچنین عصارههای استخراجی در شدت فراصوت 91 درصد و زمان 36 دقیقه دارای قابلیت مهار فعالیت باکتریهای
اشریشیاکلی
: H7
O157
و
سودوموناس آئروژینوزا
در غلظتهای به ترتیب 25 و 25 میلیگرم بر میلیلیتر و قابلیت کشندگی باکتریهای
باسیلوس سرئوس
،
اشریشیاکلی
: H7
O157
و
سودوموناس آئروژینوزا
در غلظتهای به
ترتیب
25، 50 و 50
میلیگرم بر میلیلیتر بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه کمرگل،آنتیاکسیدانی،ضدمیکروبی،حمام فراصوت
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant and antimicrobial properties of ethanolic extracts extracted from Caper (Capparis spinosa) fruit by ultrasound method using the RSM
چکیده انگلیسی مقاله
Extracts and essential oils of medicinal plants have many bioactive agents, including phenolic compounds with significant antioxidant and antimicrobial properties. Choosing the suitable extraction method affects the quantity and quality of antioxidant and antimicrobial compounds. The aim of this study was to evaluate the efficiency of ultrasound waves in extracting phenolic, antioxidant and antimicrobial compounds of Caper fruit.
Response surface methodology (RSM) and Box–Behnken design were used to optimize the extraction factors, including extraction time (10, 25, 40 min) and ultrasound intensity (40, 70, 100 %)
with ethanolic solvent (70 %).
From the results of the tests performed with the response surface methodology, ultrasound intensity was recognized as the most effective factor in extracting phenolic, antioxidant and antimicrobial compounds of Caper fruit and by increasing time and ultrasound intensity, the extraction of these compounds increased
.
The optimum conditions for extraction of antioxidant and antimicrobial compounds of Caper fruit were determined extraction time 36 minutes and ultrasound intensity 91 percent. In these optimum conditions, the amount of total phenolic contents and IC
50
index of ethanolic extracts extracted from Caper fruit were obtained 23.63 mg/g and 45.30 μg/mg, respectively, the optimum amount of minimum inhibitory concentration of
coagulase positive Staphylococcus aureus
and
Bacillus cereus
were obtained 0.19 and 6.07 mg/ml, respectively, and the optimum amount of minimum batericidal concentration of
coagulase positive Staphylococcus aureus
was obtained 11.81 mg/ml. Also, the extracts extracted at time 36 minutes and ultrasound intensity 91 percent had the ability to inhibit the activity of
Escherichia coli O157: H7
and
Pseudomonas aeruginosa
at concentrations of 25 and 25 mg/ml, respectively, and had the batericidal ability of
Bacillus cereus
,
Escherichia coli O157: H7
and
Pseudomonas aeruginosa
at concentrations of 25, 50 and 50 mg/ml, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant,Antimicrobial,Ultrasonic bath,caper
نویسندگان مقاله
عبدالواحد صفرزایی | Abdolvahed Safarzaei1 Abdolvahed Safarzaei
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا اسماعیل زاده کناری | reza esmaeilzadeh kenari
SARI AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES UNIVERSITY
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا فرهمندفر | Reza Farahmandfar
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علیرضا خلیقی مهر | alireza khalighimehr
Tehran University
دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11711-34&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات