این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۱۱-۱۲۱
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی روغن سیاهدانه بر برخی از باکتریهای بیماریزا و برهمکنش آن با آنتیبیوتیک کلرامفنیکل
چکیده فارسی مقاله
امروزه با افزایش بیماریها و تمایل مصرفکنندگان به استفاده از غذاهای ارگانیک، استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهی برای بهبود و افزایش عمر ماندگاری آنها رو به افزایش است. علاوه بر این، استفاده از گیاهان دارویی که دارای خاصیت درمانی نیز هستند، مورد توجه قرار گرفته است. روغن سیاهدانه به دلیل خواص درمانی، از گذشته توجه زیادی را به خود معطوف داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی روغن سیاهدانه بر باکتریهای
اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا
مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس
بود. میزان ترکیبات فنولی روغن سیاهدانه با معرف
معرف فولین - سیوکالتو
اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی روغن سیاهدانه توسط روشهای مهار رادیکال
DPPH
و
ABTS
تعیین گردید. اثر ضدمیکروبی روغن سیاهدانه، مطابق روشهای ضدمیکروبی چاهک آگار، دیسک دیفیوژن آگار، برهمکنش، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد.
روغن سیاهدانه دارای مقدار ترکیبات فنولی
mg GAE/g
25/16 بود. فعالیت آنتیاکسیدانی بر حسب مهار رادیکال
DPPH
و
ABTS
به ترتیب 62/86 و 85/94 درصد بود. روغن سیاهدانه، اثر ضدمیکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسمهای مورد بررسی از خود نشان داد. نتایج برهمکنش روغن سیاه دانه با آنتیبیوتیک کلرامفنیکل نشان داد که برای تمامی باکتریهای بیماریزا اثر سینرژیستی مشاهده شد.
با توجه به فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی قابلتوجه روغن سیاهدانه، میتوان از این روغن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،روغن سیاهدانه،اثر ضدمیکروبی،فعالیت آنتیاکسیدانی،ترکیبات فنلی.
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant activity and antimicrobial effect of Nigella sativa oil on some pathogenic bacteria and its interaction with chloramphenicol antibiotic
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, with the increase in diseases and consumers’ preference for organic foods, the use of natural plant compounds to improve and increase their shelf life is on the rise. In addition, the use of medicinal plants, which can have therapeutic properties, has attracted attention. Black seed oil has attracted a lot of attention in the past due to its unique therapeutic properties. The aim of this study was to investigate the antioxidant activity and evaluate the antimicrobial activity of black seed oil against
Escherichia coli
,
Pseudomonas aeruginosa
,
Salmonella typhi
,
Staphylococcus aureus
,
Listeria monocytogenes
and
Bacillus cereus
. The amount of phenolic compounds in black seed oil was measured
by Folin
-Ciocalteu
. The antioxidant activity was determined by DPPH and ABTS radical scavenging methods. The antimicrobial effect of
Nigella sativa
oil
was investigated according to well diffusion agar, disk diffusion agar, interaction, minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration methods.The
Nigella sativa
oil
had 16.25 mg GAE/g phenolic compounds. The antioxidant activity based on DPPH and ABTS radical scavenging were 86.62% and 94.85%, respectively.The
Nigella sativa
oil
showed a significant antimicrobial effect on the tested microorganisms.
In the combined mode (interaction) of
Nigella sativa
oil
with
chloramphenicol
antibiotic, synergistic mode was observed for all bacterial strains.
Given the significant antioxidant activity and antimicrobial effect of
Nigella sativa
, it can be used in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nigella sativa oil,Antimicrobial effect,Antioxidant activity,Phenolic compounds.
نویسندگان مقاله
علی زمانپور بروجنی | Ali Zamanpour Boroujeni
MSc student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh Behbahani
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمدامین مهرنیا | Mohammad Amin Mehrnia
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد حجتی | Mohammad Hojjati
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-33&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات