این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
آبیاری و زهکشی
، جلد ۱۷، شماره ۵، صفحات ۹۳۱-۹۴۱
عنوان فارسی
اثر رژیمهای اختلاط آب دریا و آب زیرزمینی بر خواص مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر اختلاط آب دریا و زیرزمینی بر خواص مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی خرفه، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اجرا گردید. تیمارهای منبع آب شامل آب زیرزمینی کامل (GW100-SW0) شاهد، اختلاط 50 درصد آب دریا و آب زیرزمینی (GW50-SW50)، نیم در میان آب دریا و آب زیرزمینی (0.5-GW-SW) و یک در میان آب دریا و آب زیرزمینی (1-GW-SW) بود. نتایج نشان داد استفاده از این منابع آب در سطح یک درصد بر وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی، ارتفاع، کلروفیل کل، ویتامین ث و قند محلول کل معنیدار شد. همچنین این تیمارها بر مقدار کلروفیل a و b، کارتنوئید و پرولین در سطح احتمال 5 درصد معنیدار شد. بیشترین میزان وزن تر اندام هوایی، وزن تر ریشه، ارتفاع و ویتامین ث بهترتیب در تیمار شاهد با 5/61 گرم، 5/47 گرم، 2/33 سانتیمتر و 6/74 میلیگرم در 100 گرم وزن تر نمونه بود. یافتهها نشان داد در اکثر صفات، تیمار (0.5-GW-SW) اختلاف معنیداری با شاهد ندارد. لذا با توجه به محدودیت منابع آب شیرین، تیمار اخیر به عنوان منبع مناسب برای آبیاری گیاه خرفه پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرولین، تناوب آبیاری، کلروفیل، قند محلول کل، ویتامین ث،
عنوان انگلیسی
Effect of sea water and underground water mixing regimes on morphological and biochemical properties of purslane medicinal plant (Portulaca oleracea L.)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of mixing sea and underground water on the morphological and biochemical properties of the purslane medicinal plant, an experiment was conducted in the form of a completely randomized design with three replications in the research greenhouse of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. The water source treatments included full groundwater (GW100-SW0) as a control, mixing 50% seawater and groundwater (GW50-SW50), half between seawater and groundwater (0.5-GW-SW), and one-half between seawater and Groundwater was (1-GW-SW). The results showed that the use of these water resources at the level of 1% was significant on the fresh and dry weight of root and shoot, height, total chlorophyll, vitamin C and total soluble sugar. Also, these treatments were significant on the amount of chlorophyll a and b, carotenoid and proline at the probability level of 5%. The highest amount of shoot fresh weight, root fresh weight, height and vitamin C were respectively in the control treatment with 61.5 grams, 47.5 grams, 33.2 cm and 74.6 mg per 100 grams of sample fresh weight. The findings show that in most traits, the treatment (0.5-GW-SW) has no significant difference with the control. Therefore, considering the limitation of fresh water sources, the latter treatment is suggested as a suitable source for watering purslane.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرولین, تناوب آبیاری, کلروفیل, قند محلول کل, ویتامین ث
نویسندگان مقاله
صابر جمالی |
گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
هانیه مصری |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
محمدعلی غلامی سفیدکوهی |
گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی ساری
مجتبی خوش روش |
دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://idj.iaid.ir/article_182252_427697d3adeae70f9d57dde189382f9c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات