این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۳، شماره ۲۲۹، صفحات ۱۴-۲۶
عنوان فارسی
افزایش ویژگیهای ضد باکتریایی اسانس آویشن دنایی در سیستمهای رهایش نانوساختار در مقایسه با شکل سنتی
چکیده فارسی مقاله
سابقه
و هدف:
امروزه، استفاده از گیاهان دارویی نظیر آویشن دنایی به عنوان یک روش درمانی مکمل و مؤثر جهت کنترل و مهار رشد انواع میکروارگانیسمهای بیماریزا در سراسر جهان در حال افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و نانوکپسول اسانس آویشن دنایی علیه تعدادی از باکتری
های بیماریزای جدا شده از نمونه
های آبزیان و مواد غذایی بود.
مواد و روش
ها:
در این پژوهش تجربی، آویشن دنایی در خرداد ماه 1402، در شهرستان شهرکرد جمع آوری شد. اسانس اندام هوایی خشک شده گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر (به روش تقطیر با بخار آب) به
دست آمد. اجزای موجود در اسانس به روش گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی (
GC-Mass
) شناسایی شدند. نانوکپسول اسانس آویشن دنایی با استفاده از
20
Tween
،
Tween 80
به عنوان امولسیفایر، پلی
اتیلن گلیکول به عنوان حلال کمکی، محلول کیتوزان اسیدی (1 درصد) و نشاسته اصلاح شده (5 درصد) بهعنوان پوشش، تهیه شد. جهت تأیید ساختار نانوکپسول اسانس از میکروسکوپ الکترونی عبوری (
TEM
) و پراکندگی نور دینامیکی (
DLS
)
استفاده شد. خاصیت ضد میکروبی علیه باکتریهای
لیستریا مونوسیتوژنز
،
اشرشیا کلای
،
باسیلوس سرئوس
،
سالمونلا تایفی موریوم
،
پروتئوس میرابیلیس
،
استافیلوکوکوس اورئوس
و
کلبسیلا پنومونیه
جدا شده از نمونههای آبزیان (ماهی و لابستر) و انواع مواد غذایی (شیر خام، بستنی سنتی و گوشت گوسفند، گاو، مرغ) به روشهای انتشار دیسک، تعیین حداقل غلظت مهاری(
MIC
) و کشندگی(
MBC
) به روش میکرودایلوشن و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد
.
یافته
ها:
براساس آنالیز اجزای اسانس عمده ترکیبات اسانس آویشن دنایی به ترتیب مربوط به تیمول (75/31 درصد)،
8 p-Cymene
(4/62 درصد)، کارواکرول (4/2 درصد)،
trans-Cayophyllene
(3/01 درصد)، ترپنین (2/01 درصد) و بتا میرسین (1/21 درصد) بود. با توجه به نتایج به دست آمده بر اساس روش
TEM
و
DLS
ساختار نانوکپسول اسانس آویشن دنایی مورد تایید قرار گرفت. اندازه نانوکپسول ها بین ۵۰ تا ۹۰ نانومتر بود. میزان
MIC
برای باکتریهای مذکور بین ۵/۶۲ تا ۲۵۰ میکروگرم بر میلی
لیتر بود. کمترین میزان
MIC
برای
پروتئوس میرابیلیس
،
استافیلوکوکوس اورئوس
و
کلبسیلا پنومونیه
با غلظت ۵/۶۲ میکروگرم بر میلیلیتر نانو کپسول اسانس آویشن دنایی گزارش شد. همچنین میزان
MBC
برای باکتری
های مذکور بین ۱۲۵ تا ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر بود. طبق نتایج به
دست آمده میزان
MIC
و
MBC
برای همه باکتری
های مذکور نسبت به نانوکپسول اسانس آویشن دنایی کم
تر از اسانس تنها بود(0/05
>
P
). براساس نتایج با افزایش غلظت اسانس، قطر هاله عدم رشد،
افزایش نشان داد در حالی که این نتایج برای نانوکپسول اسانس این طور نبود. در تمام باکتریها به جز
استافیلوکوکوس اورئوس
،
قطر هاله عدم رشد برای غلظت
های مختلف اسانس بیش
تر از نانوکپسول اسانس بود. درصد مهار تولید بیوفیلم نیز در غلظتهای ۱۲۵ و ۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر نانو کپسول آویشن به جز
کلبسیلا پنومونیه
۱۰۰ درصد گزارش شد. در تمامی غلظت
های نانو کپسول آویشن دنایی، درصد کاهش بیوفیلم باکتری
ها بهطور معنی
داری نسبت به اسانس تنها بیش
تر بود (0/05
>
P
)
.
استنتاج:
طبق نتایج به
دست آمده ساختار نانوکپسول اسانس آویشن دنایی نسبت به اسانس آن، دارای خواص ضد باکتریایی
بیشتری بود. پیشنهاد می
شود که مطالعههای آینده جهت سمشناسی نانوکپسول تهیه شده در سطح سلول
های سالم و سرطانی
در شرایط آزمایشگاهی صورت گیرد. به علاوه جهت کاربردی نمودن آن در صنعت غذا، مطالعههای تجربی در مدلهای غذایی نیز انجام گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوکپسول، آویشن دنایی، باکتری بیماری زا، ضد میکروبی، گاز کروماتوگرافی
عنوان انگلیسی
Enhancing Antibacterial Properties: Thymus daenensis Oil in Nanostructured Delivery Systems Versus Traditional Form
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose:
Today, the use of medicinal plants such as
T. daenensis
as a complementary
and effective treatment method to control and inhibit the growth of pathogenic microorganisms is increasing all over the world. This study aimed to investigate the antimicrobial effects of
T. daenensis
essential oil (EO) and its nanocapsulated against some pathogenic bacteria isolated from aquatic and food samples.
Materials and methods:
In this experimental research,
T. daenensis
was collected in June 2023 in Shahrekord City. The
EO
of the dried aerial part of the plant was obtained by using a Clevenger device (
steam distillation
).
The components in the EO were identified by gas chromatography-mass spectrometry
(GC-Mass)
.
T. daenensis
EO nanocapsules
were prepared using Tween 20, Tween 80 as emulsifier, polyethylene glycol as a co-solvent, acidic chitosan solution (1%), and modified starch (5%) as a coating.
Transmission electron microscope (TEM) and dynamic light scattering (DLS) were used to confirm their structure. Antimicrobial properties against
Listeria monocytogenes
,
Escherichia coli
,
Bacillus cereus
,
Salmonella typhimurium
,
Proteus mirabilis
,
Staphylococcus aureus
and
Klebsiella pneumoniae
isolated from aquatic samples (fish and lobster) and various foods (raw milk, traditional ice cream and mutton, beef, chicken) were investigated
by disc diffusion method, determination of minimum inhibitory concentration (MIC) and bactericidal (MBC) by microdilution method. Also, the prevention of biofilm formation was investigated.
Results:
The main components of the
T. daenensis
EO were thymol (75.31 percent), 8 p-Cymene (4.62 percent), carvacrol (4.2 percent), trans-cayophyllene (3.01 percent), terpenine (2.01 percent) and beta- myrcin (1.21 percent), respectively. TEM and DLS methods confirmed the structure of the
T. daenensis
EO
nanocapsules. The size of nanocapsules was between 50 and 90 nm. The MIC amounts for the mentioned bacteria
were between 62.5 and 250 μg/ml.
The lowest MIC value for
P. mirabilis
,
S. aureus
, and
K. pneumoniae
was reported with a concentration of 62.5 μg/ml of
T. daenensis
EO nanocapsule. Also, the amounts of MBC for the mentioned bacteria were between 125 and 1000 µg/ml.
According to the obtained results, the MIC and MBC levels for all mentioned bacteria against
T. daenensis
EO nanocapsule were lower than the EO alone (P<0.05).
According to the results, with the increase in the concentration of
EO
, the diameter of the non-growth halo increased, while these results were not the same for
T. daenensis
EO nanocapsule
. In all bacteria except
S. aureus
, the diameter of the non-growth halo for different concentrations of
EO
was greater than that of
T. daenensis
EO nanocapsule
.
The inhibition percentage of biofilm production was also reported 100% at 125 and 250 μg/ml of
T. daenensis
EO nanocapsule, except for
K. pneumonia
.
In all concentrations of
T. daenensis
EO nanocapsule
, the percentage of bacteria biofilm reduction was significantly higher than the
EO
alone (P<0.05).
Conclusion:
Based on the findings of the study, the
T. daenensis
EO nanocapsule had more antibacterial properties than EO alone.
It is suggested that future studies for the toxicology of
T. daenensis
EO nanocapsule on normal and cancerous cells be done iv-vitro. In addition, to apply it in the food industry, experimental studies on food models should also be conducted
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
nanocapsule, Thymus daenensis, pathogenic bacteria, antimicrobial, gas chromatography
نویسندگان مقاله
آترین آشعبانی | Atrin Ashabani
DVM, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
مهدی رئیسی | Mehdi Raissy
Professor, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
استاد، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
رضا شرافتی چالشتری | Reza Sharafati Chaleshtori
Associate Professor, Biochemistry and Nutrition Research Center in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1564-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات