این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۴۲، شماره ۳، صفحات ۲۸۹-۲۹۷
عنوان فارسی
نشانگر رنگ سنجی pH بر پایه ضایعات مواد گیاهی برای پایش روند فساد مواد پروتئینی
چکیده فارسی مقاله
در صنایع غذایی تولیدکننده مواد پروتئینی نظیر مرغ، ماهی، سوسیس و کالباس، بکارگیری روش های نوین
بسته بندی هوشمند که قادر
به
افزایش زمان ماندگاری، کنترل و نمایش تغییرات در طی مدت نگهداری و حفظ کیفیت فراورده باشد، همواره جالب توجه بوده است. هدف از این پژوهش ارایه حسگر رنگ سنجی وابسته به
pH
است که علاوه بر سادگی
،
کم هزینه و بدون سمیت به
جهت تشخیص فساد مواد پروتئینی در طی زمان نگهداری باشد. آزمایشات برای نمونه های پروتئینی در
دو دمای محیط و دمای یخچال (
C
°
4) انجام شده است. جهت ساخت این حسگر از کاغذ واتمن آغشته به عصاره های آبی دور ریز میوه
جات و گیاهان استفاده گردید. رشد میکروارگانیسمها
در طول نگهداری مواد پروتئینی منجر به تجزیه آنها و تولید آمین های فرار می شود که با تجمع در محفظه بسته بندی باعث قلیایی شدن محیط میگردد که در نتیجه آن تغییر در رنگ کاغذ صافی آغشته به عصاره آبی با تغییر
pH
اتفاق
خواهد افتاد.
این تغییرات رنگ با استفاده از عکس برداری و آنالیز سیستم
CIELab
مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مقادیر اندیس تیوباربیتیوریک اسید،کل نیتروژن فرار آزاد شده مواد پروتئینی در طی مدت نگهداری،فنل کل عصارههای آبی بدست آمده از ضایعات گیاهی و تغییرات ظاهری نمونه ها ، جهت بررسی همخوانی تغییر رنگ حسگر با پیشرفت روند انجام شد. نتایج بدست آمده همخوانی تغییر رنگ حسگر با روند پیشرفت فساد را تایید می کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حسگر رنگ سنجی، میزان ازت های فرار، اندیس تیوباربیتوریک اسید، شیمی سبز، حسگر pH،
عنوان انگلیسی
Construction of a Cheap pH-Based Colorimetric Sensor Based on Natural Materials to Detect Spoilage of Protein Materials Chicken and Sausage
چکیده انگلیسی مقاله
Protein products are currently one of the most perishable food sources that require the use of modern packaging methods such as smart packaging that can perform intelligent functions to increase shelf life, control changes and maintain product quality. The aim of this study was to provide a pH-dependent color sensor, simple, inexpensive and non-toxic to detect spoilage of protein materials during storage. Experiments were performed on the samples at both ambient and refrigerator temperatures. Watman paper impregnated with aqueous extracts of fruits and plants was used to make this sensor. The growth of microorganisms during storage of protein materials leads to the breakdown of chicken meat sausage proteins and the production of volatile amines, which accumulate in the packaging, causing the environment to become alkaline and change the color of the filter paper impregnated with the aqueous extract. These color changes were evaluated using CIELab imaging and thiobarbituric acid index measurement, total volatile nitrogen, total phenol, and changes in the appearance of the samples, all of which were consistent with the color change of the sensor as the decay process progressed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
حسگر رنگ سنجی, میزان ازت های فرار, اندیس تیوباربیتوریک اسید, شیمی سبز, حسگر pH
نویسندگان مقاله
فاطمه سرایلو |
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
الهام باهر |
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_704390_5b59e63bb25bd6a03880207d7b279478.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات