این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۹۸-۴۱۱

عنوان فارسی ارزیابی عملکرد،فعالیت آنزیم‌های گوارشی، جمعیت میکروبی و بافت‌شناسی روده ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پروتئین تک‌یاخته
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی استفاده از پروتئین تک‌یاخته باکتریایی (IPL68) به‌عنوان جایگزین پودر ماهی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی (پروتئاز، لیپاز و α-آمیلازجمعیت میکروبی و بافت‌شناسی روده بچه‌ماهی قزل­‌آلای رنگین­‌کمان (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای ­مدت 6 هفته بود. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر (D1)، 25 (D2)، 50 (D3)، 75 (D4) و100 درصد (D5) پودر ماهی تهیه گردید. بررسی شاخص­ افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت و شاخص کبدی نشان داد در جیره آزمایشی D3 بطور معنی‌داری بالاتر از سایر جیره‌های غذایی بودند (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی D3 و D5 به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار را با یک اختلاف معنی‌دار نشان داد (05/0P<). میزان نرخ بقاء در جیره‌های آزمایشی 100 درصد بود. بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم­های پروتئاز، لیپاز و α-آمیلاز در روده ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی D3 مشاهده شد که نسبت به جیره‌های غذایی D4 و D5 اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0>P). بیشترین تعداد کل باکتری‌‌ و باکتری‌های اسید لاکتیک در جیره غذایی D3 مشاهده شد که با سایر جیره‌های غذایی اختلاف معنی‌داری داشت (05/0>P ). بیشترین ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی D3 مشاهده شد که با جیره‌های D1، D2 و D4 اختلاف معنی‌داری نداشت ولی با جیره غذایی D5 اختلاف معنی‌داری را نشان داد (05/0>P ). براساس نتایج بدست آمده، جیره غذایی حاوی 50 درصد پروتئین تک‌یاخته نسبت به سایر جیره‌ها می‌تواند برای رشد بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان مناسب باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم،باکتری اسید لاکتیک،پروتئین تک‌یاخته،پودر ماهی

عنوان انگلیسی The evaluation of bacterial single cell protein on performance, digestive enzymes activity, gut histology and gut microbiota of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate fish meal replacement by a bacterial single cell protein (IPL68) on growth performance, digestive enzymes activity (protease, lipase and α-amylase), gut histology and gut microbiota in rainbow trout fry (initial weight = 2.51 ± 0.55 g) for 6 weeks. Five diets were formulated with different bacterial SCP level (0:D1, 25:D2, 50: D3, 75:D4 and 100: D5 %) to replace fishmeal protein. At the end of the trial, body weight gain, specific growth rate, condition factor and hepatosomatic index showed the higher values than other diets with a significant differences (P<0.05). The food conversion ratio had the lowest and highest values in D3 and D5 diets, respectively, with a significant difference (P<0.05). The survival rate in all experimental diets was 100%. The highest activity of protease, lipase and α-amylase enzymes was observed in the intestines of fish fed with D3 diet, which showed a significant difference compared to D4 and D5 diets (P<0.05). The highest number of total bacteria and lactic acid bacteria was observed in diet D3, which was significantly different from other diets (P<0.05). The highest villus height (µm) and the ratio of villus height to crypt depth was observed in fish fed with D3 diet, which was not significantly different from D1, D2 and D4 diets, but showed a significant difference with D5 diet (P<0.05). Based on the obtained results, D3 diet can be suitable for the growth of rainbow trout fry compared to other diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Enzyme,lactic acid bacteria,single cell protein,fishmeal

نویسندگان مقاله عباس زمانی | Abbas Zamani
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources and Environment, Malayer University, Malayer, Iran.
گروه علوم و مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.

سعید خلجی | Saeed Khalaji
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, Malayer University, Malayer, Iran.
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20971-9&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات