این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۴۸۸-۵۰۱
عنوان فارسی
ساخت حسگر H۲S بر پایه آهن (III) کلرید/سلولزاستات برای تشخیص فساد میکروبی در بستهبندی ماهی قزلآلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
ماهی قزل آلای رنگین کمان به دلیل خواص تغذیه ای ارزشمند خود جایگاه خوبی در سبدغذایی خانوار پیدا کرده است. لذا عرضه به صورت بسته بندی بهداشتی این فرآورده در دوران همه گیری بیماری کرونا اجتناب ناپذیر است. این پژوهش در راستای عرضه بستهبندی هوشمند ارزان، قابل اعتماد و با قابلیت تشخیص تازگی ماهی قزل الای رنگین کمان انجام شده است.
فیله ماهی به همراه حسگر گاز
H
2
S
ساخته شده از
آهن(
III
)کلرید/ استات
سلولز
به صورت بستهبندی در آورده شد. طی دوره نگهداری با دمای یخچال 25 و 4 درجه سانتیگراد بستهها به لحاظ تعداد باکتری کل، سودوموناس، تولیده کننده
H
2
S
و
باکتری
Escherichia
coli
(
CFU
/
ml
10
4
×1)
مورد بررسی
قرار گرفت. پس از تصویر برداری از همبستگی تغییرات رنگ حسگر به صورت ارزش رنگّ محاسبه و بررسی شد. عملکرد حسگر از لحاظ تغییر رنگ معنی دار (
P<0.05
) و همبستگی ارزش رنگ حسگر با رشد باکتری کل در دوره 3 روزه 901/ 0 بودّ. در بررسی دقت شناسایی رشد باکتری
E. coli
همبستگی پیرسون ارزش رنگ و رشد باکتری برابر با 932/0 بدست آمد. همچنین در بررسی همبستگی ارزش رنگ با تعداد باکتری کل، باکتری سرما گرا و باکتری تولید کننده
H
2
S
به ترتیب 835/0، 869/0 و 836/0 بدست آمد.
استفاده از حسگر با ترکیب آهن (
III
) کلرید و استات سلولز برای تعیین فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی میتواند در آینده به عنوان یک روش کنترل کیفیت مصرف کننده محور مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کنترل کیفیت،بستهبندی هوشمند،حسگر H2S،ماهی قزلآلا
عنوان انگلیسی
Construction of H2S Sensor Based on FeCL3 /Cellulose Acetate Substrate to Detect Microbial Spoilage in Rainbow Trout Pack
چکیده انگلیسی مقاله
Rainbow trout have found a good place in the household food basket due to their valuable nutritional properties. Therefore, supply in the form of hygienic packaging of this product due to CORONA pandemic in the country will be inevitable. This research has been done in order to provide intelligent packaging with the ability to detect microbial spoilage of rainbow trout.
Fish fillet was packaged with H
2
S gas sensor based on
FeCl
3
/Cellulose acetate.
These packages were examined for total bacteria, temperatures swing, H
2
S producing bacteria and
Escherichia
coli
(
1
×
10
4
CFU/ml
)
during storage at 25 ° C for 3 days as well as storage at 4 ° C for 16 days. After imaging the correlation, the color changes of the sensor were calculated and evaluated as the color value.
Sensor performance in terms of color change was significant (P <0.05) and the correlation between sensor color value and total bacterial growth in a 3-day period was 0.901. In order to accurately identify the growth of Escherichia coli, the correlation of Pearson color value and bacterial growth was equal to 0.932. Also, in the study the correlation between the color value with the number of total bacteria, temperatures swing bacteria and H
2
S producing bacteria were 0.835, 0.869 and 0.836, respectively.
Using a sensor with a combination of iron (III) chloride and cellulose acetate to determine the microbial spoilage of rainbow trout can be used in the future as a consumer-centric quality control method that can be commercialized.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Quality Control,Intelligent Packaging,H2S Sensor,Rainbow Trout
نویسندگان مقاله
تارا زارعی | Tara Zarei
Fisheries Products Processing Department, Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
مسعود رضائی | Masoud Rezaie
Fisheries Products Processing Department, Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
نادر بهرامی فر | Nader Bahramifar
Department of Environmental Sciences and Engineering, Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-61901-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات