این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۷۵-۹۰
عنوان فارسی
بررسی اثر مکمل سازی جیره با عصاره پوسته برنج (Oryza sativa) روی عملکرد رشد و بیان برخی از ژنهای وابسته به رشد (GH و IGF-۱) در ماهی ازونبرون (Acipenser stellatus)
چکیده فارسی مقاله
تحقیق حاضر با هدف بررسی عصاره پوسته برنج روی عملکرد رشد و بیان برخی از ژنهای وابسته به رشد در ماهی ازونبرون انجام شد. بدین منظور، تعداد 120 قطعه بچه ماهی ازونبرون (6/2±50 گرم) به صورت تصادفی در تانکهایی با حجم آب 1000 لیتر به مدت 60 روز با سطوح مختلف عصاره پوسته-برنج در جیره غذایی پایه (پروتئین خام: 5/44%) شامل 5/0، 1 و 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره به همراه یک گروه شاهد (سه تکرار) به میزان 5 درصد وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره، برای بررسی عملکرد رشد زیستسنجی به طور کاملا تصادفی صورت گرفت. همچنین، برای بررسی بیان ژنهای دخیل در رشد (GH، IGF-1) از بافت مغز نمونه برداری شد. یافتههای حاصل نشان داد که تغذیه بچه ماهیان ازونبرون با سطوح متفاوت عصاره پوسته برنج تاثیر معناداری در عملکرد رشد گروههای تیمار در مقایسه با گروه شاهد داشت (05/0>p).به طوری که بهترین نتایج در گروه تغذیه شده با 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره مشاهده شد. همچنین، بیان ژنهای دخیل در رشد (GH، IGF-1) در گروه تغذیه شده با 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد مشاهده شد. (05/0>p). به طور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از عصاره پوسته برنج توانست سبب بهبود رشد و بیان نسبی ژنهای وابسته به رشد در بچه ماهیان ازونبرون شود. بهترین سطح پیشنهادی در تحقیق حاضر، میزان 2 گرم در کیلوگرم جیره معرفی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی ازونبرون، عصاره پوسته برنح، رشد، بیان ژن،
عنوان انگلیسی
Investigation of the effect of supplemented diet with rice husk extract (Oryza sativa) on growth performance and some related genes expression (GH, IGF-1)
چکیده انگلیسی مقاله
the aim of this research was conducted to investigation of rice husk extract on growth performance and expression of related genes (GH and IGF-1) in ozone fish fingerlings. For this aim, the number of 120 pieces of healthy ozone fish fingerlings (50 ± 2.6 g) was purchased and then was randomly transferred in tanks with a water volume of 1000 liters. They were fed for 60 days with different levels of rice husk extract in the basic diet (crud protein: 44.5%) including 0.5 , 1 and 2 g Kg-1 of diet along with a control group (with three replicates) at the rate of 5% of body weight. At the end of the trial, growth performance was evaluated by biometrical assay completely randomly. Also, brain tissue was sampled to investigate the expression of genes involved in growth (GH, IGF-1).The results showed that feeding ozone fish fingerlings with different levels of rice husk extract had a significant effect on the growth performance and the expression of related genes in treatments compared to the control group (p<0.05). So that the best results were observed in treatment fed with 2 g of rice husk extract in per kilogram of diet (p<0.05). In general, the results showed that using rice husk extract was able to improve the growth performance and the expression of related genes involved in growth in ozone fish fingerlings, and the best level recommended in this study was 2 grams in per kilogram of diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ماهی ازونبرون, عصاره پوسته برنح, رشد, بیان ژن
نویسندگان مقاله
مصطفی صابریان جویباری |
گروه تکثیر و رورش آبزیان، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران، کدپستی: 37381-47471 صندوق پستی: 755
سیدمهدی حسینی فرد |
دانشگاه آزاداسلامی
حامد منوچهری |
دانشگاه آزا اسلامی
شایان قبادی |
استاد دانشگاه آزاد بابل - گروه شیلات
رضا چنگیزی |
دانشگاه آزاد اسلامی
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6746_a405409e9b5c62574c35437438981958.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات