این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۹۱-۱۰۶
عنوان فارسی
استفاده از ناپلی آرتمیای غنی شده با اسپرسو و دوکوزاهگزانوئیک اسید در مرحله پست لاروی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله
هدف از اجرای این تحقیق، غنیسازی ناپلی آرتمیا با Easy DHA و اسپرسو به سبب بهبود شاخصهای رشد پست لارو میگوی وانامی و چالش آنها با آب لبشور (دریای خزر) و تعیین میزان بازماندگی بود. تعداد 2100 قطعه پست لارو میگوی وانامی با میانگین وزن تقریبی60/2 ± 54/49 میلیگرم و میانگین طول 07/0 ± 09/1 سانتیمتر (پست لارو 8) انتخاب و برای هر تکرار 50 قطعه پست لارو میگوی وانامی به طور تصادفی در 42 وان شیشهای 20 لیتری (حاوی 15 لیتر آب) در فضای سرپوشیده سالن، توزیع شدند. پست لاروها با تیمارهای غذایی شامل: آرتمیا تازه هچ شده، آرتمیای غنی شده با Easy DHA و اسپرسو و همچنین جیره تجاری برای مدت ده روز (در آبشور و آب در حال شیرین شدن) تغذیه شدند. بالاترین میزان رشد در گروه تیمارهای آبشور در تیمار هفت مشاهده شد (05/0 < P). بالاترین میزان بازماندگی در این گروه، در تیمار سه 71 درصد مشاهده شد (05/0 < P). در بین تیمارهای گروه آب لبشور، بالاترین میزان رشد در تیمار چهارده مشاهده شد (05/0 < P). بالاترین میزان بازماندگی نیز در تیمارهای نه، ده و سیزده مشاهده شد (05/0 < P). پست لاروهای آبشور و لبشور اسیدچرب C20:5n-3 در تیمار سه و C22:6n-3 در تیمار دو، بالاترین مقدار را نشان دادند (05/0 < P). بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، غنیسازی آرتمیا با Easy DHA و اسپرسو و تغذیه پست لاروها با آن میتواند، بقا و مقاومت در برابر تنش شوری را در افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرسو، Easy DHA، پست لارو 8، آبشور، آب لبشور،
عنوان انگلیسی
The use of Artemia Nauplii enriched with espresso and docosahexaenoic acid in the post-larval stage of the Vannamei shrimp (Litopenaeus vannamei)
چکیده انگلیسی مقاله
This research aimed to enrich Artemia nauplii with Easy DHA and Espresso to improve the growth and survival of vannamei shrimp post larvae and transfer them to brackish water (Caspian Sea). 2100 vannamei shrimp post-larval with an approximate average weight of 49.54 ± 2.60 mg and an average length of 1.09 ± 0.07 cm (PL8) were selected. For each replication, 50 vannamei shrimp post-larval were randomly placed in forty-two 20-liter glass tanks (containing 15 liters of water) and were distributed indoors. Post-larvae were fed, including freshly hatched Artemia, Artemia enriched with Easy DHA and espresso, and commercial diet for ten days (in salt water and desalination water). The highest growth rate (weight and length) in the saltwater group was observed in treatment seven (P < 0.05). Also, the highest survival rate in this group was observed in group three, with 71% (P < 0.05). Among the treatments of the brackish water group, the highest growth rate (weight and length) was observed in group fourteen (P < 0.05). The highest survival rate was observed in treatments of nine, ten, and thirteen (P < 0.05). Post larvae of the sea and brackish water showed the highest amount of fatty acid C20-5n3 in treatment three and fatty acid C22-6n3 in treatment two (P < 0.05). Based on the present study's findings, enrichment of Artemia with Easy DHA and Espresso and feeding post larvae with it for nine days can increase survival and resistance to stress (transition to lower salinities) in vannamei shrimp post larvae.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپرسو, Easy DHA, پست لارو 8, آبشور, آب لبشور
نویسندگان مقاله
منیژه بیابانی اسرمی |
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
محمد سوداگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران.
ناصر آق |
دانشگاه ارومیه
حامد پاکنژاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرزانه نوری |
Department of Biology and Aquaculture, Faculty of Artemia and Aquaculture Institute, Urmia University, Urmia, Iran
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6747_fe3a816f26c7d30d6ff4286136c1bcb9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات