این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۱۱۰-۱۲۰

عنوان فارسی مروری بر اثرات مدولاتوری ویتامین‌ها در سیر بیماری کرونا
چکیده فارسی مقاله خلاصه
زمینه و هدف: کووید-19 یک عفونتی با مرگ‌ومیر بالا در افراد آسیب‌پذیر است.­ تحریک بیش‌ازحد سلول‌های ایمنی ناشی از عفونت ویروسی باعث ایجاد طوفان سیتوکینی می‌شود. باوجود استفاده از داروهای ضدویروسی و ضدالتهابی، شاهد مرگ بیماران هستیم. رژیم غذایی متعادل در بیماران توصیه می‌شود. چندین ریزمغذی) ویتامین A، C، E و (D و ترکیبات غذایی را می‌توان مصرف کرد.

مواد و روش­ها: در بررسی روایی کنونی در فاصله زمانی اولین اپیدمی کووید-19 (دسامبر 2019) تا آوریل 2020، درمجموع 507 مقاله مرتبط بر اساس کلمات کلیدی انتخاب‌شده شامل: کووید-19، تقویت، سیستم ایمنی، مدولاسیون، پیشگیری، درمان، عفونت ویروسی و ویتامین‌ها با استفاده از روش و/بعلاوه، از پایگاه‌های اطلاعاتی/وب‌سایت‌های نمایه‌سازی رایج ازجمله: Google Scholar، Pub Med، Scopus و سایر وب‌سایت‌های نمایه‌سازی استخراج‌شده‌اند.
یافته ها: درنهایت مقالات چاپ‌شده مورد تائید و مرتبط، انتخاب شدند. موضوعات آن‌ها بر اساس ویتامین‌های موردمطالعه، مکانیسم های درمانی واثرات ایمونومدولاتوری آنها بر روی سیستم ایمنی در گروه‌های بیمار ونرمال طبقه‌بندی‌شد. اطلاعات موجود در مورد نقش ویتامین‌ها در پیشگیری و/یا درمان عفونت کووید-19 بررسی‌شده و درنهایت محتویات آن‌ها خالص‌سازی شده و در قالب‌های مختلف فهرست شده است.
نتیجه‌گیری: بخش بزرگی از جمعیت جهان دچار کمبود انواع ویتامین ها بالاخص ویتامین D هستند و رژیم غذایی مشخصی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد. محققان بر این باورند که اندازه‌گیری سطح سرمی ویتامین D و جبران کمبودهای این ویتامین در پیشگیری و مبارزه با بیماری کووید-19 مؤثر است و درمان های معمول جهت درمان عفونت های ویروسی و تعییر سطح سرمی ریز مغذی ها می توانند در کاهش اثرا ت این بیماری ویروسی موثر باشند.





 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کرونا، اثرات ایمونومدولاتوری، ویتامین‌ ، ویروس

عنوان انگلیسی A narrative review of the modulatory effects of vitamins in the course of Covid-19 disease
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT
Background and Aim: Covid-19 is an infection with high mortality in vulnerable individuals. Excessive stimulation of immune cells from viral infection causes a cytokine storm. Despite the use of anti-viral and anti-inflammatory drugs, we are witnessing the death of many patients. A balanced diet is recommended for patients. Several micronutrients (vitamins A, C, E, and D) and dietary compounds with anti-Covid activity can be consumed.
Materials and Methods: In the current narrative review in the time interval of the first epidemic of Covid-19 (December 2019) to April 2020, a total of 507 relevant articles were selected based on the selected keywords including Covid-19, enhancement, immune system, modulation, prevention, treatment, viral infection, and vitamins were extracted from popular databases/indexing websites including Google Scholar, Pub Med, Scopus and other indexing websites using the and/or method. Results: Finally, 63 highly validated and relevant published articles were selected. Their subjects were classified into different groups based on the studied vitamins. The available information about the role of vitamins in the prevention and/or treatment of Covid-19 infection was reviewed and finally, their contents were purified and listed in different formats.
Conclusion: A large part of the world's population is deficient in all kinds of vitamins, especially vitamin D, and there is no specific diet to prevent the coronavirus. The researchers believe that measuring the serum level of vitamin D and compensating for the deficiency of this vitamin is effective in preventing and fighting the disease of Covid-19, and the usual treatments for treating viral infections and changing the serum level of micronutrients can reduce the effects of this disease.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله coronavirus, Immunomodulatory effects, vitamins, Virus

نویسندگان مقاله محدثه لاری پور | Mohaddeseh Larypoor
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

مهدی شمسی | Mehdi Shamsi
Mycobacteriology Research Center, National Research Institute of Tuberculosis and Lung Disease (NRITLD), Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی، پژوهشکده سل و بیماری‌های ریوی(NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

مونا ملکی | Mona Maleki
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

عاطفه طزری | Atefeh Tazari
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

محمد سروش فرهادی | Mohammad Soroosh Farhadi
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-6547-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه و رژیم درمانی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات