این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۱۷۸-۱۸۸

عنوان فارسی اثر مهاری پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس روی رشد و تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز در مواجه با سلول Caco-۲
چکیده فارسی مقاله
زمینه: لیستریا مونوسیتوژنز از طریق غذاهای آماده منجر به لیستریوز در انسان می‌شود. افراد مسن، بیماران دچار نقص ایمنی، زنان باردار و نوزادان در معرض بالاترین خطر ابتلا به این عفونت هستند. برای شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک دارای فعالیت بازدارندگی در برابر لیستریا مونوسیتوژنز، ما به بررسی اثر مهاری لاکتوکوکوس لاکتیس در برابر رشد و تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز پرداختیم.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، از سویه لیستریا مونوسیتوژنز ATCC7644 و سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس PTCC1336 استفاده شد. بررسی اثرات مهاری لاکتوکوکوس لاکتیس بر رشد پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز از روش ایجاد چاهک در آگار و برای بررسی اثر مهاری روی تهاجم این باکتری از کشت همزمان آن با سلول‌های انتروسیت انسانی Caco-2 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد لاکتوکوکوس لاکتیس در غلظت‌های 0/25،  0/5، و 1 دارای خاصیت ضد میکروبی در برابر لیستریا مونوسیتوژنز بوده و با افزایش غلظت، اثر بازدارندگی بر این پاتوژن افزایش یافت. علاوه بر این، لاکتوکوکوس لاکتیس اثر مهاری روی تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز به سلول‌های Caco-2 نشان داد. به طوری‌که در غلظت 1 از لاکتوباسیلوس لاکتیس کاهش تعداد باکتری با کاهش تهاجم لیستریا به سلول‌ها، از لگاریتم 108 به لگاریتم 102، در غلظت 0/5 از لگاریتم 108 به لگاریتم 103، و در غلظت 0/25 باکتری از لگاریتم 108 به لگاریتم 105 تأیید شد.
نتیجه‌گیری: لاکتوکوکوس لاکتیس دارای خاصیت ضدمیکروبی و مهاری در برابر تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز بود و می‌تواند به عنوان گزینه‌ای برای مهار تهاجم و عفونت‌های گوارشی این باکتری در نظر گرفته شود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیستریا مونوسیتوژنز، لاکتوکوکوس لاکتیس، پروبیوتیک، خاصیت ضد میکروبی

عنوان انگلیسی The inhibitory effect of probiotic Lactococcus lactis on the growth and invasion of Listeria monocytogenes in Caco-2 cell line
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Listeria monocytogenes leads to listeriosis in humans through the consumption of ready-to-eat foods. Older adults, immunocompromised patients, pregnant women, and newborns are at the highest risk for this infection. To detect probiotic bacteria with an inhibitory activity against L. monocytogenes, we evaluated the inhibitory effect of Lactococcus lactis on the growth and invasion of L. monocytogenes.
Materials and Methods: In this study, we used the L. monocytogenes ATCC 7644 strain and the L. lactis PTCC 1336 probiotic strain. To investigate the inhibitory effects of L. lactis on the growth of pathogenic L. monocytogenes, we employed the well diffusion agar method, and to investigate its inhibitory effect on invasion by this bacterium, we conducted a co-culture with Caco-2 human enterocyte cells.
Results: The results showed that L. lactis in concentrations of 0.25, 0.5, and 1 had antimicrobial properties against L. monocytogenes. With increasing concentration, the inhibitory effect on this pathogen increased. In addition, L. lactis showed an inhibitory effect on the L. monocytogenes invasion of Caco-2 cells. Therefore, in the concentration of 1, L. lactis decreased the number of bacteria by reducing the invasion of the cells by Listeria from log 108 to log 102; in the concentration of 0.5, from log 108 to log 103; and in the concentration of 0.25, from log 108 to log 105.
Conclusion: L. lactis has antimicrobial and inhibitory properties against the invasion of L. monocytogenes and can be considered an option to inhibit invasion and gastrointestinal infections caused by this bacterium.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Listeria monocytogenes, Lactococcus lactis, probiotic, antimicrobial properties

نویسندگان مقاله آیدا لطفی | Aida Lotfi
Department of Microbiology, School of Modern Sciences and Technologies, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

جواد حامدی | Javad Hamedi
Department of Microbial Biotechnology, School of Biology and Center of Excellence in Phylogeny of Living Organ-isms, School of Science, University of Tehran, Iran
گروه بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده زیست‌شناسی و مرکز عالی فیلوژنی موجودات زنده، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، ایران

مجید طاعتی مقدم | Majid Taati Moghadam
Assistant Professor of Medical Microbiology, Department of Medical Microbiology, School of Medicine, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
گروه میکروب‌شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

فرامرز مسجدیان جزی | Faramarz Masjidian Jezi
Associate Professor of Medical Microbiology, Department of Medical Microbiology, School of Medicine, Iran Uni-versity of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه میکروب‌شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-204&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات