این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۱-۱۵
عنوان فارسی
تاثیر شرایط نگهداری بر رنگ و وزن خشککرده زرشک بیدانه ایرانی بستهبندی شده در سه نوع فیلم بستهبندی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شرایط متفاوت محیطی «رطوبت نسبی» ، «دما» و «نور» هر کدام در دو سطح (بالا و پایین) به مدت 120 روز تیمار بر تغییرات درصد اختلاف وزن و شاخصهای پارامترهای رنگ خشک کرده زرشک بود.
تاثیر شرایط مذکور در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی بر پایه فاکتوریل مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تنظیم درصد رطوبت زرشک خریداری شده، رنگ سنجی بر هر دو نوع نمونه انجام گرفت.
سپس نمونهها به تفکیک درصد رطوبت در کیسههای فیلمهای پلیاتیلن با دانسیته پایین
(
LDPE)
،
پلیاتیلن با دانسیته بالا
(
HDPE)
و پلیپروپیلن کست
(
CPP
)
در اوزان ۱۰۰ گرمی بستهبندی و کد گذاری شدند و بر اساس کد مربوطه در شرایط متفاوت محیطی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل در نمونههای بستهبندی شده در تمامی فیلمها در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × تاریکی» و «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × روشنایی» بعد از 120 روز نگهداری زاویه هیو و نسبت
a/b
حفظ شد. کمترین اختلاف وزنی در نمونههای بستهبندی شده در فیلم پلی اتیلنی با دانسیته بالا و پایین در شرایط مشابه مشاهده شد. همچنین در تمامی نمونههای بستهبندی شده در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین»
کمترین زاویه هیو
، کمترین
شدت رنگ
و بیشترین نسبت
a/b
مشاهده گردید و کمترین اختلاف وزنی در نمونه بستهبندی شده در فیلم پلیپروپیلن کست در این شرایط مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رنگ،زرشک بیدانه،شرایط محیطی،فیلم بستهبندی
عنوان انگلیسی
Effect of storage conditions on color and weight of dried Iranian seedless barberry packaged in three types of packaging films
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effect of storage conditions “relative humidity”, “temperature” and “light”, each one at two levels (high and low), on the weight and color of dried seedless barberry after 120 days' storage. The effect of conditions was statistically analyzed in a completely randomized design experiment based on factorial. After adjusting the moisture content barberry color were measured for both samples. The samples in weights of 100g in the bags made of low density polyethylene (LDPE), high density polyethylene (HDPE) and polypropylene cast (CPP) were packaged and coded. Then samples were placed in a given storage conditions. Based on the results, all the hue angle and a/b ratio have not changed in all the packaging samples of films in the condition of “high relative humidity, low temperature and darkness” and “high relative humidity, low temperature and brightness” after 120 days of storage. The lowest difference in weight was observed in both samples packaged in bags of LDPE and HDPE films, at the same conditions. Also, in all the packaging samples at the “high relative humidity × low temperature” state, the lowest hue angle, lowest chroma and highest a/b ratio were observed, whilst at the similar state, the lowest difference in weight in samples packaged in polypropylene cast film bags was observed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
color,seedless barberry,storage conditions,packaging films
نویسندگان مقاله
خدیجه خدیجه نوینی بیانلوجه | Khadeejeh Novini Bianlojeh
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
| Mohsen Esmaiili
Food Science and Technology Department, Urmia University
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
ایرج برنوسی | Iraj Bernosi
Agricultural Faculty, Urmia University
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28686-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات