این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۹، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۵

عنوان فارسی تعیین فراوانی باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی‌ مورسوس در فلور طبیعی دهان سگ‌های سالم
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی‌ مورسوس یک باسیل تقریباً تازه شناخته‌شده گرم منفی، بی‌هوازی اختیاری و آهسته‌رویش است که بخشی از فلور دهانی طبیعی سگ‌ها و گربه‌ها را تشکیل می‌دهد. با‌توجه‌به توانایی بیماری‌زایی این باکتری در انسان، از‌نظر بهداشت عمومی و همچنین بهداشت سرپرستان سگ، تعیین فراوانی آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی‌ مورسوس در فلور طبیعی دهان سگ‌های سالم و آگاهی‌بخشی به سرپرستان انجام شده است.
روشکار: پس از اخذ نمونه از محوطه دهانی 32 قلاده سگ سالم ارجاعی به کلینیک، با سنین، نژاد و جنس‌های مختلف، به‌وسیله برس‌های پلاستیکی استریل، نمونه‌ها داخل لوله آزمایش حاوی 10 میلی‌لیتر محیط پپتون واتر استریل قرار گرفتند و بلافاصله در آزمایشگاه باکتری‌شناسی تحت شرایط استریل و کنار شعله، کشت نمونه‌ها بر روی محیط شکلات آگار حاوی 5 درصد خون دفیبرینه گوسفند صورت گرفت. سپس همه نمونه‌ها 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی‌گراد و در شرایط بی‌هوازی گرم‌خانه‌گذاری شدند. با استفاده از لوپ، پرگنه‌های صورتی‌رنگ رشد‌یافته جداسازی شدند و جهت تأیید تشخیص جدایه‌ها، از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز طی 3 گام اصلی استخراج ژن، واکنش PCR و الکتروفورز استفاده شد.
نتایج: از میان 32 نمونه بزاق اخذ‌شده با استفاده از سوآپ از محوطه دهانی سگ‌های فاقد بیماری دهان و دندان و بیماری گوارشی، به کمک روش تشخیصی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز 4 مورد مثبت از باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس شناسایی شد.
نتیجه­گیری نهایی: با‌توجه‌به اینکه باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس در فلور محوطه دهانی سگ‌ها وجود دارد، لازم است سرپرستان سگ دانش و آگاهی کافی و مطلوبی درخصوص اهمیت این باکتری و بیماری‌های حاصل از آن داشته باشند. جهت تشخیص این باکتری از روش تشخیصی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز استفاده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حفره دهان، سگ، فلور طبیعی، کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز،

عنوان انگلیسی Prevalence of Capnocytophaga canimorsus in the Oral Flora of Healthy Dogs
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The bacterium Capnocytophaga canimorsus is a relatively newly recognized gram-negative, facultative, slow-growing bacillus that forms part of the normal oral flora of dogs and cats. Considering the pathogenicity of this bacterium in humans, determining its prevalence is very important for public health as well as the health of dog owners.
OBJECTIVES: This study aims to investigate the prevalence of Capnocytophaga canimorsus in the normal oral flora of healthy dogs.
METHODS: After taking samples from the saliva of 32 healthy dogs without oral, dental or digestive diseases at different ages, breeds, and sexes, they were placed in a test tube containing 10 mL of sterile peptone water with sterile plastic brushes, and immediately sent to the bacteriology laboratory under sterile conditions. The samples were cultured on a chocolate agar medium containing 5 % defibrinated sheep blood. Then, all the samples were kept in a greenhouse for 48 hours at a temperature of 37 °C and under anaerobic conditions. Using a loop, the grown pink colonies were isolated and to confirm the identification of the isolates, polymerase chain reaction (PCR) test was used in three main steps: Gene extraction, PCR reaction, and electrophoresis.
RESULTS: Out of 32 saliva samples, four positive cases of Capnocytophaga canimorsus bacteria were identified by PCR diagnostic method.
CONCLUSIONS: Given that Capnocytophaga canimorsus bacterium is present in the oral flora of healthy ​​dogs, dog owners should have sufficient and favorable knowledge about this bacterium and related diseases. The PCR method can be used to detect this bacterium.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله حفره دهان, سگ, فلور طبیعی, کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس, واکنش زنجیره‌ای پلیمراز

نویسندگان مقاله سحر مرادی شمامی |
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مجتبی هادیان |
گروه بیماری‎های درونی و کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

امیر توکمه چی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_96041_29127ec141a189b566271698c82bc75c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات