این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۶، شماره ۱۴۱، صفحات ۳-۲۰

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف مکمل پروبیوتیک مخمری (ساکارومایسس سرویسیه) در جیره بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، برخی فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای بره‌های پرواری آمیخته زل×آتابای
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش اثر سطوح مختلف مکمل پروبیوتیک مخمری (ساکارومایسس سرویسیه) در جیره بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، برخی فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای در بره‌های پرواری آمیخته زل بررسی شد. بدین منظور از تعداد 24 رأس بره نرآمیخته زل با آتابای با میانگین وزن2±26 کیلوگرم و با میانگین سن 5/5 ماه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار به مدت 90 روز استفاده شد. نتایج عملکرد رشد نشان داد که تیمار 8 گرم مکمل پروبیوتیک به طور معنی‌داری دارای بالاترین وزن نهایی پروار، و پایین‌ترین ضریب تبدیل خوراک بود (05/0>P). در قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، تیمار 8 گرم مکمل پروبیوتیک دارای بالاترین قابلیت هضم پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی بود (05/0>P). در نتایج فراسنجه‌های خونی تفاوت معنی‌داری در غلظت گلوکز، کلسترول و لیپوپروتئین با دانسیته بالا بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0>P). نتایج صفات لاشه نشان داد که در وزن زنده، درصد ران و درصد سردست، تیمار 8 گرم مکمل پروبیوتیک به طور معنی‌داری دارای بالاترین مقادیر بود (05/0>P). بیشترین مقدار pH، کل اسیدهای چرب فرار، اسید استیک، اسید پروپیونیک، جمعیت کل باکتری‌ها و پروتوزوآ مایع شکمبه به ترتیب در تیمار 8 گرم مکمل پروبیوتیک مشاهده شد (05/0>P). تیمار 8 گرم مکمل پروبیوتیک دارای بیشترین ضخامت، ارتفاع، عرض و تراکم پرزهای شکمبه بود. نتیجه کلی تحقیق نشان داد که مصرف سطح 8 گرم مکمل پروبیوتیک مخمری سبب بهبود عملکرد رشد، قطعات با ارزش لاشه، قابلیت هضم ظاهری و خصوصیات ریخت‌شناسی پرزهای شکمبه در بره‌های پرواری شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برۀ پرواری، پروبیوتیک مخمری، عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای،

عنوان انگلیسی The effect of different levels of probiotic yeast supplement (Saccharomyces servicii) in the diet on growth performance, carcass traits, and some blood and rumen parameters in Zell*Atabai cross-breed fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effect of different levels of probiotic yeast supplement (Saccharomyces servicii) in the diet on growth performance, carcass traits, and some blood and rumen parameters in Zell cross-breed fattening lambs. For this purpose, a total of 24 crossbred of Zell-Atabai lambs with a mean weight of 26±2 kg and a mean age of 5.5 months were used in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replications for 90 days. The results of growth performance showed that the treatment with 8 grams of probiotic supplement significantly had the highest final fattening weight, daily weight gain and the lowest feed conversion ratio (P<0.05). In apparent digestibility of nutrients, treatment with 8 grams of probiotic supplement had the highest digestibility of crude protein and NDF (P<0.05). In the results of blood parameters, there was a significant difference in the concentration of glucose, cholesterol and HDL between experimental treatments (P<0.05). The results of carcass traits showed that in live weight, thigh percentage and shoulder percentage, treatment with 8 grams of probiotic supplement significantly had the highest values (P<0.05). The highest value of pH, VFA, acetic acid, propionic acid, total population of bacteria and ruminal fluid protozoa was observed respectively in the treatment of 8 grams of probiotic supplement (P<0.05). The general result of the research showed that the consumption of 8 grams of yeast probiotic supplement improved growth performance, valuable carcass parts, apparent digestibility and morphological characteristics of rumen villi in fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله برۀ پرواری, پروبیوتیک مخمری, عملکرد رشد, فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای

نویسندگان مقاله حسن نبی پور افروزی |
عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان مازندران

مهدی بهاری |
دانش آموخته دکتری تغذیه دام، دانشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان مازندران

محمدرضا صادقی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، مدرس دانشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان مازندران

مریم فرهمندپور |
دانش آموخته دکتری تغذیه دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_130937_19adbd2f48b005af71eabc533fa7a224.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات