این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۴۱، صفحات ۲۱-۳۲
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف کنجاله کاملینا در جیره کامل مخلوط شده بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد و گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی در برههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات سطوح مختلف کنجاله کاملینا (واریته بومی سهیل) بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد و گوارشپذیری مواد مغذی برههای نژاد لری-بختیاری بود. از 30 رأس بره نر نژاد لری-بختیاری با دامنه سنی 4 تا 5 ماهه و میانگین وزن زنده 5±5/34 کیلوگرم بهمدت 56 روز برای این منظور استفاده شد. دامها با سه جیره آزمایشی شامل سطوح صفر، 5 و 10 درصد کنجاله کاملینا که جایگزین کنجاله سویا شده بود و 10 رأس بره (تکرار) در هر تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح کنجاله کاملینا در جیره تا سطح 10 درصد ماده خشک جیره بهجز مصرف چربی خام که بهطور خطی افزایش یافت (05/0>P)، مصرف ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، NDF، ADF و انرژی قابل متابولیسم تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
بره پرواری، عملکرد رشد، گوارشپذیری، مصرف خوراک،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of Camellina sativa meal in total mixed ration on feed intake, performance and nutrients digestibility of fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this research was to evaluate the effects of different levels of camelina sativa meal (CSM) (native variety of Soheil) on nutrients intake, growth performance and apparent nutrient digestibility of Lori-Bakhtiari fattening lambs. A total of 30 fattening lambs with average age of 4 to 5 month (average live weight of 34.5 ± 5.0 kg) were used in a completely randomized design with 3 treatments and 10 replications for 56 days. Experimental diets were replacing soybean meal with CSM at levels 0 (control), 5 and 10% diet of dry mater (DM). The results showed that by increasing the level of the CSM in the diet up to 10%, except fot ether extract consumption which increased linearly (P <0.05), intake of other nutrients including DM, organic matter (OM), crude protein (CP), neurtal detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) were similar among experimental diets (P >0.05). In term of performance traits, final body weight, total weight gain, average daily gain and feed conversion ratio were unchanged during the entire fattening period and once every two weeks by feeding experimental diets (P >0.05). Also, experimental diets did not affect nutrients digestibility of DM, OM, CP, NDF and ADF (P >0.05). In general, the results of the present study showed that the use of native variety of camelina meal instead of soybean meal as a new protein source is recommended up to 10% in fattening lambs diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بره پرواری, عملکرد رشد, گوارشپذیری, مصرف خوراک
نویسندگان مقاله
عیدی احمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
ایوب عزیزی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
امیر فدایی فر |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
افروز شریفی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_130938_40fca051aa6fa74486e533bab9bf3b88.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات