این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۶، شماره ۱۴۱، صفحات ۷۵-۹۰

عنوان فارسی تعیین ترکیبات شیمیایی، عوامل ضدتغذیه ‌ای و قابلیت ‌هضم ایلئومی دانه کینوا خام و عمل ‌آوری شده در بلدرچین تخم‌ گذار
چکیده فارسی مقاله در مطالعه حاضر، اثرات عمل‌آوری بر ترکیبات ‌شیمیایی و عوامل‌ ضدتغذیه‌ای دانه کینوا با 4 تیمار:1) دانه خام، 2) دانه خیسانده‌شده در آب ºC40 با نسبت1:10 طی 24 ساعت، 3) دانه خیسانده‌شده در محلول اسیداستیک 1 درصد با نسبت 1:5 طی 24 ساعت، 4) دانه خیسانده‌شده در محلول بیکربنات ‌سدیم 1 درصد با نسبت 1:10 طی 24 ساعت در 5 تکرار و قابلیت‌ هضم ‌ایلئومی جیره در 240 قطعه بلدرچین تخم‌گذار با 6 تیمار: 1) جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا بدون دانه کینوا، 2) جیره حاوی 10 درصد دانه کینوا خام، 3) جیره حاوی10 درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در آب ºC40، 4) جیره حاوی10 درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در محلول اسیداستیک 1 درصد، 5) جیره حاوی10 درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در محلول بیکربنات ‌سدیم 1 درصد، 6) جیره حاوی 10 درصد دانه کینوا خامِ مکمل‌ شده با 05/0 درصد مولتی‌آنزیم ‌روابیو در 5 تکرار و 8 پرنده در هرتکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی تعیین شد. خیساندن در محلول اسیداستیک، فیبرخام دانه کینوا را بطور معنی‌داری کاهش داد (05/0>p). خیساندن در محلول بیکربنات ‌سدیم، خاکستر و سدیم دانه کینوا را بطور معنی‌داری افزایش داد (05/0>p). کمترین تانن و مهارکننده‌های تریپسین در دانه‌های خیسانده‌شده در آب و کمترین ساپونین و اسیدفایتیک در دانه‌های خیسانده‌شده در محلول اسیداستیک بودند (05/0>p). عمل‌آوری و مکمل ‌آنزیمی، قابلیت ‌هضم ‌ایلئومی ماده‌خشک،‌ پروتئین‌خام، چربی‌خام، فیبرخام، خاکستر، کلسیم و فسفر جیره را بطور معنی‌داری افزایش داد (05/0>p). خیساندن دانه کینوا در محلول اسیداستیک 1 درصد با نسبت 1:5 طی 24 ساعت بهترین روش عمل‌آوری بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین ‌تخم‌ گذار، عمل‌ آوری، عوامل‌ ضدتغذیه‌ ای، قابلیت‌ هضم، ‌ کینوا،

عنوان انگلیسی Determination of chemical compounds, antinutritional factors and ileal digestibility of raw and treated quinoa seeds in laying quails
چکیده انگلیسی مقاله In the current study, the effects of quinoa seed treating on chemical compounds and anti-nutritional factors by four treatments:1)raw seeds, 2)seeds of soaken in 40ºCwater by ratio of1:10during 24 hours, 3)seeds of soaken in 1%acetic acid solution by ratio of 1:5during 24hours, 4)seeds of soaken in 1%sodium bicarbonate solution by ratio of 1:10during 24hours, in five replications and diets ileal digestibility in 240laying quails by six treatments: 1)corn-soybean meal without quinoa seeds based diet, 2)diet containing 10%raw quinoa seeds, 3)diet containing 10%quinoa seeds of soaken in 40ºC water, 4) diet containing 10% quinoa seeds of soaken in 1% acetic acid solution, 5) diet containing 10% quinoa seeds soaken in 1% sodium bicarbonate solution 6) diet containing 10% raw quinoa seeds supplemented with 0.05% Rovabio multi-enzyme in five replications, and eight birds per replication by a completely randomized design, were investigated. The soaking in 1% acetic acid solution significantly decreased the crude fiber of quinoa seeds (P<0.05). The soaking in 1% sodium bicarbonate solution significantly increased the crude ash and sodium of quinoa seeds (P<0.05). The lowest tannin and trypsin inhibitors in seeds of soaken in water 40ºC and the lowest saponin and phytic acid were in seeds of soaken in 1%acetic acid solution (P<0.05). Treating and enzyme supplementation, significantly increased the ileal digestibility of dry matter, crude protein, crude fat, crude fiber, ash, calcium, and phosphorus of the diet (P<0.05). Soaking quinoa seeds in 1% acetic acid solution by ratio of 1:5 during 24 hours was the best treating method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بلدرچین ‏تخم‏ گذار, عمل‏ آوری, عوامل‏ ضدتغذیه‏ ای, قابلیت‏ هضم, ‌ کینوا

نویسندگان مقاله کامبیز کامگار |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

شهاب قاضی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

امیرعلی صادقی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

علیرضا عبدالمحمدی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_130942_2155fa1f1be54cdd5d0883e5d34633e3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات