این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۴۱، صفحات ۱۴۳-۱۵۴
عنوان فارسی
ارزیابی کیفیت و ارزش اقتصادی موهر تولیدی بز مرخز در استان کردستان
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی خصوصیات کیفی و تأثیر آن بر ارزش اقتصادی موهر تولیدی بزهای مرخز در سامانه پرورش آن در استان کردستان، جمعاً 136 نمونه از هفت گله و دو گروه بزغالههای یکساله و بزهای بالغ ماده در هفت رنگ: سفید، نباتی، کرم قهوهای، قهوهای روشن، قهوهای(خرمایی)، قهوهای تیره و سیاه، در فصل برداشت موهر تهیه گردید. صفات مورد بررسی در این پژوهش شامل: الیاف حقیقی، الیاف مدولایی، الیاف کمپ، قطر الیاف، طول دسته الیاف و ارزش اقتصادی الیاف بودند. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها از نسخه 27 نرم افزار Spss استفاده شد. برای بررسی اثرات ثابت: گله، گروههای بز و رنگ الیاف روی متغییرهای مورد بررسی از روش مدلهای خطی عمومی (GLM) نرم افزار استفاده شد. میانگین حداقل مربعات الیاف حقیقی، الیاف مدولایی، الیاف کمپ، قطر الیاف، طول دسته الیاف و قیمت هر کیلوگرم موهر تولیدی در این تحقیق به ترتیب 14/5±36/92 درصد، 81/4±84/6 درصد، 02/1±75/0 درصد، 27/5±49/32 میکرون، 27/3±3/14سانتیمتر و 452±1823308 ریال بودند. بر اساس یافتههای این تحقیق، رنگ الیاف تأثیر قابل توجهی بر قیمت موهر داشت (01/0>p). میزان الیاف کمپ و مدولایی در ترکیب بیده بزهای مرخز خالص پائین بوده و اثری بر ارزش اقتصادی آن نداشت. درحالیکه، ترکیبی از رنگهای خاص و یکی از مزیتهای ظرافت یا طول بلند دسته الیاف موجب میشدکه بیشترین قیمت به موهر اختصاص یابد. به همین دلیل الیاف قهوهای خرمایی و نباتی با ارزشترین الیاف و به دنبال آنها به ترتیب طیفهای مختلف قهوهای، سفید و سیاه قرار گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بز مرخز، رنگ الیاف، کردستان، موهر،
عنوان انگلیسی
Evaluation of quality and economic value for mohair produced by Markhoz goats in Kurdistan province
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the qualitative characteristics and their effects on the economic value of the mohair of Markhoz goats in Kurdistan province, a total of 136 samples from seven flocks, two groups: yearling goats and adult female goats and seven colors: white, cream (straw colored), cream brown, light brown, red-brown, dark brown and black, were sampled in the mohair harvest season. The characteristics investigated in this research included: true fibers, modular fibers, kemp fibers, fiber diameter, staple length, and economic value of fibers. In this research, the statistical analysis was done using version 27 of Spss. Fixed effects of flocks, goat groups and fiber colors were investigated on the variables, and the GLM procedure of the software was used. The least-square means of true fibers (%), modular fibers (%), kemp fibers (%), fiber diameter (microns), staple length(cm), and the price per kilogram of mohair (Rials) were 92.36±5.14, 6.84±4.81, 0.75±1.02, 32.49±5.27, 14.46±3.27 and 1823308±452, respectively. According to the results of this research, the color significantly affected the mohair pricing (p˂0.01). The low amount of kemp and modulated fibers in the pure goats did not affect the mohair price. However, a combination of particular colors and one of the advantages of the mohair elegance or long length of the staple made the highest price to be assigned to the mohair. For this reason, red-brown and straw fibers had the highest price compared to other colors. In terms of desirability, after these two colors, different brown, white, and black colors were placed, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بز مرخز, رنگ الیاف, کردستان, موهر
نویسندگان مقاله
حمید رضا بهمنی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
امیر رشیدی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
صالح صالحی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
شیوا مفاخری |
محقق بخش تحقیقات علوم دامی، مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_130947_13715d17149a99a7385e940e66c996ca.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات