این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۱-۱۶
عنوان فارسی
تأثیر محلول پاشی علف کش های باکتریایی و عصاره آبی گیاهان بر خصوصیات مورفولوژیک و نشاسته برنج و علف هرز سوروف
چکیده فارسی مقاله
هدف:
هدف از انجام این آزمایش، بررسی تأثیر محلولپاشی علفکشهای باکتریایی و عصاره آبی گیاهان بر خصوصیات مورفولوژیک و نشاسته علف هرز سوروف و برنج بود.
روش پژوهش:
این آزمایش بهصورت اسپلیت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در زمین زراعی واقع در یکی از روستاهای آمل در دو سال زراعی 97-1396 و 98-1397 اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل محلولپاشی عصاره آبی گیاهان و سورفاکتانت سورگوم، کلم بروکلی، گزنه، اوکالیپتوس، آقطی، باکتری
Streptomyces sp-albos
حاوی
thaxtomin
، باکتری
Xanthomonas campestris
و شاهد بهعنوان عامل اصلی، غلظت عصاره در سطوح صفر، 5، 10 و 15 در هزار بهعنوان عامل فرعی و گونههای گیاهی برنج رقم طارم و علف هرز سوروف بهعنوان عامل فرعی فرعی بود.
یافته ها:
با محلولپاشی عصارهها عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک سوروف کاهش و درصد نشاسته دانه افزایش پیدا کرد. عملکرد دانه برنج در کاربرد 5 در هزار عصاره کلم بروکلی و 5 در هزار
Streptomyces sp-albos
تفاوت معنیداری با شاهد نداشت. با افزایش غلظت عصاره نیز، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک برنج و سوروف کاهش بیشتری را نشان دادند. کمترین عملکرد دانه در برنج به میزان 16/3 تن در هکتار مربوط به عصاره آقطی و در سوروف به میزان 68/0 و 61/0 تن در هکتار مربوط به عصاره گزنه و آقطی بود.
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج بهدستآمده، دگرآسیبی و عوامل بیماریزای گیاهی میتوانند یکی از راههای اساسی کنترل علفهای هرز در سیستم کشاورزی پایدار باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دگرآسیبی، سورفاکتانت، فتوسنتز، کربوهیدرات، کنترل بیولوژیکی،
عنوان انگلیسی
The Foliar Application Effect of Bacterial Herbicides and Plants’ Aqueous Extracts on the Morphological Characteristics and Starch Content of Rice and Barnyard Grass (Echinochloa crus-galli)
چکیده انگلیسی مقاله
Objective:
The purpose of this experiment was to investigate the effect of foliar spraying of bacterial herbicides and aqueous extracts of plants on the morphological characteristics and starch of barnyard grass weed and rice.
Methods:
This experiment was conducted as split factorial based on a randomized complete block design cityAmol with three replications in the two cropping years of 2018 and 2019. Factors included the foliar application of aqueous extracts plants and surfactant of sorghum, broccoli, nettle, eucalyptus, elder-berry,
Streptomyces sp-albos
containing
thaxtomin
,
Xanthomonas campestris
bacteria and control as the main factor, the concentration of the extract was zero, 5, 10 and 15 per thousand as a subfactor and the plant species of rice were Tarom cultivar and barnyard grass weed as a sub-sub factor.
Results:
By extracts foliar application, barnyard grass seed yield and biological yield decreased and the seed starch percent increased. Rice seed yield in the use of 5 per thousand broccoli extract and 5 per thousand
Streptomyces sp-albos
was not significantly different from the control. By increasing the concentration of the extract, seed yield and biological yield of rice and barnyard grass showed a further decrease. The lowest seed yield in rice at 3.16 tons/ha was related to elder-berry extract and in barnyard grass 0.68 and 0.61 tons/ha was related to nettle and elder-berry extract.
Conclusion:
According to the obtained results, Allelopathy and plant pathogens can be one of the basic ways to control weeds in a sustainable agricultural system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دگرآسیبی, سورفاکتانت, فتوسنتز, کربوهیدرات, کنترل بیولوژیکی
نویسندگان مقاله
موسی ابراهیم پور |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران. رایانامه: ebrahimpor@iauvaramin.ac.ir
پورنگ کسرایی |
نویسنده مسئول، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران. رایانامه: kasraie@iauvaramin.ac.ir
حمیدرضا لاریجانی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران. رایانامه: larijani@iauvaramin.ac.ir
حمیدرضا توحیدی مقدم |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران. رایانامه: tohidi@iauvaramin.ac.ir
سحر هنرمند جهرمی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران. رایانامه: sahar_hj2@iauvaramin.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_89683_a19d8a738b77034cc3afb3948cee8a8a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات