این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۷، صفحات ۱۴-۳۳
عنوان فارسی
بررسی اثر تیمارهای فرابنفش و فراصوت بر عمر پس از برداشت میوه انبه رقم لانگرا
چکیده فارسی مقاله
به منظور افزایش کیفیت و عمر انباری میوههای انبه رقم لانگرا
، آزمایشی به صورت فاکتوریل با سه فاکتور در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار (
هر تکرار 18 میوه)
انجام شد.
میوهها
ی انبه
در مرحله سبز بالغ
از
یک باغ تجاری
انبه
در شهرستان رودان
استان هرمزگان برداشت شدند.
فاکتور اول
پرتوتابی
اشعه
فرابنفش (
UV-C
)
با
شدت 25 وات
در سه سطح ( 0، 5 و 10 دقیقه)، فاکتور دوم پرتوتابی
فراصوت (
اولتراسونیک)
با فرکانس
35 کیلو
هرتز
و توان 280 وات
در سه سطح (0، 3 و 6 دقیقه) و فاکتور سوم زمان انبارمانی در پنج سطح (0، 10، 20، 30 و 40 روز)
بودند.
میوهها پس از تیمار با نسبتهای ذکر شده از
UV-C
و
فراصوت
به سردخانه با دمای10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80-85 درصد منتقل شدند و نمونهگیری و اندازهگیریها در زمانهای مختلف انجام شد.
تیمارهای فرابنفش و فراصوت از افزایش
L
¬
(روشنایی)،
a
¬
و
b
¬
گوشت میوه و
pH
و
کاهش اسید آسکوربیک میوه
با گذشت زمان
ممانعت کردند
.
در تیمارهای فراصوت
، بیشترین آسکوربیک اسید (3/11 میلیگرم در 100 گرم) در پرتوتابی فراصوت سه دقیقه مشخص شد.
در تیمارهای فرابنفش نیز کاهش آسکوربیکاسید با گذشت زمان کمتر از شاهد بود اما بین پرتوتابی پنج و ده دقیقه تفاوت معنیدار نبود.
تیمار فراصوت 6 دقیقه از کاهش معنیدار وزن میوه جلوگیری کرد.
در روز 40 انبارمانی، کمترین مقدار
L
¬
گوشت میوه (44/89) متعلق به تیمار
فرابنفش
پنج دقیقه بود.
بنابراین
طی چهل روز انبارمانی میوه انبه، تیمار فرابنفش به مدت پنج دقیقه
به دلیل حفظ ظاهر میوه (
L
¬
) و تیمار فراصوت سه دقیقه بهدلیل داشتن بیشترین آسکوربیکاسید میوه انبه قابل توصیه میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرتودهی،صفات کیفی،عمر انباری،ارزش غذایی،فرازگرا
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of UV-C and ultrasonic treatments on the shelf life of Langra mango fruit
چکیده انگلیسی مقاله
To increase the quality and shelf life of mango fruits (
Manjifera indica
cv. Langra), a factorial experiment was conducted in the form of a completely randomized design with three replications (18 fruits per replication).
Mango fruits in mature green stage were harvested from a commercial mango orchard in Roodan city, Hormozgan province.
The first factor was ultraviolet radiation (UV-C) with an intensity of 25 watts at three levels (0, 5 and 10 minutes), the second factor was ultrasonic radiation with a frequency of 35 kHz and a power of 280 watts at three levels (0, 3
and 6 minutes) and the third factor was storage time at five levels (0, 10, 20, 30 and 40 days).
After the treatment with the mentioned proportions of UV-C and ultrasonic, the fruits were stored at 10°C and a relative humidity of 80-85%, and the sampling and the measurements were carried out at
different times.
Based on the results, ultraviolet and ultrasound treatments prevented the increase of
L
¬
(lightness),
a
¬
and
b
¬
and pH and the decrease of fruit ascorbic acid over time.
In ultrasound treatments, the highest amount of ascorbic acid (11.3 mg/100 grams) was found in irradiation for three minutes.
In ultraviolet treatments, the decrease of ascorbic acid with time was less than the control, but there was no significant difference between five and ten minutes.
Ultrasound treatment for 6 minutes prevented the significant decrease in fruit weight.
On the 40th day of storage, the lowest amount of
L
¬
in fruit flesh (89.44) belonged to ultraviolet treatment for five minutes.
Therefore, within 40 days of storage of mango fruit, ultraviolet treatment for five minutes due to maintaining the appearance of the fruit (
L
¬
) and ultrasound treatment for three minutes due to maintaining the maximum ascorbic acid of mango fruit are recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Irradiation,Qualitative traits,Shelf life,Nutritional value,Climacteric
نویسندگان مقاله
حسن شرکایی | Hasan Shorakaie
MSc. Graduated student, Department of Horticulture, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی | Abdolmajid Mirzaalian Dastjerdi
Assistant professor, Department of Horticulture, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
هیئت علمی گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
مصطفی قاسمی | Mostafa Ghasemi
Horticulture Crops Research Department, Qazvin Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Qazvin, Iran.
هیئت علمی بخش زراعی باغی. مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران
سمیه رستگار | Somayeh Rastegar
Associate professor, Department of Horticulture, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11553-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات