این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۷، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیتی پلی لاکتیک اسید-نانو سلولز حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، بقای باکتری پروبیوتیک
لاکتوباسیلوس کازئی
اضافه
شده به فیلم
نانوکامپوزیتی
پلی لاکتیک
اسید-نانو
سلولز
طی دوره 16 روزه نگهداری در یخچال بررسی شد. بدین منظور 3 فیلم خوراکی شامل، پلیلاکتیک اسید، پلیلاکتیک اسید + نانوسلولز، پلیلاکتیک اسید+ نانو سلولز+
لاکتوباسیلوس کازئی
(
log CFU/g
9)
تهیه و ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلمها و همچنین
بقای باکتری
لاکتوباسیلوس کازئی
بررسی شد
.
نتایج آزمون مکانیکی نشان داد استفاده از باکتری پروبیوتیک سبب کاهش مقاومت کششی و کشش تا قبل از نقطه پارگی فیلم پلیلاکتیک اسید- نانوسلولز شد
(05/0>
P
)
اما افزودن نانوسلولز سبب بهبود ویژگیهای مکانیکی فیلم پلیلاکتیک اسید شد. نتایج حاصل از آزمونهای فیزیکی شامل رطوبت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب نشان داد افزودن باکتری پروبیوتیک و نانوسلولز سبب بهبود خواص فیزیکی فیلم شد، اما کدورت فیلمها افزایش یافت
(05/0>
P
)
. براساس نتایج مطالعه حاضر، با افزایش زمان نگهداری، بقای باکتریهای پروبیوتیک در نانوفیلم کاهش یافت و در انتهای دوره نگهداری مقادیر آن برابر
log CFU/g
12/6
بود، اما از محدوده مجاز (
log CFU/g
6
) برخوردار بود. بنابراین، ترکیب سویه پروبیوتیک
لاکتوباسیلوس کازئی
در فیلم خوراکی میتواند حامل مناسب آن در دمای یخچال باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،نانو کامپوزیت،نانو سلولز،فیلم خوراکی،پروبیوتیک،زنده مانی
عنوان انگلیسی
Investigating the physical and mechanical properties of polylactic acid-nanocellulose nanocomposite film containing Lactobacillus casei probiotic bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the survival of
Lactobacillus casei
probiotic bacteria added to polylactic acid-nanocellulose nanocomposite film during 16 days of storage in the refrigerator was investigated. For this purpose, three edible films including polylactic acid, polylactic acid + nano cellulose, polylactic acid + nano cellulose+
Lactobacillus casei
(9 log CFU/g) were prepared and the physical and mechanical characteristics of the films as well as the survival of
Lactobacillus casei
bacteria were investigated. The results of the mechanical test showed that the use of probiotic bacteria decreased the tensile strength and elongation at break of the polylactic acid-nanocellulose film (P < 0.05), but the addition of nanocellulose improved the mechanical properties of the polylactic acid film. The results of physical tests including humidity, solubility, water vapor permeability showed that the addition of probiotic bacteria and nanocellulose improved the physical properties of the film, but the opacity of the films increased (P<0.05). According to the results of the present study, with the increase in storage time, the survival of probiotic bacteria in the nanofilm decreased, and at the end of the storage period, its values were equal to 6.12 log CFU/g, but it was within the permissible range (6 log CFU/g).Therefore, the composition of
Lactobacillus casei
probiotic strain in the edible film can be its suitable carrier at refrigerator temperature
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
nanocomposite,nanocellulose,edible film,probiotics,viability
نویسندگان مقاله
معصومه خانجانی | Masoumeh Khanjani
Department of Food Science and Technology, Ayatolla Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
1) گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
پیمان آریایی | peiman ariaii
1) Department of Food Science and Technology, Ayatolla Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
لیلا نجفیان | Leila Najafian
Department of Food Science & Technology,Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی،ساری، ایران
مهرو اسماعیلی | Mahro Esmaeili
Department of Food Science and Technology, Ayatolla Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12381-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات