این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران، سال ۱۴۰۰
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
ﺳﻼﻣﺖ ﺷﯿﺮ و ﻓﺮآورده ﻫﺎی آن ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ارزش ﺑﺎﻻی غذایی آنها در ﺗﻐﺬیﻪ اﻧﺴﺎن از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺴﺰایی ﺑﺮﺧﻮردار می ﺑﺎﺷﺪ. ایﻦ ﻣﯿﺎن وﻋﺪه ﻣﻐﺬی، یکی از ﻣﻬﻤﺘﺮیﻦ ﻣﻨﺎبعی اﺳﺖ که ﺗﻮﺳﻂ ﻋﻮاﻣﻞ میکروبی آﻟﻮده می ﺷﻮد. بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های زئونوز محسوب شده و در اغلب کشورهای حوزه خاورمیانه از جمله ایران به صورت اندومیک شایع می باشد و با شیوع متفاوت در جمعیت دامی و انسان از نقاط مختلف کشور گزارش شده است. این بیماری، یک بیماری عفونی باکتریایی است که توسط میکروارگانیسمی از جنس بروسلا ایجاد می شود و ﺑﻪ راحتی از ﻃﺮیﻖ ﺷﯿﺮ ﺧﺎم آﻟﻮده، اﻧﺘﻘﺎل مییﺎﺑﺪ. هدف
از
این
مطالعه
جداسازی
بروسلا
از
شیر و
فرآورده های لبنی سنتی
در شهرستان ممسنی و
تعیین
گونه
های
این
باکتری
به منظور
بررسی
شیوع
این
سویه
ها
بود
.
روش بررسی:
در ایﻦ پژوﻫﺶ در طی ﻣﺪت 3 ﻣﺎه، ﺗﻌﺪاد 200 نمونه از فرآورده های لبنی
سنتی
شامل ۵۰ نمونه شیر خام، ۵۰ نمونه ماست، ۵۰ نمونه سرشیر و ۵۰ نمونه پنیر از سطح دامپروری های مناطق روستایی و مغازه های درون شهری شهرستان ممسنی در ظروف استریل جمع آوری شده و ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻪ آزمایشگاه میکروب شناسی ﻣﻨﺘﻘﻞ گردید. ﺟﻬﺖ ﺗﺸﺨﯿﺺ گونه احتمالی باکتری ﺑﺮوﺳﻼی موجود در نمونه ها، از ﻣﺤﯿﻂ کشت اختصاصی ﺣﺎوی ساپلیمنت ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮگیری از رﺷﺪ ﺳﺎیﺮ پاﺗﻮژنﻫﺎ اﺳﺘﻔﺎده گردید.
DNA
نمونه ها به وسیله کیت
DNp
استخراج گردید.
یافته ها:
در این مطالعه با استفاده از تست
PCR
، به ترتیب 1.86%و 2.8%،0.3% و 0% از نمونه های شیر خام، پنیر، ماست و کره آلوده به باکتری که
بروسلا ملی تنسیس
تشخیص داده شد.
نتیجه
گیری:
اگرچه تماس با دام و فرآورده های آلوده به باکتری بروسلا به عنوان مهمترین عوامل خطر ابتلا به بروسلوز شناخته شده اند ولی شرایط اقلیمی و نوع دامداری فرهنگ دامپروی و رفتار غذایی مردم هر منطقه در شیوه استفاده از فرآورده های دامی و همچنین گونه های بیوتیپ شایع عامل پاتوژن در هر ناحیه جغرافیایی عواملی هستند که الگوی بروز بیماری را در جوامع مختلف متفاوت نشان می دهد. ﻧﺘﺎیﺞ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪه ﻧﺸﺎنگر ایﻦ موضوع می ﺑﺎﺷﺪ با وجود اقدامات ﺻﻮرت گرﻓﺘﻪ ﺟﻬﺖ پیشگیری از ﺑﯿﻤﺎری ﺑﺮوﺳﻠﻮز، ﻫﻨﻮز ﻫﻢ اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮدگی ﺷﯿﺮﺧﺎم و فرآورده های سنتی لبنیات ﺑﻪ باکتری ﺑﺮوﺳﻼ وﺟﻮد دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بروسلوز، پی سی آر، فارس، ایران
عنوان انگلیسی
PCR-based detection of Brucella melitensis contamination in local dairy products in Mamasani city, Fars Province, South of Iran, 2021.
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose:
Brucellosis is a common disease between humans and animals, which is caused by a gram-negative bacterium of the Brucella genus. Milk and dairy products are very important in human nutrition and their contamination is one of the important ways of transmitting this disease to humans. Considering that the serological methods of Brucella diagnosis do not have sufficient sensitivity and accuracy and have false positive and negative results, Therefore, in this study, Nested-PCR method was used to isolate Brucella bacteria from dairy products and determine the species of this bacteria.
Analysis method:
In this study, 200 samples of dairy products including 50 samples of raw milk, 50 samples of local yogurt, 50 samples of sour cream and 50 samples of local cheese were collected from livestock farms in rural areas and inner-city shops in Mamsani city. The DNA of the samples was extracted using the DNp kit. After optimizing the first and second round of PCR test, its sensitivity and specificity were evaluated.
Then all the samples were analyzed by optimized PCR test.
Results:
In this study, using PCR test, 2%, 6%, 2% and 0% of raw milk, cheese, yogurt and butter samples were found to be infected with
Brucella melitensis
repectively.
Conclusion:
In this study, it was found that the PCR technique has high accuracy and sensitivity compared to the usual methods of bacterial detection and can be used as a confirmatory method to detect
Brucella
sp
along with conventional methods.
The results obtained from this study show that despite the measures taken to prevent brucellosis, there is still a possibility of contamination of milk with Brucella bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Brucella, Nested-PCR, Mamsani, Iran
نویسندگان مقاله
محسن کلانتری | Mohsen Kalantari
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نسرین عسکرپور | Nasrin Askarpour
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
کوروش عزیزی | Kourosh Azizi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مسعود یوسفی | Kourosh Azizi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
معصومه امین | Masoumeh Amin
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مظفر واحدی | Mozaffar Vahedi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
علی کشاورز | Ali Keshavarz
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2838-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات