این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست شناسی خاک
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۵۴
عنوان فارسی
تأثیر باکتریهای محرک رشد بر رشد هیفهای قارچ دکمهای و کنترل عوامل بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
در حال حاضر متوسط مقدار تولید قارچ دکمهای در هر مترمربع 17 تا 20 کیلوگرم است، افزایش آن به 22 تا 27 کیلوگرم در مترمربع میتواند تولید این محصول را اقتصادیتر و در بازارهای جهانی رقابتی نماید. علاوه بر انتخاب ارقام پر محصول، یکی از راههای افزایش عملکرد، تسلط علمی بر فرآیندهای میکروبی تولید کمپوست و تغذیه مناسب قارچ با استفاده از انواع مکملهای زیستی، آلی و شیمیایی است. در
این پژوهش
از 9 سویه برتر جنس سودوموناس، 6 سویه
باسیلوس سوبتلیس
و 5 سویه
باسیلوس تورنجینسیس
بهعنوان باکتریهای محرک رشد و زیست مهارگر استفاده شد. نتایج نشان داد، اگرچه اختلاف معنیداری بین سویهها وجود نداشت اما همه سودوموناسها توان تحریک رشد میسلیومهای قارچ دکمهای را داشتند و در این میان سویه
P8
از بیشترین توان محرک رشدی برخوردار بود. سویههای
S1
و
S6
باسیلوس سوبتلیس
نیز بهطور معنیداری رشد میسیلیومهای قارچ خوراکی را تحریک کردند. از میان
سویههای
باسیلوس تورنجینسیس
نیز ایزولههای
T2
،
T3
و
T5
جزو
سویههای
مؤثر در افزایش رشد میسیلیومها شناسایی شدند.
سویههای
S2
،
S5
،
T1
و
T4
علاوه بر خواص زیست مهارگری قارچهای بیماریزا، اثرات مهارکنندگی بر رشد قارچ خوراکی بر روی پلیت حاوی
PDA/NA + extract
را نشان داده و باعث مهار رشد میسیلیومهای قارچ خوراکی شدند. بیشترین اثر زیست کنترلی برای سویه
S3
بر روی قارچ تریکودرما و سویه
S6
بر روی قارچ مایکوگون مشاهده گردید. حداکثر قطر هاله کلونی مهاری برای دو سویه مذکور برابر با 20 میلیمتر و کمترین اثر زیست کنترلی مربوط به سویه
T5
بود. با توجه به صفات مفید و متفاوتی که گونههای دو جنس مورداستفاده از خود نشان دادند،
به نظر میرسد استفاده از کنسرسیومی از باکتریها بهعنوان کود زیستی اثرات بسیار بیشتری در محصول قارچ دکمهای داشته باشند
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتریهای محرک رشد، کود زیستی، قارچ، همافزایی رشد،
عنوان انگلیسی
Impact of plant growth-promoting bacteria on the growth of button mushroom hyphae and control of pathogenic factors under in vitro conditions
چکیده انگلیسی مقاله
The current average yield of button mushrooms is 17 to 20 kilograms per square meter. Increasing this yield to 22 to 27 kilograms per square meter could significantly enhance the economic viability and global competitiveness of mushroom production. Achieving this improvement requires a comprehensive understanding of the microbial dynamics in compost production and the nuanced nutrition of mushrooms, utilizing biological, organic, and chemical enhancers. A recent study utilized nine leading strains of the Pseudomonas genus, six strains of
Bacillus subtilis
, and five strains of
Bacillus thuringiensis
to promote growth and biocontrol capabilities. While no significant differences were observed among the strains, all Pseudomonas strains were found to effectively stimulate button mushroom mycelium growth, with strain P8 exhibiting the most pronounced growth-enhancement properties. Additionally,
Bacillus subtilis
strains S1 and S6 significantly boosted mycelium growth, and
Bacillus thuringiensis
strains T2, T3, and T5 supported mycelium growth. However, some strains (S2, S5, T1, and T4) inhibited button mushroom growth in certain mediums (PDA/NA + Extract medium). The most notable biocontrol effects were by strain S3 against the
Trichoderm
a and strain S6 against the
Mycogone
fungus, each inhibiting growth with a maximum colony zone diameter of 20 millimeters, whereas strain T5 showed the least biocontrol effect. Given the beneficial and diverse effects exhibited by the species from the two genera studied, these findings suggest that employing a consortium of these bacteria as a biofertilizer could significantly enhance button mushroom production outcomes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باکتریهای محرک رشد, کود زیستی, قارچ, همافزایی رشد
نویسندگان مقاله
احمد اصغرزاده |
عضو هیئت علمی ,و دانشیار موسسه تحقیقات خاک و آب ( سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی )، بخش تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، کرج، ایران
کبری ثقفی |
دانش آموخته دکتری اصلاح نباتات، کارشناس آمار و پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب ( سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، بخش تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، کرج، ایران
الهام فتاحی فر |
دانش آموخته دکتری صنایع غذایی، معاون مدیر کل دفتر گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ، تهران، ایران
منوچهر جناقی |
کارشناس ارشد، مدیر عامل شرکت قارچ سحر، هشتگرد، کرج، ایران
ندا علیزاده |
کارشناس بخش تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، موسسه تحقیقات خاک و آب ( سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ) ، کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
https://sbj.areeo.ac.ir/article_130756_d4eefdc16ae8969783a36a6d7faa45cf.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات