این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۲
عنوان فارسی
Kinetic modelling of <i>Okra</i> and <i>Gracilaria corticata</i> hydrocolloid mucilage polysaccharides
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Kinetic modelling of Okra and Gracilaria corticata hydrocolloid mucilage polysaccharides
چکیده انگلیسی مقاله
The biopolymer has become essential component in the recent years to overcome the environmental issues raised from the synthetic polymer. In this aspect we attempt to make such valuable and economical important biopolymer from the natural sources such as Abelmoscus esculentus and
Gracilaria corticata
in an eco-friendly approach with thermally stable biopolymer. Thermal analysis of
Okra
and
Gracilaria corticata
mucilage polysaccharide has been carried out to ascertain their thermal degradation behavior and thermal stability. Thermal analysis of
Okra
and
Gracilaria corticata
mucilage polysaccharide weighed in the range of 5-10 mg was carried out with TGA (thermal gravimetric analyzer) and DSC (differential scanning calorimeter). Activation energy of the biopolymers for degradation studies was predicted and compared with Flynn-Wall-Ozawa (FWO) model. The activation energy obtained showed high R
2
value of 0.9999, 0.9951, 0.9997 for
Okra
and 0.9992, 0.9998, 0.9999 for
Gracilaria corticata
, respectively. The obtained results of this study established the thermal characteristics of
Okra
and
Gracilaria corticata
mucilage polysaccharide and suggest their potential application in the food, cosmetic and pharmaceutical sectors.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
activation energy, Carbohydrates, Polysaccharide, Thermal stability, Thermogravimetry
نویسندگان مقاله
Ramesh Subramani |
Department of Biotechnology, PSGR Krishnammal College for Women, Coimbatore, India
Charumathi Pushparaj |
Department of Zoology, PSGR Krishnammal College for Women, Coimbatore, India
Archana Ganesan |
Department of Food Processing Technology and Management, PSGR Krishnammal College for Women, Coimbatore, India
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_169107_a71831286d2a2e3a5d2f9ca436813537.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات