این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پرستار و پزشک در رزم، جلد ۱۱، شماره ۴۰، صفحات ۵۵-۶۱

عنوان فارسی گزارش بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت ناشی از مواد غذایی در کارکنان یکی از یگان‌های نظامی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سالانه نزدیک به 600 میلیون نفر در جهان به بیماری‌های ناشی از غذا مبتلا شده و هر سال 420 هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری‌ها جان خود را از دست می‌دهند.
روش کار: این مطالعه به منظور بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت در یکی از یگان‌های نظامی واقع در شمال شرق کشور در اردیبهشت 1397 انجام شد. به منظور تعیین عامل بیماری، یک لیست خطی تهیه و توسط 296 نفر ار کارکنان یگان تکمیل گردید. سپس با محاسبه خطر نسبی برای وعده‌های غذایی مصرف شده طی 48 ساعت پیش از آغاز طغیان و با کمک روش لایه‌بندی برای حذف اثر مخدوش‌شدگی، منبع طغیان شناسایی گردید. فاصله زمانی بین مواجهه با منبع طغیان و پیک طغیان به عنوان میانه دوره کمون بیماری در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: طی این طغیان 323 نفر به بیماری مبتلا شدند. میزان حمله بیماری 22.4 درصد بود. این طغیان از نوع منبع مشترک و غذازاد بود. شایع­ترین علائم بیماری به ترتیب تب، اسهال و سردرد بود. در بین وعده‌های غذایی مصرفی در 48 ساعت پیش از آغاز طغیان، تنها خطر نسبی تخم­ مرغ آب ­پز معنی‌دار بود و به عنوان عامل طغیان شناسایی گردید (2.4 = RR). به احتمال زیاد عامل ایجادکننده طغیان، شیگلا و به احتمال کمتر سالمونلا بوده است.
نتیجه‌گیری: فاصله زمانی زیاد چند ساعته بین پخت وعده شام و توزیع آن و آلودگی ثانویه دیگ حاوی تخم­ مرغ ­ها عامل زمینه­ ساز ایجاد طغیان بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بررسی طغیان، دیسانتری باسیلی، شیگلا، شیگلوز، عفونت‌های غذازاد

عنوان انگلیسی Outbreak Investigation of a Foodborne Gastroenteritis in the Staff of a Military Unit
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Every year, about 600 million people in the world get infected foodborne diseases and 420,000 people die each year due to these diseases.
Methods: This study was conducted to investigate a gastroenteritis outbreak in one military unit located in the northeast of Iran in May 2017. In order to determine the source of the disease, a line listing was prepared and completed by 296 staff of the unit. Then, the source of the outbreak was identified by calculating the relative risk for the meals consumed within 48 hours before the beginning of the outbreak and using the stratification method to adjust the confounding effect.
Results: In this outbreak 323 people were infected. The disease attack rate was 22.4%. 51% of staff were infected. The most common symptoms of the disease were fever, diarrhea and headache, respectively. Only the relative risk of boiled eggs was significant and was identified as the source of the outbreak (RR = 2.4). The cause of the outbreak was Shigella and less likely Salmonella.
Conclusion: The long-time gap between the cooking of dinner and its distribution has been one of the underlying factors of the outbreak. It seems that the boiled eggs remain in the lukewarm water inside the pot for several hours before being distributed to the staff and the secondary contamination of the pot containing the eggs was the cause of this outbreak.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله outbreak investigation, bacillary dysentery, shigella, shigellosis, foodborne infections

نویسندگان مقاله محمدحسن کاظمی گلوگاهی | Mohammad Hassan Kazemi-Galougahi
AJA University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی آجا


نشانی اینترنتی http://npwjm.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-40-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات