این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۲، صفحات ۲۱-۳۲

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف گیاه پونه و پروتئین خام جیره بر عملکرد و متابولیت‌های خون مرغ‌های تخم‌‌گذار
چکیده فارسی مقاله در تحقیقی اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه پونه و پروتئین خام جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌‌مرغ و متابولیت‌های خونی مرغ‌های تخم‌‌گذار ارزیابی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل (3×3) شامل سه سطح از پودر گیاه پونه (صفر، 1 و 2 درصد) و سه سطح پروتئین خام جیره (مطابق NRC، 10 و 20% کمتر ازNRC )، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار در مجموع با 432 قطعه مرغ تخم‌‌گذار سویه های- لاین W36 از سن 25 تا 37 هفتگی انجام شد. درصد تولید تخم‌مرغ، تولید توده‌‌ای و خوراک مصرفی در جیره‌های حاوی پونه کاهش یافت که این کاهش در عملکرد با جیره‌های حاوی سطوح پروتئین خام کمتر از توصیۀ‌ NRC نیز مشاهده شد (05/0>P). در اثرات متقابل سطوح پونه و پروتئین خام جیره،‌ بهترین عملکرد با جیرۀ بدون پونه و سطح پروتئین خام مطابق توصیۀ‌NRC به دست آمد. استفاده از پونه و کاهش سطح پروتئین خام جیره سبب کاهش درصد تولید تخم‌مرغ، تولید توده‌ای، خوراک مصرفی و افزایش ضریب تبدیل غذایی شد (05/0>P). استفاده از پونه و کاهش سطح پروتئین جیره موجب افزایش استحکام پوسته و واحد هاو شد. جیره حاوی 2 درصد پونه باعث کاهش اسید اوریک خون و کاهش 10 درصدی پروتئین خام جیره، سطح پروتئین تام خون را کاهش داد. استفاده از 10 درصد پروتئین خام کمتر موجب افزایش درصد هتروفیل‌ها و کاهش درصد لنفوسیت‌ها شد. به طور کلی استفاده از پونه و نیز کاهش پروتئین خام جیره‌ها اثرات سوئی بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پونه، صفات تخم‌مرغ، عملکرد، متابولیت‌های خون،

عنوان انگلیسی The effects of different levels of pennyroyal (Menta pulegium L.) and ration crude protein on performance and blood metabolites of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of pennyroyal and ration crude protein levels on performance, egg quality and blood metabolites of laying hens. Experiment was conducted as a factorial (3*3) (0, 1, 2% pennyroyal) and crude protein (NRC, 10, 20% lower than NRC recommendation) in a completely randomized design with 432 of Hy- line (W36) laying hens in 9 treatments and 4 replicates (with 12 hen in each replicate) for 12 weeks from 25-37 weeks of hens age. Using of 2% pennyroyal and ration crude protein and interaction between them negatively affected the performance of laying hens. The use 2% pennyroyal increased the percentage of eggshell. The egg production, egg mass and feed intake reduces in using pennyroyal and low crude protein diets. In interaction effects the best performance was observed in diet with no pennyroyal and NRC crude protein level. Using pennyroyal with low crud protein diets reduced the egg production percentage, egg mass, feed intake and increased the feed conversion. Interaction between pennyroyal and ration crude protein significantly affected the eggshell strength and Haugh unit. 2% pennyroyal reduced the blood uric acid level and 10% lower crude protein than NRC recommendation reduced blood total crude protein percentage. By reducing 20% ration crude protein, the percentages of hetrophlis increased and lymphocytes decreased. The overall results showed that in laying hens using pennyroyal, 10% and 20% crude protein lower than NRC recommendation have adverse effects on their performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یاشار آزاد وطن |
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)

علی نوبخت |
دانشیار علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_107417_1055f7d782e2ab7ae929e72b87f1f069.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-311820.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات