این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۲، صفحات ۳۳-۴۶

عنوان فارسی تاثیر تغذیه کاه گندم و سیلاژ کاه گندم فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم‏ ‏ بر عملکرد ‏گاوهای شیرده
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثرات جایگزینی کاه گندم بدون فرآوری یا سیلاژ کاه گندم (فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم) ‏به جای بخشی از علوفه جیره بر عملکرد گاوهای شیرده بررسی شد. تعداد 9 راس ﮔﺎو هلشتاین اواﺳﻂ ﺷﯿﺮدﻫﯽ در ‏قالب ﻃﺮح ﻣﺮﺑﻊ ﻻﺗﯿﻦ 3×3 تکرار شده به جیره‌های 1) شاهد (20 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ و 20 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت)، 2) حاوی ‏ﮐﺎه گندم (13 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ، 13 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت و 13 درصد کاه گندم بدون فرآوری) و 3) حاوی سیلاژ کاه گندم ‏‏(13 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ، 13 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت و 3/14 درصد سیلاژ کاه گندم) اختصاص یافتند. ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻫﻀﻢ ظاهری ماده ‏خشک ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ و جیره حاوی سیلاژ ﮐﺎه (به ترتیب 0/74 و 4/73 درصد) ﻣﺸﺎﺑﻪ، ولی ﺑﯿﺸﺘﺮ از ﺟﯿﺮه ﺣﺎوی ﮐﺎه گندم ‏‏(7/65 درصد) ﺑﻮد (01/0>‏P‏). ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﯿﺮ در گاوهای مصرف کننده ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ بالاتر از گروه تغذیه شده با جیره‌های ‏حاوی ﮐﺎه گندم و سیلاژ کاه (به ترتیب 8/37، 9/32 و 4/34 کیلوگرم در روز) ﺑﻮد (01/0>‏P‏). میزان شیر تصحیح‌شده ‏براساس چربی ﺑﯿﻦ دو گروه مصرف کننده ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ و جیره حاوی سیلاژ ﮐﺎه ﯾﮑﺴﺎن ﺑﻮد (05‏/0‏P‏). در مجموع، جایگزینی ‏بخشی از علوفه جیره با ‏ استفاده از سیلاژ کاه گندم فرآوری شده (13 درصد ماده خشک جیره) تاثیری بر افزایش ‏قابلیت هضم جیره و تولید شیر تصحیح‌شده نسبت به جیره شاهد نداشت، اما باعث بهبود این صفات نسبت به جیره ‏حاوی کاه گندم شد.‏
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of feeding untreated wheat straw or ensiled ‎wheat straw treated ‎with NaOH, molasses and wheat grain‏ ‏on performance of lactating ‎dairy ‎cows
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effects of partial replacement of forage sources with ‎untreated ‎wheat straw (UWS) or WS silage (treated ‎with sodium hydroxide, molasses and ‎wheat grain; TWSS) were investigated ‎on performance of dairy cows. Nine mid-‎lactation Holstein cows ‎were offered one of the three diets, differing in their forage ‎sources: 1) ‎control (20% alfalfa hay (AH) and 20% corn silage (CS)); ‎‎2) ‎containing UWS (13% AH, 13% CS, and 13% UWS; ‎and 3) containing TWSS ‎‎(13% AH, 13% CS, and 14.3% TWSS in a replicated 3 × 3 Latin square ‎design. ‎‎Apparent digestibilities of control and TWSS diets (74 and ‎‎73.4%, ‎respectively) were similar (P>0.05), but higher than the UWS diet ‎‎(P< 0.01). ‎Cows offered the control diet ‎produced more milk than those offered the ‎diets containing UWS or TWSS diets (37.8, 32.9 and 34.4 kg/d, respectively) ‎‎(P< 0.01). The yield of 4 % fat- corrected milk (FCM) did not differ between ‎the ‎cows offered the control or TWSS diets (P>0.05). Milk fat contents in the cows ‎fed TWSS diet were ‎higher than those fed control diet (P< 0.05). Overall, partly ‎substitution of the diet forage ‎by the TWSS (13% of diet DM) had no effects on ‎the digestibility and FCM yield comparing with ‎the cows offered control diet, but ‎led to improvement of these traits ‎than the cows offered UWS diet.‎
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم قاسمی |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

غلامرضا قربانی خراجی | ghorbani kharaji
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمد خوروش |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_107418_b24e9e07237e91fd314b0714fd43a9da.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-311821.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات