این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۲، صفحات ۳۳-۴۶
عنوان فارسی
تاثیر تغذیه کاه گندم و سیلاژ کاه گندم فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم بر عملکرد گاوهای شیرده
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه اثرات جایگزینی کاه گندم بدون فرآوری یا سیلاژ کاه گندم (فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم) به جای بخشی از علوفه جیره بر عملکرد گاوهای شیرده بررسی شد. تعداد 9 راس ﮔﺎو هلشتاین اواﺳﻂ ﺷﯿﺮدﻫﯽ در قالب ﻃﺮح ﻣﺮﺑﻊ ﻻﺗﯿﻦ 3×3 تکرار شده به جیرههای 1) شاهد (20 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ و 20 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت)، 2) حاوی ﮐﺎه گندم (13 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ، 13 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت و 13 درصد کاه گندم بدون فرآوری) و 3) حاوی سیلاژ کاه گندم (13 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ، 13 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت و 3/14 درصد سیلاژ کاه گندم) اختصاص یافتند. ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻫﻀﻢ ظاهری ماده خشک ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ و جیره حاوی سیلاژ ﮐﺎه (به ترتیب 0/74 و 4/73 درصد) ﻣﺸﺎﺑﻪ، ولی ﺑﯿﺸﺘﺮ از ﺟﯿﺮه ﺣﺎوی ﮐﺎه گندم (7/65 درصد) ﺑﻮد (01/0>P). ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﯿﺮ در گاوهای مصرف کننده ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ بالاتر از گروه تغذیه شده با جیرههای حاوی ﮐﺎه گندم و سیلاژ کاه (به ترتیب 8/37، 9/32 و 4/34 کیلوگرم در روز) ﺑﻮد (01/0>P). میزان شیر تصحیحشده براساس چربی ﺑﯿﻦ دو گروه مصرف کننده ﺟﯿﺮه ﺷﺎﻫﺪ و جیره حاوی سیلاژ ﮐﺎه ﯾﮑﺴﺎن ﺑﻮد (05/0P). در مجموع، جایگزینی بخشی از علوفه جیره با استفاده از سیلاژ کاه گندم فرآوری شده (13 درصد ماده خشک جیره) تاثیری بر افزایش قابلیت هضم جیره و تولید شیر تصحیحشده نسبت به جیره شاهد نداشت، اما باعث بهبود این صفات نسبت به جیره حاوی کاه گندم شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of feeding untreated wheat straw or ensiled wheat straw treated with NaOH, molasses and wheat grain on performance of lactating dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of partial replacement of forage sources with untreated wheat straw (UWS) or WS silage (treated with sodium hydroxide, molasses and wheat grain; TWSS) were investigated on performance of dairy cows. Nine mid-lactation Holstein cows were offered one of the three diets, differing in their forage sources: 1) control (20% alfalfa hay (AH) and 20% corn silage (CS)); 2) containing UWS (13% AH, 13% CS, and 13% UWS; and 3) containing TWSS (13% AH, 13% CS, and 14.3% TWSS in a replicated 3 × 3 Latin square design. Apparent digestibilities of control and TWSS diets (74 and 73.4%, respectively) were similar (P>0.05), but higher than the UWS diet (P< 0.01). Cows offered the control diet produced more milk than those offered the diets containing UWS or TWSS diets (37.8, 32.9 and 34.4 kg/d, respectively) (P< 0.01). The yield of 4 % fat- corrected milk (FCM) did not differ between the cows offered the control or TWSS diets (P>0.05). Milk fat contents in the cows fed TWSS diet were higher than those fed control diet (P< 0.05). Overall, partly substitution of the diet forage by the TWSS (13% of diet DM) had no effects on the digestibility and FCM yield comparing with the cows offered control diet, but led to improvement of these traits than the cows offered UWS diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم قاسمی |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
غلامرضا قربانی خراجی | ghorbani kharaji
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
محمد خوروش |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_107418_b24e9e07237e91fd314b0714fd43a9da.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-311821.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات