این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۴
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات سیلویی علوفه کنگر فرنگی با و بدون اوره و ملاس
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور ارزیابی فیزیکی و شیمیایی سیلاژ علوفهکنگر فرنگی (Cynara scolymus) در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار شامل تیمار شاهد (علوفه)، تیمار دو (علوفه و 5% ملاس )، تیمار سه (علوفه و 10 % ملاس )، تیمار چهار (علوفه و1% اوره )، تیمار پنج (علوفه و 5% ملاس و 1% اوره)، تیمار شش (علوفه و2% اوره) و تیمار هفت (علوفه و 5% ملاس و 2 % اوره) به مدت دو ماه به اجرا در آمد. اندازهگیری ترکیبات شیمیایی پس از سیلوکردن نشان داد که ماده خشک تیمارهای 4، 5 و 7 بهطور معنیداری پایینتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (P< 0.05). بهطور معنیداری میزان پروتئین خام بالاتری در تیمارهای حاوی 1 و 2 درصد اوره نسبت به سایر تیمارها (صفر درصد اوره) مشاهده شد (P< 0.05). همچنین، میزان دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همی سلولز در تیمار شاهد بهطور معنیداری نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود (P< 0.05). نتایج ارزشیابی فیزیکی نشان داد، تیمارهای شاهد و 4 به طور معنی داری ازکیفیت ظاهری بالاتر و همچنین بیشترین مقدار انرژی در تیمار4 نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P<). میزان کل اسیدهای چرب فرار به طورمعنیداری در تیمارهای 3 و 5 بیشتر از شاهد بود (05/0P<). تفاوت معنیداری از نظر pH در میان تیمارها مشاهده نشد و تیمارهای 6 و 7 به طور معنیداری بالاترین ازت آمونیاکی را نشان دادند (05/0P<). بنابراین، افزودن اوره و ملاس باعث افزایش ارزش غذایی سیلاژ کنگرفرنگی و همچنین بهبود خصوصیات فیزیکی آن میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیبات شیمیایی، سیلو سازی، کنگر فرنگی، اوره، ملاس،
عنوان انگلیسی
Determination of chemical composition and characteristics of Cynara scolymus in silage condition with and without urea and molasses
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was carried out to investigate chemical composition and characteristics of Cynara scolymus in silage conditions. This experiment was conducted in a complete random design with 7 treatments including control (only forage)(T1), forage and 5% molasses (T2), forage and 10% molasses (T3), forage and 1% urea (T4), forage and 5% molasses plus 1% urea (T5), forage and 2% urea (T6), forage and 5% molasses plus 2% urea (T7). Results obtained showed that average dry matter of silages was 24.38%. Dry matters of T4, T5 and T7 were significantly lower than other treatments (P< 0.05). In addition, the treatments content 1 and 2% urea (T4, T5, T6 and T7) showed higher CP than other groups (P< 0.05). The highest NDF and ADF were significantly observed in control group (T1) (P< 0.05). The quality assessment showed that T4 and control groups significantly had the highest apparent quality compared to other groups and also with the highest energy content in T4 (P< 0.05). The highest total volatile fatty acids was significantly observed in T3 and T5 comparison to control (P< 0.05). No significant differences were observed among treatment for pH. In addition, T6 and T7 significantly showed the highest ammonia nitrogen compared to other treatments (P< 0.05). Therefore, the use of urea and molasses can increase nutritive value and the quality assessment of this plant after ensiling.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید صادقیان |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
سید کمال الدین علامه | s k
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
بابک بحرینی نژاد |
بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_107428_043323269ef23d916a136af2dfc45199.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-311831.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات