این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۳، صفحات ۳۹۹-۴۰۷

عنوان فارسی ارزیابی متیونین گیاهی به‌عنوان جایگزین DL- متیونین و تأثیر آن بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه و متابولیت‌های خونی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله  این آزمایشبه‌منظور ارزیابی جایگزینی متیونین صنعتی یا مصنوعی (سنتتیک) با متیونین گیاهی و بررسی تأثیر آن بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی انجام شد. شمار 280 قطعه جوجۀ گوشتی نر سویۀ راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیرۀ پایه که 100درصد نیاز متیونین با DL- متیونین تأمین ‌شده بود (شاهد) و در تیمارهای 2 تا 7، DL- متیونین در جیرۀ پایه به ترتیب به میزان 20، 40، 50، 60، 80 و 100درصد با متیونین گیاهی جایگزین شده بود. نتایج نشان داد که وزن بدن در سن 21 روزگی در تیمارهایی که تا سطح 60درصد جایگزینی انجام ‌شده بود، همچنین در سن 42 روزگی در تیمارهای که تا سطح 50درصد DL- متیونین با متیونین گیاهی جایگزین شده بود تفاوت معنی‌داری با گروه کنترل نداشتند. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر مصرف خوراک، درصد لاشه و وزن نسبی چربی محوطۀ بطنی، سینه، ران‌ها، کبد، قلب، تیموس، طحال و بورس فابریسیوس نداشتند. غلظت آلبومین سرم در تیمار 80درصد متیونین گیاهی به‌طور معنی‌داری افزایش یافت، درحالی‌که غلظت کلسترول سرم در تیمار 100درصد متیونین گیاهی و همچنین غلظت گلوکز در تیمار 60، 80 و 100درصد متیونین گیاهی در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معنی‌داری کاهش‌یافته بود. به‌طورکلی، متیونین گیاهیمی‌تواند جایگزین بخشی از متیونین مصنوعی موجود در جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد و ویژگی‌های لاشه شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه‌های گوشتی، عملکرد، متیونین گیاهی، متیونین مصنوعی،

عنوان انگلیسی Evaluation the Herbal Methionine as a substitute of DL-Methionine and effect on performance, carcass characteristics and blood metabolites in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted to evaluate the effects of synthetic methionine replacement with herbal methionine (HM) on performance, blood biochemical parameters and carcass characteristics in broiler chicken. A total of 280 8-old Ross 308 male chicken were randomly assigned to 7 dietary treatments: control, in which 100% methionine requirement was supplied form DL-methionine, and in treatments 2 to 7, DL-methionine in control was replaced by 20, 40, 50, 60, 80 and 100% HM, respectively. Each treatment replicated 4 times (10 birds per each). Body weight at 21 and 42 d in broilers fed HM in levels up to 60% and 50% replacement was similar to those fed control diet, respectively. Experimental treatments had no significant impact on feed intake during the trial. No differences were observed in carcass percentage and relative weights of abdominal fat, breast, tights, liver, heart, thymus, lien, and bursa among the treatments. Herbal methionine replacement had no significant effect on blood total protein, globulin, uric acid and triglyceride content. Concentration of serum albumin was significantly elevated in birds fed diets contained 80% HM, whereas cholesterol content in treatment 100% HM and glucose content in treatments 60, 80 and 100% HM significantly reduced in compare to control (P≤0.05). In conclusion, it could be feasible to use herbal methionine in broiler diets as a replacement to supply a part of the methionine requirement without negatively affecting performance or carcass traits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سودابه مرادی |
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

آرش مرادی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

زهرا زنگنه |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_59795_e306178b828152026b1291edca882b30.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-311844.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات