این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۳۷-۱۴۹
عنوان فارسی
اثرات ضد اکسیداسیونی پوشش خوراکی آلژینات سدیم به همراه ویتامینC بر کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در خلال نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله
اثرات ضداکسیداسیونی پوشش زیستی آلژینات سدیمِ حاوی ویتامین C برای افزایش زمان نگهداری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در سه تیمار به ترتیب، کنترل (C)، آلژیناتسدیم 5/1% (A)، آلژیناتسدیم 5/1% حاوی 5% ویتامین C (A+Vc) بررسی شد. تیمارهای تحقیق به صورت دوره ای تحت آزمایشهای ترکیبات تقریبی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، pH) و آزمایشهای فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژنه فرار (TVB-N)، شاخص پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک اسید (TBA) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری، میزان pH، TVB-N ،PV ، TBA وFFA در تیمار A+Vc در طول دوره نگهداری در یخچال به طور معنیداری (05/0>P) کمتر از تیمارهای C و A بود. افزایش معنیداری در این شاخصها در هر سه تیمار با افزایش زمان نگهداری در یخچال مشاهده گردید (05/0>P). نتایج بیانگر برتری کیفیت تیمارهای دارای پوشش نسبت به تیمار شاهد بود، و پوشش آلژیناتسدیم حاوی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی ویتامین C باعث کاهش اکسیداسیون فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طی نگهداری در شرایط سرد (C˚1±4) شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of antioxidant sodium alginate edible coatings containing vitamin C on rainbow trout fillets during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله
The antioxidant effect of sodium alginate coating containing vitamin C was examined on prolongation of the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets. The treatments included control group without any additive (C), sodium alginate 1.5% (A), sodium alginate 1.5% containing 5% Vitamin C (A+Vc). The treatments underwent periodic tests of proximate composition (moisture, protein, fat, ash and pH), chemical decays and oxidation tests, including total volatile base nitrogen (TVB -N), peroxide value (PV), tiubarbutic acid (TBA) and free fatty acids (FFA). Based on the statistical analyses, pH, TVB-N, PV, TBA and FFA in A+Vc were significantly (p< 0.05) lower than C and A during storage in refrigerator. Significant increases were observed in all mentioned indices in all the treatments in correlation with the duration of storage time in refrigerator (p< 0.05). The coated treatments maintained better quality in comparison to the control group and treatment 3 (sodium alginate containing vitamin C) reduced oxidation of rainbow trout fillets during storage in cold condition (4± 1˚C).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الناز نامی |
مهندس منابع طبیعی - فرآوری محصولات شیلاتی
اسحق زکی پور رحیم آبادی | zakipour rahimabadi
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
علی اصغر خانی پور | ali asghar
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_15906_beb7a8a3ab3765a1fc490914c8ed5c25.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-311870.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات