این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۷، شماره ۱۴، صفحات ۳۲-۲۱
عنوان فارسی
بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه های زنیان (L. Carum Copticum) و گشنیز (Coriandrum sativum L.) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی راس
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش بهمنظور بررسی مقایسه دانه زنیان (Carum Copticum) و دانه گشنیز (Coriandrum sativum) بر پارامترهای عملکردی و وزن نسبی اجزای لاشه در جوجههای گوشتی انجام گرفت. آزمایش به روش فاکتوریل (3×3) در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در 9 تیمار، شامل دانه زنیان در سه سطح (صفر، 1 درصد و 2 درصد) و نیز دانه گشنیز در سه سطح (صفر، 1 درصد و 2 درصد) با 4 تکرار به مدت 6 هفته انجام گرفت. در پایان دوره، به طور معنیداری، سطوح 1 درصد دانههای زنیان و گشنیز از بیشترین افزایش وزن روزانه برخوردار بودند و بالاترین ضریب تبدیل خوراک و کمترین میزان مصرف خوراک مربوط به سطوح 2 درصد دانه گشنیز بود (05/0>P)، هم چنین درباره ی وزن نسبی اجزا لاشه تیمارهای حاوی سطوح 2 درصد دانه زنیان و 2 درصد دانه گشنیز به طور معنیداری (05/0>P) نسبت به دیگر تیمارها از بیشترین وزن و بلندترین طول ژژنوم و ایلئوم برخوردار بودند. هم چنین، به طور معنی¬داری وزن پیش معده، سنگدان و چربی محوطه بطنی در تیمارهای حاوی سطوح 2 درصد دانه زنیان، 2 درصد دانه گشنیز بیشتر بود (05/0>P)، به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که دانههای زنیان و گشنیز در سطوح بالا (2 درصد) به طور معنیداری اثر مهارکنندگی بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل را داشتند. اگرچه، دانههای زنیان و گشنیز در سطوح 1 درصد بهترین تاثیر را بر عملکرد جوجههای گوشتی ایفا کردند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانه زنیان، دانه گشنیز، صفات لاشه
عنوان انگلیسی
Screening for Effects of Different Levels of Ajowan (Carum Copticum L.) and Coriander (Coriandrum Sativum L.) Seeds on Performance and Carcass Characteristics of Ross Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of ajowan (Carum Copticum) and coriander (Coriandrum sativum) seeds on growth Performance and carcass characteristics. A total of 288 one-day old chickens (Ross 308) were used as factorial experiment (3×3) in a completely randomized design in 9 treatments including ajowan levels (0, 1% and 2%) and coriander levels (0, 1% and 2%) with 4 replications and 10 birds each for 6 weeks age. Results were showed treatments containing 1% levels of ajowan and coriander seeds showed significantly better weight gain and performance compared to other treatments (P< 0.05) whereas, the level of 2% did not show a proper Performance. High feed conversion ratio (FCR) and lowest feed intake were observed in 2 percent levels of coriander (P< 0.05). In relation of carcass characteristics, contents 2 Percent of coriander and 2 Percent of ajowan seeds (P< 0.05) had the most weight and longest jejunum and ileum than in the other treatments. The weight of proventriculus, gizzard and abdominal fat levels were significantly higher in 2 Percent ajowan and coriander seeds (P< 0.05). Overall, the result of this study showed that significantly, high levels ajowan and coriander seeds (2%) have inhibitor effect for feed intake, weight gain and FCR. However, were useful of coriander and ajowan seeds in 1 percent levels.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید علی تنه |
نظر افضلی |
هادی سریر |
حسین نعیمی پور |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-161&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-312332.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات