این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۷، شماره ۱۴، صفحات ۴۳-۳۳

عنوان فارسی تأثیر آنزیم روابیو بر عملکرد رشد، برخی متابولیت‌های خون و قابلیت جذب عناصر معدنی در جوجه‌‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف سبوس گندم
چکیده فارسی مقاله در این آزمایش تأثیر آنزیم روابیو بر بهبود اثرات ضد تغذیه­ای سبوس گندم (فیبر بالا، پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای و فیتات) در تغذیه جوجه‌‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 320 قطعه جوجه یک ­روزه‌ی گوشتی نر سویه‌ی تجاری راس 308 به 8 تیمار و 4 تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل چهار سطح سبوس گندم (صفر، 10، 15 و 20 درصد) و دو سطح آنزیم روابیو (صفر و 05/0 درصد) بود. طول مدت انجام آزمایش 42 روز بود و به سه دوره آغازین، رشد و پایانی تقسیم شد. داده­های به­دست آمده به­صورت آزمایش فاکتوریل 4×2 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مقایسه شدند. محاسبه‌ی مقدار مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی انجام شد. در سن 42 روزگی از هر واحد آزمایشی دو جوجه کشتار شد و نمونه ها­ی میلی­لیتری خون تهیه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سبوس گندم اثر معنی­داری برمیانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک کل دوره داشته، به­طوری که با افزایش سطح سبوس جیره میانگین افزایش وزن کاهش یافت و افزودن آنزیم به جیره‌‌ها موجب بهبود معنی‌‌دار افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی شد. سبوس موجب کاهش گلوکز و افزایش عنصر روی در سرم خون شد ولی روی سایر ترکیبات سرمی اثر معنی­داری نداشت. روابیو به طور معنی­داری تری گلیسرید و کلسترول سرم خون را افزایش داد. همچنین جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی آنزیم به طور معنی­داری کلسیم و فسفر سرمی بالاتری را نشان دادند. نتایج تحقیق نشان داد که مکمل سازی سبوس گندم با آنزیم روابیو می­تواند موجب کاهش اثرات ضد مغذی سبوس و امکان استفاده از آن به عنوان بخشی از خوراک جوجه گوشتی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه گوشتی، روابیو، سبوس گندم، عملکرد، متابولیت های خون

عنوان انگلیسی Effect of Revabio in Diets Containing Wheat Bran on Growth Performance, Some Blood Metabolites and Absorbing of Mineral Elements in Broilers Chickens
چکیده انگلیسی مقاله In this research, influence of Revabio enzyme on improving anti-nutritional of wheat bran (high in fiber, non-starch polysaccharides and phytate) were investigated. The total number of 320 commercial male broiler chicks (Ross 308) in a factorial experiment 4×2 with four replications were used. Treatment consists of four levels of wheat bran (0, 10, 15 and 20 percent) and two levels of enzyme (0 and 0.05 percent), respectively. The experiment was carried on 42 days and divided into 3 period of starter, grower and finisher. Feed intake, body weight gain and feed conversion ratio (FCR) were determined for each week of experiment. In day 42, 2 birds from each unit were slaughtered and blood sampling was taken. The results showed that including wheat bran in the diets had no significant effect on weight gain and feed conversion ratio in total period. With increasing wheat bran levels, the average of weight gain was decreased. Adding enzyme to diets significantly improved weight gain and feed conversion ratio. The use of wheat bran in the diet reduced blood glucose and incresed zinc consentration significantly (P< 0.05) but did not significant effect on other serum parameters. Revabio increased serum concentrations of triglyceride, cholesteroand significantly (P< 0.05). Also Chicks fed with enzyme had higher serum concentrations of calcium, phosphorus consentration. Results of this experiment showed that, addition of enzyme on diets can improve anti nutritional of wheat bran and use wheat bran as part of diets in broiler diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Blood metabolites, Broiler, Performance, Revabio, Wheat

نویسندگان مقاله سمیه دیمه |


نظر افضلی |


مسلم باشتنی |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-162&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-312333.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات