این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۷، شماره ۱۴، صفحات ۵۱-۴۴

عنوان فارسی استفاده از گوانیدینو استیک اسید در جیره‌های کم پروتئین و تاثیر آن بر عملکرد رشد و وقوع آسیت در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر با توجه به نقش آرژنین در پیش گیری از وقوع آسیت و امکان جای گزینی این اسید آمینه با گوانیدینواستیک اسید، تاثیر افزودن سطوح مختلف گوانیدینواستیک اسید (5/0 و 1 گرم در کیلوگرم) در جیره‌های کم پروتئین بر عملکرد رشد و وقوع آسیت در جوجه‌های گوشتی بررسی شد. برای این منظور از 208 قطعه جوجه خروس گوشتی (راس 308 ) در 4 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جوجه‌ها تا سن 42 روزگی روی بستر پرورش داه شدند. تیمارها شامل یک جیره با سطح پروتئین نرمال مطابق با احتیاجات NRC و یک جیره کم پروتئین با 30 گرم در کیلوگرم پروتئین خام کمتر نسبت به جیره با پروتئین نرمال بود. دو جیره کم پروتئین مشابه دیگر نیز تهیه شد که با سطوح 5/0 و 1 گرم در کیلوگرم گوانیدینواستیک اسید مکمل شدند. نتایج نشان داد که سطوح پروتئین و مکمل گوانیدینواستیک اسید تاثیر معنی‌داری بر عملکرد رشد، بازدهی سینه و ران نداشت. وزن نسبی کبد و قلب به طور معنی‌داری در گروه کم پروتئین بالاتر بود. افزودن گوانیدینواستیک اسید در جیره‌های کم پروتئین سبب کاهش معنی‌دار وزن نسبی کبد، قلب و نسبت بطن راست به مجموع بطن‌ها شد به طوری که این تیمارها با گروه پروتئین نرمال اختلاف معنی‌داری نداشتند. تغذیه جیره‌های کم پروتئین سبب کاهش معنی‌دار غلظت سرمی نیتریک اکساید، اسید اوریک و نسبت هتروفیل به لنفوسیت شد. افزودن گوانیدینواستیک اسید به جیره‌های کم پروتئین بازگشت سطوح این فراسنجه‌ها به سطوح مشابه آن در گروه پروتئین نرمال را موجب گردید. به طور کلی، نتایج آزمایش تاثیر مثبت گوانیدینواستیک اسید در پیش گیری از‌ هایپرتروفی بطن راست و وقوع سندرم فشار خون ریوی در جوجه‌های گوشتی را تایید نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسیت، سطح پروتئین، جوجه گوشتی، گوانیدواستیک اسید و رشد

عنوان انگلیسی Effects of Guanidinoacetic Acid in Low Protein Diet on Growth Performance and the Incidence of Ascites in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله Considering the role of arginine in the prevention of ascites and the possibility of replacing this amino acid with Guanidinoacetic acid (GAA), in present study, the effects of different levels of GAA (0.5 and 1 g/kg diet) supplementation in low-protein diets on growth performance and ascites incidence in broiler chickens were investigated. Therefore, a total of 208 male broilers (Ross 308) were used in completely randomize design with four treatment with four replicate in each treatment. The chicks were reared on the floor up to 42 day. Treatments consisted of a normal-protein diet (NPD) according to the National Research Council (1994) and a reduced-protein diet (RPD) with reduced 30 g/kg of crude protein relative to the NPD. Two reduced-protein diets with similar RPD that supplementing with 0.5 and 1 g/kg GAA were also prepared. Results show that levels of protein and GAA supplementation had no significant effect on growth performance and breast and thigh percentage. The relative weight of liver, heart, and right ventricular weight ratio (RV: TV) significantly (P< 0.05) increased in the group fed by RPD. Supplementation GAA significantly (P< 0.05) decreased the proportions of the liver so that these treatments had no significant difference with the NPD group. Feeding RPD caused a significant decrease in plasma nitric oxide (NO) and uric acid (UA) concentrations and significant increase in malondialdehyde (MDA) and heterophils to lymphocyte ratio. In this situation, the addition of GAA caused restored these parameters to levels similar to NPD. The results showed that addition of GAA to low protein diets had a significant effect on the prevention of ascites. In general, these results confirmed the positive impact of GAA in preventing the occurrence of hypertrophy on the right ventricle and pulmonary hypertension syndrome in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا شریفی | mohammad reza


فریبرز خواجعلی |


بهنام احمدی جونقانی | ahmadi jonaghani


حسین حسن پور |


عبدالرسول صفرپور |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-163&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-312334.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات