این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۷، شماره ۱۴، صفحات ۱۱۷-۱۰۹
عنوان فارسی
اثر اسانس گونههای مختلف آویشن بر فراسنجه های تولید گاز، قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیری شکمبه ای در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
مطالعهای به منظور بررسی تأثیر اسانس گونههای مختلف گیاه دارویی آویشن بر فراسنجههای تولید گاز، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در شرایط آزمایشگاهی در قالب دو آزمایش انجام شد. به این منظور گونههای مختلف گیاه دارویی آویشن در مرحله گلدهی به ترتیب از مناطق: شیراز (Zataria multiflora)، اسفراین (Thymus transcaspicuslamiaceae)، شاهرود (Thymus fallax)، جنگل گلستان (transcaucasicus Thymus) و گرگان (vulgarisThymu s) جمعآوری شد. گونههای مختلف جمعآوری شده با دستگاه میکروویو در دمای 110 درجه سلسیوس و طول موج 450 نانومتر به مدت 45 دقیقه اسانسگیری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل این موارد بوده است: 1) تیمار شاهد شامل جیره پایه با نسبت علوفه به کنسانتره 50:50 (بدون افزودن اسانس) 2) تیمارهای 2 تا 6 شامل جیره پایه + اسانس حاصل ازگونههای مختلف. نتایج نشان داد که افزودن اسانس گونههای مختلف آویشن تأثیر معنیداری بر پتانسیل و نرخ تولید گاز داشت (05/0>P)، به طوری که در پایان مدت انکوباسیون تیمار شاهد بالاترین پتانسیل تولید گاز (6/369 میلیلیتر به ازاء هر گرم ماده خشک) را در مقایسه با سایر تیمارها داشت. هم چنین اختلاف معنیداری بین تیمارهای دارای اسانس از نظر فراسنجههای تخمینی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). استفاده از اسانس کاهش معنیداری در pH محیط کشت نسبت به تیمار شاهد را موجب شد (05/0P<). در این آزمایش، بین تیمارهای مختلف از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، تخمیر شکمبه، قابلیت هضم، شرایط آزمایشگاهی
عنوان انگلیسی
The Effects of Various Species of Thymus Essence on Gas Production Parameters, Dry Matter and Organic Matter Digestibility and Ruminal Fermentation Parameters in In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Two experiments were conducted to evaluate the effect of essence of various species of Thymus on in vitro gas production parameters and digestibility of dry matter and organic matter. Various species of Thymus medicinal plant was collected from different area: Shriaz (Zataria multiflora), Esfarayen (Thymus transcaspicus lamiaceae), Shahrood (Thymus fallax), Golestan forestry (Thymus transcauasicus) and Gorgan (Thymus vulgaris). Essence of collected samples was taken by macro wave at 110 0C and 450 nm for 45 minutes. Treatments were including: 1) control containing basal diet with forage: concentrate ratio 50:50 (without essence) and treatment 2 till 6 containing basal diet and essence of various species. Results showed that adding essences from various species had significant effects on potential gas production and gas production rate (p<0.05) as treatment of control had highest potential gas production (396.6 ml per g dry matter) compared to other treatments. It was also observed that there were significant differences among essence containing treatments compared with control treatment on estimated parameters (p< 0.05). The use of essence caused significant decrease in pH of culture medium compared to control treatment (p< 0.05). In this experiment, there were no significant differences among various treatments in DM and OM digestibility (p<0.05). However, treatments that containing essence had higher microbial biomass production and microbial biomass production efficiency. It can be concluded that essence of different thymus varieties has the potential to affect ruminal fermentation efficiency and further researches is needed to determine the optimal doses of different thymus varieties essence.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Digestibility, Essence, In vitro, Rumen fermentation
نویسندگان مقاله
مریم فریدون پور |
جواد بیات کوهسار | bayat kohsar
ابراهیم غلامعلی پورعلمداری | gholam ali pouralamdari
پونه ابراهیمی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-172&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-312343.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات