این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۷، شماره ۱۴، صفحات ۱۴۸-۱۴۳

عنوان فارسی تعیین ترکیبات شیمیایی و تجزیه‌پذیری گیاه مرتعی کهورک (Prosopis stephaniana) با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی (In situ)
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و تجزیه­پذیری ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و پروتئین خام گیاه مرتعی کهورک با استفاده از روش کیسه­های نایلونی از منطقه سرچاه عماری واقع در شهر خوسف از توابع شهرستان بیرجند انجام شد. نمونه­ها در سه مرحله رشد از سر شاخه­ها (رویشی، میوه­دهی و بذردهی) و در دو مرحله رشد از میوه (میوه­دهی و بذردهی) انجام شد. برای تعیین میزان و نرخ تجزیه­پذیری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی از 4 رأس تلیسه فیستوله دار استفاده گردید و میزان تجزیه­پذیری نمونه­ها در ساعات صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48 و 72 پس از انکوباسیون اندازه­گیری شد. حداکثر پروتئین خام در سرشاخه (24/13 درصد) و میوه گیاه (88/10 درصد) مربوط به مرحله رویشی بوده است. با پیشرفت مرحله رشد از مقدار پروتئین خام و تانن گیاه کاسته ولی محتوای الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی گیاه افزایش یافت. ضرایب تجزیه­پذیری بخش­های a و b پروتئین خام میوه گیاه کهورک در مرحله میوه­دهی بیشتر از مرحله بذردهی بود (05/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که سر شاخه­های کهورک در مرحله رشد رویشی دارای ارزش تغذیه­ای مطلوبی در مقایسه با مراحل میوه­ دهی و بذردهی است، هر چند با رشد گیاه سرعت تخمیر در شکمبه و ارزش تغذیه­ای سر شاخه­ها و میوه این گیاه کاهش می­یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کهورک، ارزش تغذیه ای، تجزیه پذیری، تانن

عنوان انگلیسی Determination of Chemical Composition of Rangeland Plant of Kahoorak (Prosopis stephaniana) using In situ Technique
چکیده انگلیسی مقاله The investigation was carried out to determine of chemical composition and dry matter, neutral detergent fiber (NDF) and crude protein (CP) degradability parameters of Kahoorak (Prosopis stephaniana) by using nylon bag technique. Plant samples were taken from the Sar Chah Amari of Khoosf in Birjand city. Samples were collected at three stages of plant growth (vegetative, fruiting and seeding stages) and fruit at two stages of growth (Fruiting and seeding). Four fistulated Brown Swiss heifers were used for determination of dry matter, CP and NDF degradability after incubation for 0, 2, 4, 8, 16, 24, 48 and 72 hours. Maximum CP of Prosopis stephaniana was in branches (13.24%) and plant fruit (10.88%) in vegetative stage. With advancing in plant growth CP and tannin content was reduced but NDF and ADF content was increased. Degradation fractions (a and b) of CP in fruiting stage was more than seeding stage (p< 0.05). The experimental results show that branches of Kahurak has optimum nutritive value compared with fruiting and seeding stages and with plant growth rate of ruminal fermentation and nutritive value of branches and fruits is reduced.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Degradability, Kahoorak, Nutritive Value, Tannin

نویسندگان مقاله علیرضا فروغی |


مسلم باشتنی |


محمد امین زاده |


جلیل فرزاد مهر |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-176&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-312347.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات