این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۵۹، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
تأثیر نور ماورایبنفش نوع (UV-B) بر رنگیزههای فلاونوئیدی، محتوی نسبی کلروفیل و کارایی فتوشیمیایی فتوسیستم۲ در گیاه چای
چکیده فارسی مقاله
گیاه چای با نام علمی (
C
amellia sinensis
)، از خانواده
Theaceae
، گیاهی درختچه
ای و همیشه سبز بومی حوالی چین و هندوستان است. برگ
های این گیاه واجد انواع ترکیبات فلاونوئیدی مهم بوده و از این
رو اثرات بیولوژیک فراوان دارد. بهمنظور بررسی تنش اشعه ماورای بنفش بی بر روی میزان فلاونوئید
های گیاه چای، آزمایشی گلخانهای بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بهانجام رسید. ابتدا نهال گیاه چای از ایستگاه تحقیقاتی چای شهید افتخاری فشالم تهیه شد
،
نهالهای مذکور در گلدانهایی با بستر کوکوپیت-پرلیت قرار داشتند و هر گلدان حاوی یک نهال بود. پس از حدود دو هفته استقرار در گلخانه، تیمار نور ماورایبنفش بی بر روی گیاهان در پنج سطح (صفر، 3، 6، 9 و 12 کیلوژول بر مترمربع در ثانیه) اعمال و سپس گیاهان برداشت شدند و میزان فلاونوییدکل در هر یک از گروههای تیماری با روش اسپکتروفتومتری و میزان برخی فلاونوئیدهای شاخص در هر گروه با روش کروماتوگرافی لایه نازک تعیین شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که در اثر تیمار نور ماورایبنفش نوع بی، میزان فلاونوئیدها ابتدا روند کاهشی و سپس با افزایش میزان دوز اشعه تا حد 12 کیلوژول بر مترمربع در ثانیه، روند افزایشی نشان داد. همچنین میزان کلروفیل نسبی گیاهان و کارایی فتوشیمیایی فتوسیستم2 بهطور معنیداری مخصوصاً در دوزهای بالاتر از 9 کیلوژول بر مترمربع در ثانیه از اشعه ماورایبنفش کاهش یافت. بهعنوان نتیجهگیری کلی میتوان گفت اگرچه کشت گیاه چای در مناطقی با شاخص نور ماورایبنفش بالا منجر به کاهش کلروفیل و کارایی سیستم فتوسنتزی گیاه شده و بازده محصول را پایین میآورد، ولی با توجه به اثر آن بر افزایش محتوی فلاونوئیدها میتواند اثرات مفید دارویی این گیاه را افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چای، فلاونوئید، اشعه ماورایبنفش
عنوان انگلیسی
The effects of UV-B on flavonoid pigments, relative chlorophyll content and photochemical efficiency of photosystem II in Tea plants
چکیده انگلیسی مقاله
Tea (Camellia
sinensis) belongs to the Theaceae family and is an evergreen shrub indigenous to China and India. The plant leaves contain different kinds of important flavonoids and, hence, indicate many biological activities. To study the effects of UV-B radiation on the flavonoid content of tea plants, a greenhouse experiment was performed in a completely randomized design. In this regard, first, tea seedlings were purchased from the Fashalem Research Institute and then kept in greenhouse conditions. Then the UV treatment at 5 levels was performed, and the plants were harvested to determine the total flavonoids content using spectrophotometry and certain flavonoid levels by the thin layer chromatography
(TLC) method in all the treated groups. The results showed that flavonoids levels decreased at the beginning of UV treatment and then increased at 12 KJ/m
2
S of UV treatment.
On the other hand, the relative chlorophyll content and photochemical efficiency of photosystem II were reduced in the UV-treated tea plants at doses higher than 9 KJ/m
2
S. It was concluded that although cultivation of tea plants in habitats with high UV index tends to result in a considerable reduction in photosynthetic parameters and plant yield, it can cause an elevation in the flavonoids content and pharmacological potential of the tea plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tea, Flavonoids, UV
نویسندگان مقاله
سارا کریم زاده | Sara Karimzadeh
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
سید مهدی رضوی | Seyed Mehdi Razavi
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
پریسا نصرالهی | Parisa Nasrollahi
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علیرضا قاسمیان | Alireza Ghasemian
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-621-16&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات