این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۳، شماره ۵۹، صفحات ۱۱۱-۱۲۲

عنوان فارسی تأثیر پوشش کیتوزان بر انبارمانی فلفل دلمه‌ای (Capsicum annum L.)
چکیده فارسی مقاله یکی از محدودیت‌های نگه­داری، بازاررسانی و صادرات فلفل دلمه‌ای (Capsicum annum L.)، رسیدن سریع آن پس از برداشت و فساد میکروبی است که موجب کاهش خواص کیفی و فساد این محصول می‌شود. این چالش‌ها به طور مؤثر با استفاده از تکنیک‌های پس از برداشت کاهش یافته است. از تیمارهای پوشش‌های خوراکی می‌توان در پس از برداشت میوه‌های مختلف استفاده کرد. هدف از انجام این آزمایش استفاده از کیتوزان با چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) در طی زمان (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز) با چهار تکرار بر کیفیت پس از برداشت فلفل دلمه­ای رقم کالیفرنیا واندر به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی است. نتایج نشان داد که غلظت 2 درصد کیتوزان از کاهش وزن در زمان 28 روز جلوگیری کرد. در پایان آزمایش تیمار کیتوزان 2 درصد نسبت به شاهد موجب کاهش TSS به‌میزان 2/42 درصد گردید. بیشترین میزان کلروفیل a در تیمار کیتوزان در مقایسه با شاهد در 28 روز مشاهده شد. بیش‌ترین افزایش معنی‌دار کلروفیل b در فلفل دلمه­ای با غلظت 2 درصد در زمان صفر به‌میزان 33/113 درصد نسبت به شاهد شد. میزان کاروتنوئید فلفل دلمه­ای در زمان 28 روز در شاهد به‌میزان 14/97 درصد نسبت به زمان صفر افزایش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که کیتوزان به‌ترتیب با غلظت 5/0، 1 و 2 در زمان 28 روز سبب کاهش نشت یونی به­ترتیب به­میزان 56/8، 9 و 57/9 نسبت به شاهد در زمان 28 روز شد نتایج نشان داد که غلظت‌های مختلف کیتوزان و به­ویژه غلظت 2% در مقایسه با شاهد باعث حفظ کیفیت پس از برداشت و تأخیر پیری میوه فلفل دلمه‌ای شده است. با توجه به نتایج این پژوهش استفاده از این پوشش خوراکی به‌عنوان یک برنامه کاربردی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمه‌ای توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاهش وزن، کلروفیل، کیفیت، نشت یونی

عنوان انگلیسی The Effect of Chitosan Coating on the Storage of Bell Pepper (Capsicum annum L.)
چکیده انگلیسی مقاله One of the limitations of keeping, marketing, and exporting capsicum (Capsicum annum L.) is its rapid ripening after harvesting and microbial spoilage, which reduces the quality properties and spoilage of this product. These challenges have been effectively mitigated by using post-harvest techniques. Edible coating treatments can be used after harvesting different fruits. The purpose of this experiment is to use chitosan at four levels (zero, 0.5, 1, and 2%) over time (zero, 7, 14, 21, and 28 days) with four repetitions on the quality after harvesting bell peppers. The variety of California Wonder is a factorial experiment in the form of a completely randomized design. The results showed that a 2% concentration of chitosan prevented weight loss in 28 days. At the end of the experiment, a 2% chitosan treatment compared to the control caused a decrease in TSS by 42.2%. The highest amount of chlorophyll a was observed in the chitosan treatment compared to the control in 28 days. The most significant increase in chlorophyll b in sweet pepper, with a concentration of 2% at zero time, was 113.33% compared to the control. The carotenoid content of sweet pepper showed a significant increase of 97.14% compared to time 0 in the control at the time of 28 days. The results of the average comparison showed that chitosan with a concentration of 0.5, 1, and 2, respectively, in 28 days caused a decrease in ion leakage by 8.56, 9, and 9.57, respectively, compared to the control in 28 days. The results showed that different concentrations of Chitosan and especially the concentration of 2% compared to the control, maintained the quality after harvesting and delayed the aging of bell pepper fruit. According to the results of this research, it is recommended to use this edible coating as an application to increase the shelf life of bell peppers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Weight loss, Chlorophyll, Quality, Ion Leakage

نویسندگان مقاله راضیه عمادی فر | Razieh Emadifar
Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Hormozgan, Hormozgan, Iran
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران

غلام رضا شریفی | Gholam Reza Sharifi
Department of Agricultural Biotechnology, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی | Abdol-Majid Mirzaolyan-Dastgerdi
Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Hormozgan, Hormozgan, Iran
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-224-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات