این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۵۳، شماره ۱,۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه الویت تغذیه ای و رشد ماهی علفخوار (Ctnopharyngodon idella) از علوفه های مختلف با تاکید بر ترکیبات شیمیایی علوفه
چکیده فارسی مقاله بمنظور مقایسه ارزشهای غذایی چهارگونه گیاه آبزی به اسامی علمی potammgeton pectionatus, potamogetion lucens , potamogeton perfoliatus , najas minor (3), با دو گونه گیاه خشکزی به اسامی علمی medicago sativa یونجه و cynodon dactylon بندواش (5) در تغذیه ماهی کپور علفخوار مطالعه فوق در مزرعه تکثیر و پرورش ماهی شهید رجایی ساری (استان مازندران ) صورت پذیرفت . این تحقیق با بکار 6 محیط پرورشی که عاری از پوشش های گیاهی بودند (استخرهای بتونی با 30 متر مکعب آب ) و با رها سازی 25 عدد ماهی با وزن حدود 150 گرم در هر استخر انجام شد . غذادهی در هر صبح هر روز و در فاصله ماههای تیر و مرداد بمدت 60 روز صورت گرفته . به ماهیان هر یک از استخرها علوفه خاصی داده می شد . میزان تغذیه روزانه ماهیان بسته به نوع علوفه متفاوت بود . محاسبه ضرایب تبدیل غذایی نشان داد که میزان آن در گیاهان مختلف با هم تفاوت داشته ، بهترین آن مربوط به گیاهان یونجه (1: 19) و بدترین آن متعلق گیاه potamogeton perfoliatus (1 : 50) می باشد . برای تعیین ترکیبات مغذی علوفه ها از روشهای شیمیایی استفاده گردید . اندازه گیری و سنجش پروتئین ، کربوهیدرات ، چربی ، فسفر و کلسیم بترتیب با روشهای فولن – لاوری ، منحنی استاندارد گلوکز ، سوکسله ، متیل تیمول بلو ویو – وی انجام گردید (4و8) . درصد پروتئین و فسفر بر حسب وزن خشک در گیاه یونجه از سایر گیاهان مورد استفاده بیشتر و بترتیب 5/17 درصد و 6/0 درصد بوده است . روابط خطی خوبی بین میزان ترکیبات شیمیایی و ضرایب تبدیل علوفه ها وجود داشته که این روابط ممکن است مثبت و یا منفی باشد .از بین ترکیبات مختلف شیمیایی پروتئین و فسفر نقش تعیین کننده تری را در حصول به یک ضریب تبدیل بهتر دارا بوده بطوری که ضریب همبستگی بین ضرایب تبدیل علوفه ها با درصد پروتئین و فسفر موجود در آنها بترتیب r = - 0/75و r =-0/96 می باشد . رابطه آخری از نظر آماری در سطح 1 درصدی معنی دار است .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of feeding prefrence and growth of grass carp (Ctenopharyngodon idella) fed different plant with emphysis on chemical composition
چکیده انگلیسی مقاله For comparison of the food value of four different epecies of aquatic weeds: potamogeton pectinatus , potamogeton lucens, potamogeton perfoliatus, Najas minor and two species of terrestrial grass: Medicago sativa and Cynodon dactylon by grass carp (Ctenopharyngodon ideDa), was studied in the Shahicl Rejai fishfarm in Sari (province of Mazandaran). Totally 6 concrete ponds with 30 cubic meter volume free of any vegetation were used. Each ponds was stocked by 25 fishes weighing about 150 gramms. Different plant was given to each pond separately every morning during 60 days (July-August) experiment period. The results showed that food conversion rate from various weeds was different and the best belonged to Medicago sativa (1: 19) and the worst to P. perfoliatus (1:50). In order to determine the nutritional composition of given provenders, chemical analysis methods were used. To measure protein, carbohydrate, fat, fiber, phosphorous and calcium, methods of Folin-Lowry, Glucose standard curve, Soxlet, Methylthymol blue and ultraviolet were used respectively. Percentage of protein and phosphorous of Medicago sativa in dry weight showed the highest (17.5% and 0.6%). There was a good linear relationship between the quantity of chemical compostion and food conversion rate of different plants which could be positive or negative one. However protein and phosphorous played an important rule for achivieng a better conversion rate. The value of correlation coefficients between protein and phosphorous were r = -0.75 and r = -0.96 respectively, which the last one was statistically significant (p< 0.01).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله دکتر محمد رضا احمدی | mohammad reza


دکتر مسعود رضایی |



نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_25983_af0424a2601f87f27c0e2adc8dd692bd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-313216.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات