این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۳۵۹-۳۷۱
عنوان فارسی
اثرات تنش شوری بر وزن خشک و غلظت عناصر غذایی پرمصرف دو رقم زیتون
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی اثرات شوری بر رشد و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در دو رقم زیتون، آزمایشی گلخانهای با پنج سطح شوری در بستر کشت بدون خاک انجام شد. در این آزمایش، نهالهای یکساله ارقام زیتون زرد و میشن، به مدت 5 ماه تحت 5 سطح شوری صفر، 4، 8، 12 و 16دسیزیمنس بر متر ناشی از کلرور سدیم قرار گرفتند. تیمار شوری 16 دسیزیمنس بر متر، وزن خشک کل ارقام میشن و زرد را به ترتیب 63 و 85 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. کاهش 25 درصدی عملکرد نسبی وزن خشک کل در رقم میشن و زرد به ترتیب در شوریهای 7 و 6/3 دسیزیمنس بر متر اتفاق افتاد. شوری باعث کاهش معنیداری در غلظت عناصر پر مصرف و افزایش معنیدار غلظت سدیم و کلر در ریشه و برگ هر دو رقم شد. شوری 16 دسیزیمنس بر متر، غلظت سدیم در برگ و ریشه را به ترتیب 1660و 679 درصد، و غلظت کلر در برگ و ریشه را به ترتیب 1069 و 506 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. در کلیه سطوح شوری، غلظت سدیم و کلر در برگهای رقم زرد به طور معنیداری بیشتر از رقم میشن بود. این نتایج نشان میدهد که رقم میشن به واسطه استفاده از سازوکار تدافعی ایجاد محدودیت در جذب و انتقال سدیم به بخشهای هوایی و نیز حفظ سطح مناسبی از پتاسیم در برگ، از تحمل به شوری بالاتری در مقایسه با رقم زرد برخوردار است و میتوان از آن به عنوان یک رقم متحمل یاد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برگ، تحمل به شوری، ریشه، زیتون، عناصر غذایی،
عنوان انگلیسی
Effects of Salinity Stress on Dry Weight and Macronutrients Contents of two Olive Varieties
چکیده انگلیسی مقاله
A greenhouse experiment was carried out to evaluate the effects of salinity stress on growth and macroelements contents of two olive varieties in soilless culture medium. In the research, one-year old saplings of two olive varieties, 'Zard' and 'Mission', were subjected to different salinity levels induced by NaCl including 0, 4, 8, 12 and 16 dS/m-1 for 5 months. Based on the results, total dry weights of the varieties were decreased at 16 dSm-1 compared to control up to 63 and 85% at 'Mission' and 'Zard', respectively. Also, a 25% reduction in total dry weight was observed under salinities of 7 and 3.6 dSm-1 for 'Mission' and 'Zard', respectively. Salinity was decreased the concentrations of macronutrients and increased the concentrations of Na and Cl in roots and leveas of the both varieties. Compared to control, Na and Cl concentrations in leaves and roots was increased under salinity of 16 dS/m-1 at 1660 and 679% for Na and 1069 and 506% for Cl. In all salinity levels, Na and Cl concentrations in the leaves and roots of 'Zard' variety were more than that of 'Mission'. Thesa data demonstrated that 'Mission' has a more salinity tolerance than 'Zard', and could be used as a salt-tolerant variety for cultivation under salinity conditions. The defence mechanisms of 'Mission' are restricting in absorbtion and translocation of Na to aerial parts and accumulate a proper concentration of K in Leaves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
salt tolerance, Macronutrients, root, shoot, olive
نویسندگان مقاله
محسن سیلسپور | l silsepour
دانشجوی دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
احمد گلچین |
استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
محمود رضا روزبان | mahmood reza
استادیار گروه علوم باغبانی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_56574_f6276714f1998ea1ce5993c8fad241ff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-313714.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات