این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۹، صفحات ۲۱۰-۲۲۲
عنوان فارسی
تهیه فیلم نانوکامپوزیت حاوی نانو ذرات اکسید روی و نانولیپوزوم کوئرستین بر پایه گلوتن گندم جهت بسته بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش تهیه فیلم نانوکامپوزیت بر پایه گلوتن گندم حاوی نانولیپوزوم کوئرستین و نانوذرات اکسیدروی و استفاده از آن بسته بندی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود؛ که بدین منظور در این تحقیق اثر نانولیپوزوم کوئرستین در سطوح
(0، 5، 10% حجمی/ حجمی)
و نانوذرهاکسیدروی در سطوح(0، 3، 6% وزنی/ وزنی)
با استفاده از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی فیلم نانوکامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نمونه بهینه در بستهبندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان برای بررسی خواص آن در طی مدت زمان نگهداری (0، 3 و 6 روز) استفاده شدند. همچنین نتایج بررسی های گوشت ماهی بسته بندی شده نشان داد که
استفاده از فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم حاوی 10%
نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی
منجربه کاهش اندیس پراکسید، شاخص ترکیبات ازته فرار، شاخص تیوباربیتوریک اسید و شمارش کلی میکروبی در طی مدت زمان نگهداری شد. همچنین در چربی نمونههای مورد بررسی تفاوت معناداری مشاهده نگردید و رنگ گوشت ماهی بسته بندی شده نسبت به نمونه شاهد کدرتر بود. در نهایت با توجه به نتایج حاصله و بررسی های صورت گرفته
افزودن
10%
نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی
در فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم منجربه بهبود خصوصیات فیلم تولیدی
و خصوصیات ماهی بستهبندی شده در طول مدت زمان نگهداری
گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گلوتن گندم،نانوذرات اکسیدروی،نانولیپوزوم کوئرستین،ماهی قزل آلای رنگین کمان
عنوان انگلیسی
Preparation of nanocomposite film containing zinc oxide nanoparticles and quercetin nanoliposome based on wheat gluten for packaging rainbow salmon meat
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this research was to prepare nanocomposite film based on wheat gluten containing quercetin nanoliposome and zinc oxide nanoparticles and use it to package rainbow salmon; For this purpose, in this research, the effect of quercetin nanoliposome at the levels (0, 5, 10% by volume) and zinc oxide nanoparticles at the levels (0, 3, 6% by weight) using the response surface method in The central composite design template was investigated on the physicochemical properties of the nanocomposite film, and finally, the optimal sample was used in the packaging of rainbow salmon meat to check its properties during the storage period (0, 3 and 6 days). Also, the results of the research on packaged fish meat showed that the use of wheat gluten nanocomposite film containing 10% quercetin nanoliposomes and 6% zinc oxide nanoparticles led to a decrease in peroxide index, volatile nitrogen compounds index, thiobarbituric acid index and total microbial count during the storage period. Became. Also, no significant difference was observed in the fat of the examined samples, and the color of the packaged fish meat was duller than the control sample. Finally, according to the obtained results and investigations, the addition of 10% quercetin nanoliposome and 6% zinc oxide nanoparticles in the wheat gluten nanocomposite film formulation led to the improvement of the properties of the produced film and the properties of the packaged fish during the storage period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
wheat gluten,zinc oxide nanoparticles,quercetin nanoliposome,rainbow salmon
نویسندگان مقاله
حجت بکشلو | hojjat bakeshlou
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box 57561–51818, Urmia, Iran.
دانشجو دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سجاد پیرسا | Sajad Pirsa
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box 57561–51818, Urmia, Iran.
استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
فروغ محترمی | Forogh Mohtarami
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box 57561–51818, Urmia, Iran.
دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مصطفی بنر | Mustafa Bener
Department of Chemistry, Faculty of Engineering, Istanbul University, Avcilar, Istanbul, Turkey.
استادیار گروه شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه استانبول، استانبول، ترکیه
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-80689-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات